top-image

Βουδαπέστη Βιέννη Παραδ. Χωριά 5 Ημέρες Mercure Castle Hill 4* B

ΑΠΟ:305,00 €

Βουδαπέστη Βιέννη Παραδ. Χωριά 5 Ημέρες Mercure Castle Hill 4* B

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΟΥΓΓΑΡΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Αναχώρηση

16 Απρ 2020
Τιμή
305,00 €
Παιδί
145,00 €
145,00 €
145,00 €
Επιβάρυνση μονόκλινου
179,00 €
Φόροι & Επίναυλοι: 0,00 €
Αναχώρηση

22 Απρ 2020
Τιμή
305,00 €
Παιδί
145,00 €
145,00 €
145,00 €
Επιβάρυνση μονόκλινου
179,00 €
Φόροι & Επίναυλοι: 0,00 €

Βουδαπέστη - Βιέννη - Παραδουνάβια χωριά 5, 6 ημέρες

 

1η ημέρα Αναχώρηση για Βουδαπέστη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για σύνορα Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις, Βελιγράδι, Νόβι Σαντ. Περνώντας τα σύνορα Ουγγαρίας φθάνουμε στη μεγαλοπρεπή Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα Βουδαπέστη (περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Matthias, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Gellert θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Citadella. Το βράδυ προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων.

3η ημέρα Βουδαπέστη - Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε εξωτερικά τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε εξωτερικά το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Βουδαπέστη.

4η ημέρα Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Margit Kovacs, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Béla IV για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα

Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και προαιρετική εκδρομή με προορισμό την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Από τις ομορφότερες μητροπόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης συνδεόμενη με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Οι βίλες νότια του ποταμού Δούναβη, τα γιγαντιαία παλάτια και κάστρα από την εποχή του κομμουνισμού, τα σημαντικότερα μουσεία, αλλά και η πληθώρα των μπαρ που πλημμυρίζουν από νεολαία, κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το Κάστρο, στο οποίο στέφθηκαν Ούγγροι βασιλείς και φυλάσσονται αρκετά κοσμήματα του στέμματος. Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι φανταστική. Σε απόσταση αναπνοής απλώνεται η κεντρική αρτηρία της Μπρατισλάβα, ο Βεντούρσκα. Ένας πολυσύχναστος δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια και μπαρόκ παλάτια.

6η ημέρα Βουδαπέστη - Επιστροφή

Πρόγευμα, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση νωρίς το ταξίδι της επιστροφής μας. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

 

Σημείωση:

Στην πενθήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η πέμπτη ημέρα του εξαήμερου προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας - όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη.
  • Προαιρετική εκδρομή στη Μπρατισλάβα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.