top-image

Σόφια - Φιλιππούπολη

Σόφια - Φιλιππούπολη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΣΟΦΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 

 Σόφια - Φιλιππούπολη
 
Οδικώς 4 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Αναχώρηση - Μονή Ρίλα - Σόφια

Συγκέντρωση από τα γραφεία μας το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Προμαχώνα, στάση στα αφορολόγητα και συνεχίζουμε προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στη Ρίλα που αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αποτελείται από μια μονόκλιτη βασιλική, κελιά που μένουν οι μοναχοί και έναν πύργο. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η Μέρα | Σόφια - Φιλιππούπολη

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τη Φιλιππούπολη, την πόλη που έκτισε ο βασιλιάς Φίλιππος Β΄. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το αρχαίο θέατρο και το λαογραφικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη. Επιστροφή στη Σόφια. Το απόγευμα ελεύθεροι.

 

3η Μέρα | Σόφια

Πρόγευμα και αρχίζουμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Κυριακής, τα ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκι, τη Βουλή και  την πανεπιστημιούπολη. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.

 

4η Μέρα | Σόφια – Βίτοσα - Επιστροφή

Πρωινό και αργότερα (καιρού επιτρέποντος) ανάβαση με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στο βουνό -πάρκο Βίτοσα με τη φαντασμαγορική θέα στη πόλη της Σόφιας. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση  για επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.

 


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις, όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Δώρο η εκδρομή στην Φιλιππούπολη.
  • Μετακινήσεις , περιηγήσεις και ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

  • Δημοτικοί φόροι: 7€.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου
    απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ασφάλεια Covid - 19: 20€ κατά άτομο. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
   

 

 

 

                 

Ταξίδι / Eκδρομή στη Σόφια

Βουλγαρία - Σόφια: Η πόλη που μεγαλώνει αλλά δεν γερνάει. Φιλιππούπολη: Η  επτάλοφος. | Travelstories

Πληθυσμός: 1.204.685

Νόμισμα: Λεβ (лв)

Γλώσσα: Βουλγάρικα

Βασικές γνώσεις της γλώσσας:

Ναι

Da

Όχι

Ne

Ευχαριστώ

Blagodaryá

Παρακαλώ

Molya

Καλημέρα

Dobró útro

Καληνύχτα

Léka nosht

Γεία σου!

Zdravéy

 

Η βουλγαρική πρωτεύουσα με τις άπειρες εκκλησίες έχει να σας διηγηθεί την πλούσια Ιστορία της, καταπράσινα πάρκα για να σας ξεκουράσει και το όρος Vitosha σε απόσταση αναπνοής για μόνιμη δροσιά και κατεβασιές στο χιονοδρομικό του κέντρο. Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της, θα δείτε από οθωμανικά τζαμιά και αχανείς καθεδρικούς όπως ο Alexander Nevsky μέχρι αρ νουβό διαμάντια της εποχής των τσάρων, όπως το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, ενώ η πλατεία γύρω από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το ξενοδοχείο «Balkan» ( νυν Sheraton ) και το πολυκατάστημα Tzum θα σας θυμίσει τα χρόνια  του σιδηρού παραπετάσματος. Κατά μήκος της λεωφόρου Tsarigradsko Chaussee και πολύ κοντά στην πανέμορφη γέφυρα Orlov Most, πάνω από τον ποταμό Orlovska ξεκινά το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το Borissova, ενώ στο μικρότερο, αλλά εντελώς κεντρικό Gradskata με τα όμορφα σιντριβάνια θα επιδοθείτε σε υπαίθριους αγώνες σκακιού.


 

Αξιοθέατα

 

Εθνικό θέατρο Ivan Vazov


Το θέατρο Ivan Vazov είναι το εθνικό θέατρο της χώρας, όπως επίσης και ένα από τα παλιότερα θέατρα στη χώρα ενώ αποτελεί και σημαντικό μνημείο της πόλης. Βρίσκεται στο κέντρο, με την πρόσοψη να κοιτάει τον κήπο της πόλης. Χτίστηκε το 1907, ενώ το εσωτερικό της καταστράφηκε από φωτιά το 1923 και ανακατασκευάστηκε έξι χρόνια αργότερα. Η πρόσοψη του θεάτρου θυμίζει αρχαιοελληνικό κτίριο, με της έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες που απεικονίζουν των Απόλλωνα και τις μούσες. Τέλος η περίκομψη κύρια αίθουσα έχει χωρητικότητα 850 θεατών.


 

Καθεδρικός της Σόφιας «Αλέξανδρου Νιέφσκι»

Αρχείο:Alexander Nevsky Cathedral in Sofia.jpg - Βικιπαίδεια


Ο Καθεδρικός του Αλέξανδρου Νιέφσκι είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης με πολλούς ξένους που επισκέπτονται τα Βαλκάνια να το χαρακτηρίζουν ως το πιο θαυμάσιο οικοδόμημα του 20ού αιώνα στη βαλκανική.Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός στα Βαλκάνια, πίσω από των Καθεδρικό του Άγιου Σάββα της Σερβίας, που βρίσκετε στο Βελιγράδι. Στα 3,170 τετραγωνικά μέτρα του μπορεί να υποδεχτεί 10.000 άτομα!Χτίστηκε προς τιμή των στρατιωτών που έπεσαν στην μάχη κατά την διάρκεια του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας το 1877 με 1878 που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωσή της Βουλγαρίας από την  Οθωμανική αυτοκρατορία. Η εκκλησία ακολουθεί μια νέο-βυζαντινή αρχιτεκτονική ενώ η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1912.Ο χρυσός θόλος είναι 45 μέτρα ενώ το καμπαναριό φτάνει τα 50 μέτρα. Η εκκλησία έχει 12 καμπάνες με συνολικό βάρος 23 τόνους. Πίσω από των ναό, βρίσκεται μια κρύπτη που στεγάζει την παλιά Βουλγαρική συλλογή τέχνης.


 

Εμπορικός δρόμος Vitoshka

Vitosha boulevard - the main commercial street of Sofia


Η λεωφόρος Vitosha παίρνει το όνομα της από το ομώνυμο βουνό-σύμβολο της Σόφιας. Η λεωφόρος, μαζί με τους όμορφους δρόμους, είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός δρόμος της πόλης με πολλά κομψά καταστήματα, καφετέριες, restaurant και μπαρ. Οι διασημότερες ετικέτες μόδας βρίσκονται επί της λεωφόρου Vitoshka, όπως οι: Versace, Escada, Bulgari, D&G, La Perla, Lacoste, Van Laak, Ermenegildo Zegna, Tru Trussardi, Moreschi, Marella, Max Mara, Gianfranco Ferré, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, Boss και Baldinini. Μερικά διάσημα κτίρια βρίσκονται επίσης επί της λεωφόρου, ενώ από αυτά ξεχωρίζουν το εθνικό παλάτι του πολιτισμού, το παλάτι των δικαστηρίων και το σπίτι στο οποίο ο διάσημος ποιητής Peyo Yavorov έζησε και πέθανε.


 

Εθνική Όπερα & Μπαλέτο

 

File:National Opera Sofia 2009 20090406 006.JPG - Wikimedia Commons


Η εθνική όπερα και μπαλέτο αποτελεί έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της χώρας καθώς η όπερα και ιδικά το μπαλέτο αρέσει ιδιαίτερα στο Βουλγαρικό κοινό. Το κτίριο σχεδιάστηκε το 1921 ενώ χτίστηκε μεταξύ του 1947 με 1953 και το εσωτερικό του ακόμα μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχής ενώ έχει χωρητικότητα 1200 ατόμων. Οι διασημότεροι Βούλγαροι μουσικοί του είδους κατά των 20ο αιώνα, όπως οι Nicolai Ghiaurov, Nicola Ghiuselev και Ghena Dimitrova, ξεκίνησαν της καριέρες στην εθνική όπερα. Η όπερα ιδρύθηκε το 1909 και έγινε 'εθνική' το 1922 ενώ το μπαλέτο ξεκίνησε το 1928.


 

Εθνική συνέλευση της Βουλγαρίας

 

Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας Στοκ Εικόνα - εικόνα από της, κοινοβούλιο:  26375083


Η εθνική συνέλευση της Βουλγαρίας είναι ουσιαστικά το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Ιδρύθηκε το 1879 μαζί με το πρώτο σύνταγμα της χώρας και αποτελείται από 240 αντιπροσώπους με 4ετή θητεία. Η εθνοσυνέλευση είναι υπεύθυνη για την ψήφιση των νόμων, την επικύρωση του προϋπολογισμού, την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, την επιλογή του πρωθυπουργού και των υπουργών, των στρατιωτικών εντολών και την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών. Το κτίριο της εθνοσυνέλευσης κατασκευάστηκε μεταξύ 1884 με 1886 και είναι ένα ιστορικό μνημείο της χώρας. Είναι τοποθετημένο στο κέντρο της Σόφιας, είναι νέο-αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής και σχεδιάστηκε από των Σέρβο-Βούλγαρο αρχιτέκτονα Konstantin Jovanović. Μουσείο Εθνικής ΙστορίαςΣτο μουσείο της Εθνικής Ιστορίας στεγάζονται 650.000 εκθέματα που παρουσιάζουν την πρόοδο της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Βουλγαρία. Το μουσείο περιέχει εκθέσεις που ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών εκθεμάτων είναι οι μοναδικοί χρυσοί θησαυροί από το Panaguyrishte και τα ασημικά εκθέματα από την Θράκη. Θα βρείτε επίσης πολλά παραδοσιακά κουστούμια και όπλα κάθε εποχής ενώ δεν λείπουν τα καθημερινά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες.


 

Μουσείο Εθνικής Ιστορίας

 

National Historical Museum, Bulgaria - Wikipedia

 

Στο μουσείο της Εθνικής Ιστορίας στεγάζονται 650.000 εκθέματα που παρουσιάζουν την πρόοδο της κοινωνίας, του πολιτισμού και της πολιτικής ζωής στην Βουλγαρία. Το μουσείο περιέχει εκθέσεις που ξεκινούν από την παλαιολιθική εποχή και φτάνουν μέχρι το σήμερα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών εκθεμάτων είναι οι μοναδικοί χρυσοί θησαυροί από το Panaguyrishte και τα ασημικά εκθέματα από την Θράκη. Θα βρείτε επίσης πολλά παραδοσιακά κουστούμια και όπλα κάθε εποχής ενώ δεν λείπουν τα καθημερινά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφίες.
 
Εκκλησία του Boyana
 
Βουλγαρία - Sequel...Χειμερινό "διάλειμμα" στη Σόφια Νο2 | Travelstories

Η εκκλησία του Boyana θεωρείται το πιο ολοκληρωμένο και σε καλή κατάσταση μνημείο της ανατολικής Ευρωπαϊκής μεσαιωνικής τέχνης. Βρίσκεται στα στα  περίχωρα της Σόφιας και αποτελείται από 3 κτίρια. Η εκκλησία στα ανατολικά χτίστηκε των 10ο αιώνα και διευθύνθηκε στης αρχές του 13ου αιώνα από των  Sebastocrator Kaloyan, ο οποίος διέταξε να κατασκευαστούν και άλλα 2 κτίρια δίπλα από εκκλησία. Οι τοιχογραφίες στην δεύτερη εκκλησία, ζωγραφίστηκαν το 1259, κάτι που της κάνει να είναι από τα σημαντικότερα έργα τέχνης του μεσαίωνα. Η κατασκευή τέλος συμπληρώνετε από την τρίτη εκκλησία που κατασκευάστηκε στης αρχές του 19ου αιώνα.
 

Εκκλησία της Αγίας Σοφίας

 

Αρχείο:Basilica of Hagia Sofia, Bulgaria.jpg - Βικιπαίδεια

 

H εκκλησία έδωσε το όνομά της στην πόλη της Σόφιας το 1300 κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας.Αυτό το λιτό τούβλινο κτίριο ανάγεται στους βυζαντινούς χρόνους και ιδρύθηκε τη δεκαετία του 500 στην κορυφή της αρχαίας πόλης της νεκρόπολης της Σέρντιτσα, καθώς και μια παλαιότερη εκκλησία από έναν αιώνα πριν.Όταν επισκέπτεστε μπορείτε να δείτε τα απομεινάρια αυτής της αρχαίας εκκλησίας και τους τάφους που χρονολογούνται πάνω από 1500 χρόνια.Για δύο αιώνες μετά την οθωμανική εισβολή, αυτό ήταν ένα τζαμί, αλλά εγκαταλείφθηκε όταν ένας σεισμός το 1800 έριξε τον μιναρέ και άλλος σκότωσε τους δύο γιους του ιμάμη.


Όρος Vitosha

 

1-day snowshoeing to the top of Vitosha mountain. 1-day trip. UIMLA leader

 

Το όρος Vitosha, απλώνεται από τα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο του ορίζοντα της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας. Το όρος είναι πολλή διάσημο και στους τουρίστες είτε για κάποιο extreme sport όπως η αναρρίχηση η το σκι, είτε για να θαυμάσουν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα στο εθνικό πάρκο Vitosha. Άλλα αξιοθέατα του όρους περιλαμβάνουν, επίσκεψη του μοναστηρίου Dragalevtzi και την μακρύτερη σπηλιά στην χώρα την Duhlata. Η πρόσβαση στο βουνό γίνεται εύκολα με αστικά λεωφορεία που ξεκινούν και από το κέντρο της πόλης.
 
KONTINEΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
 
ΜΟΝΗ ΡΙΛΑ
 
 

Βρίσκεται στα βουνά Rila, το μοναστήρι Rila είναι απλά εκπληκτικό. Ιδρύθηκε αρχικά τον 10ο αιώνα από τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλα, έναν ερημίτη. Εκατοντάδες προσκυνητές και τουρίστες επισκέπτονται τον χώρο κάθε χρόνο και εδώ και αιώνες υπήρξε ένας τόπος εξαιρετικής πνευματικής σημασίας.Το μοναστήρι διατηρεί ακόμη και μερικά μυστικά του. Λέγεται ότι οι επαναστάτες ηγέτες κατέφυγαν εδώ μερικές φορές, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων Βασίλειου Λεβσκι και Πέο Γιάβοροφ. Έχει διαδραματίσει σημαντικόρόλο στη διατήρηση της βουλγαρικής λογοτεχνικής κουλτούρας καθώς η επιτόπια βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 250 χειρόγραφα από τον 11ο αιώνα και μετά τον 19ο αιώνα.


 

ΜΠΑΝΣΚΟ

Μπάνσκο
 
 

Η πόλη του Μπάνσκο είναι γνωστή ως η νούμερο ένα Μέγα σκι της Βουλγαρίας. Η πόλη Bankso, στη Νότια Βουλγαρία, βρίσκεται στους πρόποδες τωνβουνών Πιρίν, η κορυφή της οποίας φτάνει τα 2914 μέτρα. Βρίσκεται σε βολική τοποθεσία μόλις 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σόφιας.Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο πιστώνεται επίσης ότι έχει τη μεγαλύτερη σεζόν σκι στη Βουλγαρία. Ανταγωνίζεται τακτικά με θέρετρα στη Γαλλία και την Ελβετία για το σκι υψηλής ποιότητας, σε τιμές χαμηλότερες από τις Άλπεις. Το θέρετρο και η ίδια η πόλη έχουν αμέτρητα εστιατόρια σκι après και επιλογές νυχτερινής ζωής και υπάρχουν ιαματικά λουτρά παγκόσμιας κλάσης για να απολαύσετε όταν οι επισκέπτες δεν χτυπούν τις πλαγιές. Κάθε χρόνο η πόλη διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο, το οποίο προσελκύει διεθνείς παρευρισκόμενους και διάσημους Βουλγάρους ερμηνευτές.


 

Ταξίδι/ Εκδρομή στην Φιλιππούπολη

Plovdiv: Europe's other Capital of Culture for 2019 - News - The Jakarta  Post

Πληθυσμός: 338.153

Νόμισμα: Λεβ (лв)
Αεροδρόμιο/α: Plovdiv (PDV)
Περιγραφή: Η Φιλιππούπολη είναι πόλη της Βουλγαρίας με πληθυσμό 376.785 κατοίκους, η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της χώρας μετά την πρωτεύουσα Σόφια. Υπάρχουν ευρύματα που τοποθετούν τους πρώτους κατοίκους της στην παλαιολιθική εποχή, υπήρξε κυρίως πόλη που κατοικούνταν από θρακικά φύλα πριν γίνει ελληνική και κατόπιν ρωμαϊκή. Πρώτη φορά αναφέρεται ως Φιλιππούπολη το 340 π.Χ. και για πάρα πολλά χρόνια έμεινε γνωστή με αυτό το όνομα παρά με το βουλγαρικό Plovdiv. Κάθε χρόνο διεξάγεται φεστιβάλ θεάτρου και τηλεόασης, ενώ η πόλη είναι γεμάτη αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία. Η πόλη χτίστηκε σε επτά λόφους, και η γύρω περιοχή είναι καλυμμένη στα Βαλκανικά Όρη και στην οροσειρά της Ροδόπης, τα οποία έχουν γίνει αγαπημένο μέρος για τους επισκέπτες και τους ντόπιους για πεζοπορία και εξερεύνηση.
 
Γλώσσα: Βουλγάρικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
Ναι Da
Όχι Ne
Ευχαριστώ Blagodaryá
Παρακαλώ Molya
Καλημέρα Dobró útro
Καληνύχτα Léka nosht
Γεία σου! Zdravéy

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαία Φιλιππούπολη


Roman theatre of Plovdiv, Bulgaria (ancient Phillipoopolis, Thrace) -  remarkably well preserved and restored : ancientrome

 

Η Φιλιππούπολη είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις των Βαλκανίων, με ενδείξεις παρουσίας ανθρώπων από την παλαιολιθική εποχή και συνεχή παρουσία  από τότε μέχρι και τις μέρες μας. Σώζεται αρχαίο θέατρο με χωρητικότητα 7.000 άτομα και είναι μέρος του ιστορικού κέντρου και του πεζοδρομημένου τμήματός του και στάδιο χτισμένο υπό τα πρότυπα του σταδίου των Δελφών με χωρητικότητα τα 30.000 άτομα, επίσης τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα σημεία αυτά, ως μέρος της βόλτας σας στο ιστορικό κέντρο, όπως επίσης και το αρχαιολογικό σύμπλεγμα, καθώς μεγάλο μέρος των τειχών
έχουν ανασκαφεί.
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλιππούπολης

Άνοιξε το 1882 ως λαογραφικό μουσείο. Το 1928 μεταφέρθηκε σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα και απέκτησε εκθέματα από την παλαιολιθική εποχή έως και τη νεότερη οθωμανική εποχή. Υπάρχουν εκθέσεις με νομίσματα, αμφορείς, έργα τέχνης ζωγραφικής και γλυπτικής, εκκλησιαστικά εκθέματα και μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της ιστορίας της περιοχής. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας από Μάιο έως Οκτώβριο, ενώ από Νοέμβριο έως Μάιο είναι κλειστό Κυριακή και Δευτέρα. Τα παιδιά κάτω των 7 μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο δωρεάν.

 
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φιλιππούπολης

Visit the Regional Museum of Natural History with Plovdiv City Card

Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας άνοιξε το 1955 στη Φιλιππούπολη και στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου, χτισμένο το 1880. Στις αίθουσες του μπορείτε να δείτε εκθέματα Παλαιοντολογίας, Ορυκτολογίας και Βοτανικής. Υπάρχουν μόνιμες εκθέσεις ορυκτών και αλάτων, εντόμων, φυτών, υπάρχει ενυδρείο γλυκού νερού με 40 διαφορετικά ψάρια, εκθέματα βυθού, αμφίβια, ερπετά, πουλιά, θηλαστικά και τρωκτικά. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα για το κοινό και υπάρχει εισιτήριο για όλους τους επισκέπτες. Υπάρχει έκπτωση για φοιτητές, μαθητές και παιδιά κάτω των 7 ετών.
 
Ιστοσελίδα: http://rnhm.org/en/home

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!