top-image

ΠΟΝΤΟΣ-ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΟΝΤΟΣ-ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΠΟΝΤΟΣ «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά

1η ημέρα  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης & πτήση με τις Τουρκικές Αερογραμμές για την πόλη της Σαμσούντας μέσω Κων/πολης.  Αφιξη στη Σαμσούντα (την αρχ. Αμισό) Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


2
η ημέρα ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ – ΣΙΝΩΠΗ - ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ

Πρόγευμα & αναχώρηση για να περιηγηθούμε στην ελληνική συνοικία της Σαμψούντας, όπου έχει 4 παλιά ελληνικά σχολεία, παλιά αρχοντικά σπίτια του 20ου αιώνα μ.Χ, που ανήκαν σε Έλληνες.  Κατόπιν θα μεταβούμε στη Σινώπη, τη γενέτειρα του Διογένη. Η Σινώπη ήταν η πρώτη ελληνική αποικία στον Πόντο και αφετηρία του Εξελληνισμού των εκεί ακτών μέχρι την μακρινή Κολχίδα. Περιήγηση της πόλη, όπου θα δούμε τα τείχη, το φρούριο και τα ερείπια των ναών και επιστροφή στη Σαμσούντα. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.

 

3η ημέρα ΣΑΜΣΟΥΝΤΑ – ΦΑΤΣΑ – ΟΡΝΤΟΥ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ- ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρόγευμα & αναχώρηση για  την αρχαία πόλη Θεμίσκυρα ή Τσαρσαμπά, πατρίδα των Αμαζόνων κατά τη μυθολογία, φτάνουμε στην Οινόη (Uniye), στάση για καφέ και ξεκούραση. Διασχίζουμε τις ακτές του Ευξείνου Πόντου, περνάμε από Φάτσα και φτάνουμε στα Κοτύωρα  (Ordu), όπου θα δούμε στην είσοδο της πόλης το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής. Στη συνέχεια περνάμε από την φημισμένη πόλη για την παραγωγή κερασιών Κερασούντα. Στάση για καφέ. Ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου. Ακολούθως μέσω Τρίπολης όπου θα δούμε το κάστρο με τα ερείπια της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής και μέσω Πλατάνων φτάνουμε στην Τραπεζούντα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Δείπνο.

4η ημέρα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝ.ΣΟΥΜΕΛΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή της Ματσούκας με το όρος Μελά απ’ όπου πήρε και το όνομα του το μοναστήρι της

Παναγίας Σουμελά. Η «Ιερουσαλήμ των Ποντίων », η Παναγία Σουμελά χρονολογείται από τον 4ο αιώνα. Καθ΄ οδών στάση στης Τρίχας το γεφύρι. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Χρόνος ελεύθερος στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

5η ημέρα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (ξενάγηση πόλης)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το μουσείο της Αγίας Σοφίας με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τις αγιογραφίες της , το Φροντιστήριο Τραπεζούντος, το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής, την έπαυλη του τραπεζίτη Καπαγιαννίδη, σήμερα Ατατούρκ Κιοσκ  όπου βρίσκεται στο λόφο Σοούκ Σού  (Κρυονέρι). Στη συνέχεια θα δούμε την Παναγία Χρυσοκέφαλου, που αποτέλεσε το μητροπολιτικό ναό της Τραπεζούντας, θα δούμε τον Ναό του Αγ. Ευγενίου, πολιούχου της Τραπεζούντας. Θα έχουμε τη δυνατότητα να ανηφορήσουμε προς το Μίθριον Όρος , τον λόφο Μπόζτεπε απ’ όπου θα απολαύσουμε πανοραμική θέα της πόλης αλλά και την Μονή Θεοσκεπάστου, που βρίσκεται στους πρόποδές του. Στη συνέχεια θα δούμε το σπίτι της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, τα κτήρια των τραπεζών Καπαγιαννίδη και Φωστηρόπουλου, που σήμερα φιλοξενούν αντίστοιχα, την αίθουσα της Τράπεζας Εργασίας και το ταχυδρομείο δεμάτων της Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


6
η ημέρα ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – πτηση επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη μέσω Κων/πολης,

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Πέντε (5) διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* .   
 • Πέντε (5) προγεύματα & πέντε (5) δείπνα στο ξενοδοχείο
 • Ξεναγήσεις από ελληνόφωνο ξεναγό
 • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Πλήρης Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών  χώρων – εκκλησιών
 • Διασκεδάσεις, επιπλέον γεύματα, ποτά , εκδηλώσεις και γενικά ότι αναγράφεται  στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Φιλοδωρήματα   (οδηγού, ξεναγού, αρχηγού )