top-image

ΣΚΩΤΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ

ΣΚΩΤΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ΗΜΕΡΕΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας , θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310 231 170

Μοιράσου το με τους φίλους σου
Δε βρέθηκαν διαθέσιμες αναχωρήσεις για το συγκεκριμένο πακέτο!

ΣΚΩΤΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ  

 

1η ημέρα Πτήση για Εδιμβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αθηνών για την «Πρωτεύουσα» της Σκωτίας, το Εδιμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η ημέρα Εδιμβούργο (Περιήγηση Πόλης)

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση του Εδιμβούργου. Θα δούμε την παλιά και τη νέα πόλη, τα δύο όμορφα τμήματα που συνθέτουν το κέντρο του Εδιμβούργου, στη νέα πόλη με τις κομψές πλατείες και οδούς, με τα υπέροχα – πολλά εκ των οποίων αρχαιοπρεπή – δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, θα αντιληφθούμε γιατί το Εδιμβούργο φέρει το προσωνύμιο Αθήνα του Βορρά. Στο λόφο Calton θα θαυμάσουμε μνημεία αλλά και την εκπληκτική θέα, θα περάσουμε από το βασιλικό παλάτι Holyrood και τη νέα σκωτική Βουλή, και θα ανηφορίσουμε τον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης, το Royal Mile, ένα από τους πιο ωραίους, επιβλητικούς ιστορικούς δρόμους του κόσμου. Θα καταλήξουμε στο περίφημο Κάστρο του Εδιμβούργου, όπου θα ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας. Χρόνος ελεύθερος σε μια πόλη που δεν τη βαριέται κανείς. Το βράδυ υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση ενός εκπληκτικού show με σκωτσέζικη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και χορό, όπου θα έχει κανείς την ευκαιρία να δοκιμάσει και το παραδοσιακό σκωτικό έδεσμα, το χαγκις.

 

3η ημέρα Εδιμβούργο – Loch Lomond – Γλασκόβη

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την ομορφότερη και μεγαλύτερη βρετανική λίμνη, την Loch Lomond, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Highlands, καθώς και παραδοσιακό αποστακτήριο ουίσκι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τη Γλασκόβη, και θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατά της με επίσκεψη μεταξύ άλλων στο Μουσείο – Πινακοθήκη Kelvingrove. Επιστροφή στο Εδιμβούργο το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος.

 

4η ημέρα Εδιμβούργο – Durham - Υόρκη - Λιντς

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αγγλία. Θα κάνουμε στάση στη μεθοριακή πόλη Jedburgh, για τα τελευταία μας αναμνηστικά ψώνια, και θα διαβούμε την «μεθοριακή» γραμμή που χωρίζει τη Σκωτία από την Αγγλία, με τον χαρακτηριστικό λίθο που από τη μια μεριά γράφει Σκωτία και από την άλλη Αγγλία. Πρώτη μας στάση στην Αγγλία το Durham, με το τρίτο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, καθώς και τον περίφημο Καθεδρικό Ναό του. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την Υόρκη (York), πόλη με τεράστια ιστορική σημασία από τα ρωμαϊκά ακόμη χρόνια, καθώς και δεύτερη σημαντικότερη της χώρας κατά τα μεσαιωνικά και πρώτα νεότερα χρόνια, με διατηρημένη ακόμη τη μεσαιωνική της περιτείχιση, και με τον επίσης περίφημο Καθεδρικό Ναό της του Αγίου Πέτρου. Θα διανυκτερεύσουμε στο κοντινό Leeds, σημαντική σύγχρονη μεγαλούπολη (4η του Ηνωμένου Βασιλείου) και πανεπιστημιούπολη.  

 

5η ημέρα Λιντς – Οξφόρδη – Cambridge – Λονδίνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για Λονδίνο, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στα αξιοθέατα της, μαζί με την Οξφόρδη, μεγαλύτερης πανεπιστημιούπολης της χώρας, το Cambridge, όπου θα θαυμάσουμε τα γνωστά «Κολλέγια» και τα άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Λονδίνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Προαιρετικά σας προτείνουμε ένα πανοραμικό γύρο της φωταγωγημένης πόλης (London by night) με στάσεις σε σημεία όπως το Soho και το Covent Garden.

 

6η ημέρα Λονδίνο (Περιήγηση πόλης & Βρετανικό Μουσείο)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά την οποία θα δούμε μεταξύ άλλων: την πλατεία Τραφάλγκαρ με την Εθνική Πινακοθήκη, την οδό Γουάιτχολ, όπου βρίσκονται πολλά υπουργεία, το Αββαείο Γουέστμινστερ, το νεογοτθικό Κοινοβούλιο με το διάσημο ρολόι Big Ben, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ, τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου, όπου λαμβάνουν χώρα οι μεγαλύτερες τελετές του αγγλικού έθνους, τον Πύργο του Λονδίνου, την πασίγνωστη πλατεία Πικαντίλι κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο, για να θαυμάσουμε τα περίφημα αγάλματα και γλυπτά του Παρθενώνα που φυλάσσονται στην πτέρυγα των ελληνικών αρχαιοτήτων (ελεύθερη είσοδος). Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση στο West End.

 

7η ημέρα Λονδίνο (Ελεύθερη Ημέρα) – Προαιρετική Επίσκεψη Canterbury & Leeds Castle

Ελεύθερη ημέρα στο Λονδίνο, όπου έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εξαιρετικά Μουσεία, Πινακοθήκες, αλλά και την αγορά της πόλης. Για όσους ενδιαφέρονται προαιρετικά προτείνουμε εκδρομή στην ιστορική πόλη Canterbury, με τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, έδρα του Αρχιεπισκόπου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, και το επίσης περίφημο βασιλικό  Leeds Castle, όπου εκτός από τις ιστορικού ενδιαφέροντος εγκαταστάσεις, κτίσματα και υπέροχοι κήποι, θα γευτούμε και τη σύγχρονη εκδοχή των διαμερισμάτων όπου διέμεναν και διαμένουν μέλη μιας από τις πλουσιότερες ευγενικής καταγωγής οικογένειες, ενώ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κάστρου φιλοξενήθηκαν και διεθνείς αντιπροσωπείες για διάφορες σημαντικές διπλωματικές διαβουλεύσεις διεθνούς ενδιαφέροντος και σημασίας.

 

8η ημέρα Λονδίνο (Ελεύθερη Ημέρα) – Προαιρετική Εκδρομή στο Brighton – Πτήση Επιστροφής

  Ελεύθερη μέρα στο Λονδίνο. Ενναλακτικά προτείνουμε προαιρετική εκδρομή Μπράιτον, το γνωστό θέρετρο στις νότιες ακτές της χώρας, όπου έχουν γυριστεί πολλές γνωστές ταινίες, με κύριο αξιοθέατο το Royal Pavilion (ανατολικής τεχνοτροπίας βασιλικό παλάτι), την προκυμαία με τα πολυτελή ξενοδοχεία και το γραφικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την AegeanAirlines Θες/νικη – Αθήνα – Εδιμβούργο // Λονδίνο  – Αθήνα – Θες/νικη
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
 • Πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
 • Σκωτσέζικη Βραδιά (εξαιρετικό showμε φαγητό & κρασί)
 • Βραδινός Γύρος Λονδίνου (London By Night)
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται

 

Κόστος Προαιρετικών Εκδρομών

 • Ημερήσια εκδρομή στο Leeds Castle & Canterbury:
 • Εκδρομή στο Brighton: