top-image

Η Εταιρεία

Ο Ταξιδιωτικός Όμιλος Ζορπίδης ιδρύθηκε πριν από 38 χρόνια με στόχο να παρέχει ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο τουριστικών λεωφορείων στην Ελλάδα που αποτελείται από 120 πολυτελή λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας με χωρητικότητα 83, 70, 60, 50, 30, 17 και 12 θέσεων.

Σε όλα τα οχήματα υπάρχει κλιματισμός, ενώ τα περισσότερα διαθέτουν τηλεόραση, βίντεο, μπαρ και τουαλέτα. Πολλά είναι εξοπλισμένα με συστήματα πλοήγησης, το οποίο παρέχει διάφορες πληροφορίες στους οδηγούς, όπως οδικούς χάρτες, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και καθημερινή πρόγνωση καιρού. Οι έμπειροι οδηγοί μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε κατάσταση. Επιπλέον, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και το τμήμα συντήρησης εγγυώνται την άριστη κατάσταση όλων των οχημάτων μας.

Ο υπερσύγχρονος στόλος με τους έμπειρους οδηγούς του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Ζορπίδη, αποτελεί την εγγύηση στις οδικές ταξιδιωτικές μεταφορές
 

ΙΣΤΟΡΙΑ


1975 - 1980
Πέρασαν 35 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε με 2 λεωφορεία τη μεταφορά προσωπικού και μαθητών και τις πρώτες εκδρομές στην Ελλάδα με προορισμούς όπως η Τήνος, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος.

1980 - 1985
Ξεκινούν οι πρώτες εκδρομές μας στο εξωτερικό στην Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Γιουγκοσλαβία Τουρκία και Βουλγαρία.

1985 - 1990
Η ανταπόκριση των συνεργατών μας και του ταξιδιωτικού κοινού ξεπερνά κάθε προσδοκία. Έτσι το 1985 μεταφέρεται η έδρα στα νέα ιδιόκτητα πλέον γραφεία στην Εγνατία 76. Εφαρμόζεται σύστημα απόλυτης μηχανογράφησης και προσφέρονται νέες υπηρεσίες όπως έκδοση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εξυπηρέτηση μεμονωμένων πελατών και γενικά όλες οι παροχές μιας σύγχρονης τουριστικής επιχείρησης.

Παράλληλα ιδρύονται καταστήματα με βασικότερο αυτό της Αθήνας και το όνομα ZORPIDIS υπάρχει πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο αμαξοστάσιο στην οδό Λαγκαδά όπου συντηρείται και ανεφοδιάζεται ο στόλος των λεωφορείων που αυξάνει συνεχώς με ρυθμό 3% καινούρια λεωφορεία κάθε χρόνο. Σημαντικό είναι ότι το πρώτο υπερυψωμένο λεωφορείο που ήρθε στην Ελλάδα το 1985 ανήκε σ'εμάς.

1990 - 1995
Η κρίση στη Γιουγκοσλαβία αλλάζει τα δεδομένα στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Έτσι τη θέση των οδικών εκδρομών παίρνουν οι αεροπορικές, αρχικά με θέσεις στις πτήσεις γραμμής και στη συνέχεια με τη ναύλωση αεροπλάνων. Υπάρχουν πλέον τακτικές πτήσεις όλο σχεδόν το χρόνο για Γαλλία, Αυστρία, Ουγγαρία αλλά και στην Ελλάδα, για Κρήτη, Ρόδο, Μύκονο, Κω, Κέρκυρα, Μυτιλήνη και Σαντορίνη.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του και το τμήμα εισερχομένου τουρισμού, Incoming, προσφέροντας αρχικά μετακινήσεις τουριστών και στη συνέχεια πλήρεις υπηρεσίες όπως κρατήσεις καταλυμάτων σχεδιασμό και διοργάνωση ξεναγήσεων και εκδρομών. Ταυτόχρονα ιδρύονται και τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος ZORPIDIS Exchange.

1995 - 2000
Η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την πιο ραγδαία ανάπτυξη του ομίλου επιχειρήσεων ZORPIDI. Ιδρύεται η εταιρεία STATUS holidays με εξειδίκευση στα εξωτικά ταξίδια, τους υπερπόντιους προορισμούς και τα ταξίδια κινήτρων.

Λειτουργεί πλήρες τμήμα επαγγελματικού τουρισμού που προσφέρει, πέρα από τις κλασικές κρατήσεις ξενοδοχείων ή αεροπορικών εισιτήριων και πρόσθετες υπηρεσίες όπως, διερμηνεία, γραμματειακή υποστήριξη, κλπ.

Τα συνέδρια και οι κάθε λογής συνεδριακές εκδηλώσεις εξυπηρετούνται από το ξεχωριστό τμήμα STATUS congresses & incentives που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, από το σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωση τους.

Ξεκινά η εταιρία ΖΟΡΠΙΔΗΣ Youth travel με απόλυτη εξειδίκευση στα νεανικά ταξίδια, τις σχολικές και φοιτητικές εκδρομές. Κάθε χρόνο διοργανώνονται εκδρομές για πάνω από 25.000 μαθητές, γεγονός που αποδεικνύει την καταξίωση μας και σ' αυτό το χώρο.

Αγοράζονται λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας και ο αριθμός τους ξεπερνά τα 100. Η συντήρηση τους γίνεται πλέον στο νέο υπερσύγχρονο σταθμό αυτοκινήτων σε μια ιδιόκτητη έκταση 22 στρεμμάτων που φιλοξενεί πλήρες συνεργείο, θέσεις στάθμευσης, καθώς και το γραφείο κίνησης.

2000 - 2005
Με μετοχικό κεφάλαιο που ξεπερνά τα 5,2 εκ ευρώ, ο κύκλος εργασιών για το 1998 έφτασε σε 4,5 δισ. δρχ. το 2000 τα 7,3 δισ. δρχ. τα οποία φτάσαν το 2005 σε 32 εκ.ευρώ. Σήμερα στον όμιλο απασχολούνται πάνω από 200 εργαζόμενοι.

2005 - Σήμερα
Το νέο επιχειρηματικό πεδίο της παγκοσμιοποιημένης πια αγοράς που χαρακτηρίζεται από ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις αποτελεί για μας ιδιαίτερη πρόκληση. Έτσι χαράζουμε, πάντα βασιζόμενοι στην ανθρώπινη διάσταση του επαγγελματισμού νέους στόχους, που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

• την επέκταση μας στον ξενοδοχειακό χώρο
• την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας
• την πλήρη ανανέωση του στόλου των λεωφορείων
• την on line σύνδεση με όλα τα συνεργαζόμενα μαζί μας γραφεία
Ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των υπηρεσιών μας ακόμη περισσότερο, είναι άμεσες και συνεχείς προτεραιότητες μας.

Σήμερα ο στόλος συμπεριλαμβάνει 100 και πλέον πολυτελή λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας. Όλα διαθέτουν κλιματισμό ενώ τα περισσότερα είναι εξοπλισμένα και με ΤV, Video, Βar και WC. Χαρακτηριστικό τους είναι ο χαμηλός μέσος ορός ηλικίας τους.

Ο στόλος αποτελείται από λεωφορεία 12-17-20-23-25-30-35-48-70-72 θέσεων.

Οι οδηγοί έχουν όλοι τους πολυετή εμπειρία, είναι γλωσσομαθείς και προπάντων πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν σε κάθε περίπτωση. Σημαντικό είναι επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στο προσωπικό της επιχείρησης σχεδόν από τον καιρό της δημιουργίας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» επέλεξε την εταιρεία μας για τη διεκπεραίωση των μεταφορών αθλητών και παραγόντων καθ' όλη τη διάρκεια των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ αγώνων.

Και κάτι αποκλειστικό και μοναδικό Όλα τα λεωφορεία είναι εφοδιασμένα με το νέο πρωτοποριακό σύστημα Sky Protect Fleet Management το οποίο επιτρέπει με τη βοήθεια δορυφορικής σύνδεσης τον συνεχή εντοπισμό ενός λεωφορείου με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου. Έτσι εξασφαλίζεται πρόσθετη ασφάλεια μια και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό αντικλεπτικό σύστημα. Επιπλέον εξοπλίζονται με σύστημα navigation το οποίο παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, όπως χάρτες, κίνηση στους δρόμους, καιρικές συνθήκες κλπ.

Ο συνδυασμός της άριστης συντήρησης στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και του μεγάλου αριθμού των λεωφορείων, εγγυάται ασφάλεια και επάρκεια σε λεωφορεία οποιουδήποτε αριθμού θέσεων, αλλά και άμεση αντικατάσταση στην σπάνια περίπτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης.