top-image

Βασιλικό Λονδίνο

Βασιλικό Λονδίνο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Βασιλικό Λονδίνο
 
 Αεροπορικώς 5 ημέρες
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η μέρα: Θεσσαλονίκη – Πτήση γιαΛονδίνο - Ξενάγηση πόλης  

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο. Άφιξη και αμέσως θα πραγματοποιήσουμε την ξενάγηση πόλεως. Ο ελληνόφωνος ξεναγός θα μας οδηγήσει στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το μνημείο του Αλβέρτου και το Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ, από το φημισμένο Χάιντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινγκτον, στη συνέχεια από την Marble Arch (μαρμάρινη αψίδα) το μοναδικό μαρμάρινο μνημείο στο Λονδίνο, όπως και από την πλατεία Τραφάλγκαρ, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Συνεχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση περνώντας από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων και φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης το Μπιγκ Μπεν. Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση στον Πύργο του Λονδίνου θα συνεχίσουμε με το Σίτυ για να δούμε το Χρηματιστήριο, την Τράπεζα της Αγγλίας και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, αριστούργημα του Κρίστοφερ Ρεν. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ γίνεται προαιρετικά (έξοδα ατομικά) νυκτερινός γύρος της πόλης όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την πόλη, τα αξιοθέατα της και τις περίφημες γέφυρες του Τάμεση φωταγωγημένα. Με αφετηρία την περίφημη πλατεία Piccadilly με το άγαλμα του Έρωτα (γιος της Αφροδίτης) στο κέντρο της, ξεκινάμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε την πλατεία Λέστερ, το κέντρο της νυκτερινής διασκέδασης του Λονδίνου. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Σόχο και την κινέζικη συνοικία. Τέλος θα επισκεφθούμε την πλατεία Κόβεν Γκάρντεν με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λονδίνο με πάρκα και μουσεία - Προαιρετική κρουαζιέρα στον Τάμεση.

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας να γνωρίσετε καλύτερα τα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου, το Χάιντ Παρκ με τη λίμνη Σέρπανταιν και τη χριστουγεννιάτικη «Winter Wonderland» που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, τους κήπους του Κένσινγκτον με τα ομώνυμα ανάκτορα, το Ρίτζεντ Παρκ με το ζωολογικό του κήπο, το Σαιντ Τζέιμς Παρκ με τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Green Park. Μπορείτε πάλι να διαθέσετε το χρόνο σας σε επισκέψεις περίφημων Λονδρέζικων μουσείων όπως το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και να αφιερώσετε και λίγο χρόνο στο μουσείο εικαστικών τεχνών της Βικτωρίας και Αλβέρτου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Εξίσου σημαντικό θεωρείται το περίφημο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσώ. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να συμμετέχετε (έξοδα ατομικά) στην προαιρετική κρουαζιέρα που οργανώνουμε στον Τάμεση. Στο τέλος της κρουαζιέρας μας θα επισκεφθούμε το Γκρήνουιτς όπου θα θαυμάσουμε το Βασιλικό Ναυτικό Κολέγιο, το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο, το αρχοντικό Κουίνς Χάους και φυσικά το Γκρήνουιτς Παρκ με το παλιό Βασιλικό Αστεροσκοπείο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία βόλτα στην κλειστή αγορά της πόλης και γεύμα σε κάποια από τις παραδοσιακές της παμπ και εστιατόρια. Χρησιμοποιώντας το DLR (υπέργειο, ελαφρύ και αυτόματο τρένο των docklands) θα επιστρέψουμε στο 

ξενοδοχείο μας αφού πρώτα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο στον κόσμο έργο αστικής ανάπτυξης, Κανάρι Γουάρφ, το «Μανχάταν του Λονδίνου». Πριν τη δύση μπορείτε να επισκεφθείτε το περίφημο «μάτι» του Λονδίνου ή το νεότευκτο κτίριο Σάρντ, το ψηλότερο στη δυτική Ευρώπη με συνολικό ύψος τα 310μ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λονδίνο - Ελεύθερη μέρα για αγορές.

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και όλη η μέρα στη διάθεσή σας για να χαρείτε την υπέροχη πόλη και τις όμορφες γωνιές της. Η περίφημη Όξφορντ Στρητ με τα αμέτρητα πολυκαταστήματα της όπως το Σέλφριντζις, η Μποντ Στρητ με τους γνωστούς οίκους μόδας υψηλής ραπτικής. Επίσης δεν πρέπει να λησμονήσουμε το πολυκατάστημα – αξιοθέατο Χάροντς στο Νάιτσμπριτζ. Εναλλακτικά προτείνουμε μία βόλτα στις διάσημες αγορές του Λονδίνου όπως του Πορτομπέλο Ρόουντ στην περιοχή του Νότινγκ Χίλ στο δυτικό Λονδίνο, την αγορά Spitalfields και Camden στο ανατολικό Λονδίνο. Για τη βραδινή σας ψυχαγωγία προτείνουμε να κλείσετε θέση σε μία από τις πολυάριθμες και φαντασμαγορικές θεατρικές παραστάσεις - musical στη γνωστή θεατρική περιοχή του Λονδίνου. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Λονδίνο – Εκδρομή στην πόλη και στο Κάστρο Γουίντσορ

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και επιβίβαση στο πούλμαν με αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πόλη του Γουίντσορ με τα θερινά Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας (προαιρετική είσοδος στο κάστρο) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κατοικία των Βασιλέων της Αγγλίας. Θα επισκεφθείτε τα επίσημα διαμερίσματα και το κουκλόσπιτο της Βασίλισσας όπως και το παρεκκλήσι του Σαιντ Τζωρτζ αφιερωμένο στον προστάτη άγιο του Τάγματος της Περικνημίδας. Μετά το τέλος της περιήγησής θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να απολαύσουμε μια βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια της όμορφης ομώνυμης πόλης Γουίντσορ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Λονδίνο .Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λονδίνο  – Πτήση επιστροφής

Αγγλικό πρόγευμα σε μπουφέ και ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία βόλτα και ότι επισκέψεις δεν προλάβατε τις προηγούμενες μέρες. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Η σειρά των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τα ωράρια λειτουργίας των μουσείων, μνημείων, λοιπών αξιοθέατων καθώς και των πτήσεων, χωρίς να παραλειφθεί καμία παροχή υπηρεσίας.

Προσοχή: H εταιρεία μας , σε αυτό το ταξίδι, δεν δέχεται μη εμβολιασμένους ενήλικες ταξιδιώτες.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.



Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

  • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
  • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
  • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€



Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ'επιστροφής με την Aegean ή την Sky Express.
  • Μία χειραποσκευή 8 kg και μία αποσκευή 23 kg ανά άτομο.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
  • Φόροι αεροδρομίου 240€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €
   

 

Πτήσεις Aegean:

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/12
Aegean
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
06:20
07:10
  23/12 Aegean ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 09:10 11:10
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
27/12
Aegean
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
16:35
22:20
 
27/12
Aegean
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:15
00:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
24/12
Aegean
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ 06:20 07:10
  24/12 Aegean ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 09:10 11:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
28/12
Aegean
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
16:35
22:20
 
28/12
Aegean
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:15
00:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/12 Aegean ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 06:20 07:10
  30/12 Aegean ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 09:10 11:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
03/01
Aegean
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
16:35
22:20
 
03/01
Aegean
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:15
00:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/01 Aegean ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 06:20 07:10
  02/01 Aegean ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 09:10 11:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/01
Aegean
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
16:35
22:20
 
06/01
Aegean
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:15
00:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
05/01
Aegean
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
06:20
07:10
  05/01 Aegean ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 09:10 11:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
09/12
Aegean
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
16:35
22:20
 
09/12
Aegean
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
23:15
00:10
 
 
 
 
 
 
 

 

Πτήσεις SkyExpress:

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
23/12
SkyExpress
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
07:30 08:30
  23/12 SkyExpress ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 11:10 13:05
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
27/12
SkyExpress
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
14:00
19:30
 
27/12
SkyExpress
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:30
21:30
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/12
SkyExpress
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 07:30 08:30
  30/12 SkyExpress ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 11:10 13:05
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
03/01
SkyExpress
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
14:00
19:30
 
03/01
SkyExpress
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:30
21:30
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
02/01
SkyExpress
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 07:30 08:30
  02/01 SkyExpress ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 11:10 13:05
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/01
SkyExpress
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
14:00
19:30
 
06/01
SkyExpress
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:30
21:30
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
05/01
SkyExpress
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ 07:30 08:30
  05/01 SkyExpress ΑΘΗΝΑ ΛΟΝΔΙΝΟ 11:10 13:05
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
09/01
SkyExpress
ΛΟΝΔΙΝΟ
ΑΘΗΝΑ
14:00
19:30
 
09/01
SkyExpress
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
20:30
21:30
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ταξίδι/Εκδρομή στο Λονδίνο

An expert travel guide to London | Telegraph Travel

To Λονδίνο είναι πάντα ζωντανό, ενδιαφέρον και κεφάτο. Εδώ θα επισκεφθείτε πολύ αξιόλογα μουσεία, θα δείτε τις πιο φημισμένες παραστάσειςτου κόσμου,

θα ψωνίσετε στις πιο ενδιαφέρουσες αγορές. Ότι και να θελήσετε στο Λονδίνο θα το βρείτε.Το Λονδίνο προσφέρει στους επισκέπτεςτου την ένταση και την

ομορφιά των μεγαλουπόλεων. Κάθε γωνιά της πόλης, είναι γεμάτη με κήπους και πάρκα. Είναι μια μεγαλούπολη πουσυνδυάζει μοναδικά την ιστορία, την

αρχιτεκτονική και τα μνημεία. Σας περιμένει να τα ανακαλύψετε.

 

Αξιοθέατα

 

 

Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ και Μπίγκ Μπέν ( Palace of Westminster & Big Ben )

Big Ben Rings Out For the First Time - HISTORY

Τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στεγάζουν το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι χτισμένα στη βόρεια όχθη του Τάμεση στην

καρδιά της πόλης. Τα ανάκτορα μαζί με τον Πύργο του Ρολογιού των Ανακτόρων τον γνωστό μας "Μπιγκ Μπεν" είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική

εικόνα του Λονδίνου.

Τα παλιά ανάκτορα καταστράφηκαν από μια μεγάλη πυρκαγιά το 1834 και ανάμεσα στα 96 σχέδια που προτάθηκαν κέρδισε το νεογοτθικό σχέδιο του Σερ

Τσάρλς Μπάρι με την κατασκευή των νέων Ανακτόρων του Ουεστμίνστερ να ολοκληρώνονται το 1870.

Ο Πύργος του Ρολογιού βρίσκεται στην άκρη του κοινοβουλίου. Ονομάζεται και Μπιγκ Μπεν, δηλαδή "Μεγάλη Καμπάνα" εξαιτίας της τεράστιας καμπάνας

βάρους 14,5 τόνων. Το επιβλητικό αυτό ρολόι είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και από την 7η Σεπτεμβρίου 1859 λειτουργεί αδιάκοπα.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Westminster (γραμμές Circle, District και Jubilee).

Ιστοσελίδα: http://www.parliament.uk/visiting/

 

Πλατεία Τραφάλγκαρ και Πύλη του Ναυάρχου ( Trafalgar Square & Admiral's Gate )

Trafalgar Square | London City Hall

  Η Πλατεία Τραφάλγκαρ είναι η μεγαλύτερη πλατεία του Λονδίνου και σημείο συνάντησης από τα χρόνια του μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Το όνομα της πλατείας ήταν Τσάρινγκ Κρός (Charing Cross) και έτσι ονομάζεται ακόμα ο σταθμός του μετρό στο νότιο άκρο της. Στην βόρεια πλευρά της

πλατείας δεσπόζει η Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζει πάνω από 2 χιλιάδες αξιόλογα έργα.

Το μνημείο που εντυπωσιάζει στην πλατεία δεν είναι παρά η στήλη του Λόρδου Ναυάρχου Οράτιου Νέλσων ο οποίος νίκησε τον στόλο του Ναπολέων το

1805 αν και έπεσε στη μάχη. Η στήλη συνοδεύεται από τέσσερα αγάλματα λιονταριών. Στην νότια πλευρά της πλατείας υπάρχει η επιβλητική πύλη του

Ναυάρχου όπου ο δρόμος οδηγεί μέσα από ένα πάρκο στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.  Επί της πλατείας υπάρχουν επίσης και πολλές πρεσβείες διαφόρων

κρατών.

Πρόσβαση: Με το μετρό από την στάση Charing Cross (γραμμές Bakerloo και Northern).

 

Μάτι του Λονδίνου  ( London Eye )

London Eye tickets, price information and opening hours | London Evening  Standard

  Με ύψος 135 και δίπλα στον Τάμεση αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου.

Η ρόδα παρατηρητήριο κατασκευάστηκε για το millennium έπειτα από πρωτοβουλία της British Airways. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με

μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά

Το βράδυ που δεν έχει πολλούς επισκέπτες και με την πόλη φωταγωγημένη, το θέαμα είναι εκπληκτικό.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Waterloo (γραμμές Bakerloo, Jubilee, Northern και Waterloo & City).

Ιστοσελίδα: http://www.londoneye.com

 

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ  ( Buckingham Palace )

The royal property portfolio: with 775 rooms, Buckingham Palace is  estimated to be worth £2.2 billion | Homes and Property

 Το 1826, ο βασιλιάς Γεώργιος IV ζήτησε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα John Nash να επεκτείνει το σπίτι - τότε γνωστό ως Σπίτι του Μπάκιγχαμ σε ένα

παλάτι.Ο ίδιος απεβίωσε πριν ολοκληρωθεί και έτσι η Βασίλισσα Βικτωρία ήταν η πρώτη που έμεινε στο παλάτι. Τον Ιούλιο του 1837, τρεις εβδομάδες μετά

τηνπροσχώρησή της στο θρόνο, μετακόμισε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, στο νέο παλάτι του Μπάκιγχαμ.Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια,

συμπεριλαμβανομένων της αίθουσας του θρόνου, μίας αίθουσας χορού, της πινακοθήκης ενώ διαθέτει μέχρι και πισίνα. Όταν η Βασίλισσα βρίσκεται εντός

του παλατιού υψώνεται μία σημαία. Καθημερινά στις 11 π.μ. γίνεται η αλλαγή της φρουράς που αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Αν και υπάρχουν

αρκετά δωμάτια που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο, κατά τους δύο καλοκαιρινούς μήνες που η βασιλική οικογένεια απουσιάζει μπορείτε να επισκεφτείτε

μεγάλο μέρος των ανακτόρων.

Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο St Jame's park (γραμμές Circle και District).

Ιστοσελίδα: http://www.royal.gov.uk/TheRoyalResidences/BuckinghamPalace/BuckinghamPalace.aspx

 

Τάουερ Μπρίτζ  ( Tower Bridge )

Tower Bridge | R11641 | Rebel Walls UK

  Η διάσημη αυτή γέφυρα των 265 μέτρων ολοκληρώθηκε το 1894. Είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη

γέφυρα του Λονδίνου.Μπορείτε να επισκεφτείτε το εσωτερικό των δύο πύργων που κρύβουν τον μηχανισμό ανέλκυσης της γέφυρας και να περπατήσετε στην

πεζογέφυρα που ενώνει τους πύργους. Στις μέρες μας ανοιγοκλείνει περίπου 1000 φορές το χρόνο και μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της γέφυρας το

πρόγραμμα αν θέλετε να την δείτε σε λειτουργία.

Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο Tower Hill (γραμμές Circle και District).

Ιστοσελίδα: http://www.towerbridge.org.uk/TBE/EN/

 

Πύργος του Λονδίνου  ( Tower of London )

Tower of London: Where History Lives On | WorldStrides


Αρχικά κατασκευάστηκε ως φρούριο από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή για να εδραιώσει την εισβολή του το 1066. Αργότερα διάφοροι Βασιλείς το επέκτειναν

και το οχύρωσαν με πύργους για να διατελέσει ως ένα ασφαλές κάστρο για τη διαμονή τους και για να φυλακίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Σήμερα είναι γνωστό ως τόπος φύλαξης των κοσμημάτων της Βασιλείας. Οι φύλακές του φορούν έως και σήμερα τις παραδοσιακές στολές και επιπλέον

ξεναγούν τους τουρίστες στο εσωτερικό του. Διάσημα πρόσωπα της Βρετανικής ιστορίας "φιλοξενήθηκαν" στα κελιά των πύργων του και μερικοί είχαν τραγικό

θάνατο. Στον πύργο επίσης μπορείτε να δείτε το προσωπικό οπλοστάσιο των βασιλέων και συχνά γίνονται αναπαραστάσεις σημαντικών γεγονότων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην αναλυτικότατη ιστοσελίδα του Πύργου του Λονδίνου.

Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο Tower Hill (γραμμές Circle και District).

Ιστοσελίδα: http://www.hrp.org.uk/TowerofLondon

 

Πλατείες του κεντρικού Λονδίνου ( Covent Garden, Leicester Square, Piccadily Circus )

10 Fascinating Facts About Covent Garden, London – Britain and Britishness Best Hotels Near Leicester Square London, UKLondon-Piccadilly-Circus-and-the-statue-of-Eros-and-crowds-in-the-centre-of-London-©-Photographer-Julian-Elliott-VisitBritain-EXPIRES-13.6.2021  - Greatdays Group Travel

      

 Αυτές οι τρεις πλατείες του κεντρικού Λονδίνου αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες αλλά και για τους ντόπιους και κάθε μια από αυτές έχει

κάτι διαφορετικό να προσφέρει.

Η Covent Garden ήταν η πρώτη πλατεία της πόλης με την κεντρική αγορά τροφίμων και λαχανικών η οποία απομακρύνθηκε το 1973 και με μία

ανακαίνιση η πλατεία προσφέρει πολλά μικρά μαγαζιά, καφέ και πολλούς πλανόδιους μουσικούς και καλλιτέχνες. Υπάρχουν επίσης πολλά θέατρα

περιμετρικά της πλατείας.

Η Leicester Square είναι γεμάτη με πολυκινηματογράφους όπου γίνονται οι πρεμιέρες γνωστών ταινιών με κόκκινα χαλιά και πλειάδα αστέρων να

παραβρίσκονται κάθε φορά. Στην πλατεία υπάρχουν και πολλά θέατρα και ένα γραφείο εισιτηρίων όπου διαθέτει τα εισιτήρια για τα θεάματα στη μισή τιμή!

Η Piccadilly Circus έχει στο κέντρο της το γνωστό αγαλματάκι του φτερωτού θεού Έρωτα. Είναι κομβικό σημείο της κυκλοφορίας του κέντρου και οι

τεράστιες γιγαντοοθόνες με τις διαφημίσεις παρομοιάζουν την Piccadilly με την πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης.

 

Βρετανικό Μουσείο  ( British Museum )

Governance | British Museum

 Το Βρετανικό Μουσείο είναι το διασημότερο αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας με 6.04 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο

του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το 1753.Διαθέτει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομία και εξέλιξη του ανθρώπινου

πολιτισμού και είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα σημαντικότερα μουσεία του πλανήτη. Το κτίριο που στεγάζει το Βρετανικό μουσείο είναι ένα χαρακτηριστικό

δείγμα Ελληνικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, με 44 στήλες Ιονικού ρυθμού, ύψους 45 μέτρων.

Ανάμεσα στα εκθέματα του βρετανικού μουσείου βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν κατά την

τουρκοκρατία. Το μουσείο χωρίζεται σε τμήματα τα οποία είναι τα παρακάτω: Τμήμα της Αρχαίας Αιγύπτου και του Σουδάν, Τμήμα Ελλάδας και Ρώμης, Τμήμα

της Μέσης Ανατολής, Τμήμα Χαρακτικών και Σχεδίων, Τμήμα Προϊστορίας και Ευρώπης, Τμήμα της Ασίας, Τμήμα της Αφρικής, Ωκεανίας και Αμερικής, Τμήμα

Νομισμάτων και Μετάλλων, Τμήμα Συντήρησης και Επιστημονικής Έρευνας και Βιβλιοθήκες και Αρχεία.

Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν χρεώσεις για την είσοδο σε κάποιες εκθέσεις, δείτε την ιστοσελίδα του μουσείου για περισσότερες

πληροφορίες.

Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση μετρό απέχει 300 μέτρα και είναι η Tottenham Court Road (γραμμές Central και Northern). Από την στάση θα ακολουθήσετε

των ομώνυμο δρόμο προς βόρεια κατεύθυνση για ελάχιστα μέτρα και στην συνέχεια θα στρίψετε δεξιά στην οδό Great Russell. Ακολουθώντας των δρόμο

δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να βρείτε το επιβλητικό κτίριο του Βρετανικού μουσείου.

Ιστοσελίδα: http://www.britishmuseum.org/

 

Μαντάμ Τισό ( Madame Tussauds )

Statues on the facade of the museum Madame Tussauds in Amsterdam – Stock  Editorial Photo © Nicknick_ko #45265249

 

 Στο διάσημο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Λονδίνου «Μαντάμ Τισό», μπορείτε να δείτε σε αληθινές διαστάσεις διάσημα πρόσωπα από την ιστορία ή

την σύγχρονη εποχή και να φωτογραφηθείτε μαζί τους.Το μουσείο δημιουργήθηκε από την Γαλλίδα καλλιτέχνιδα Marie Tussaud (πατρικό όνομα Anna Maria

Grosholtz). Η μητέρα της Μαρίας, δούλευε ως οικονόμος για έναν διάσημο φυσικό, των Dr. Philippe Curtius στην Βέρνη της Αυστρίας. Ο Philippe Curtius ήταν

και ειδικός στην τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων και δίδαξε την γνώση του στην Marie Tussaud και αυτή ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα με την δημιουργία του

κέρινου ομοιώματος του Βολταίρου, το 1777.

Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1835 η Marie εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και άνοιξε το πρώτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Σήμερα η αλυσίδα

μουσείων έχει ανοίξει πάνω από 20 μουσεία σε 4 ηπείρους και το brand "Μαντάμ Τισό" είναι πασίγνωστο.

Πρόσβαση: Από την στάση μετρό Baker Street (γραμμές Bakerloo, Circle, Hammersmith, Jubilee και Metropolitan).

Ιστοσελίδα: http://www.madametussauds.com/london/

 

Κάστρο του Γουίντσορ ( Windsor Castle )

Windsor Castle - Ancient History Encyclopedia

 Το Κάστρο του Γουίντσορ είναι το πιο διάσημο από όλα τα κάστρα στην Αγγλία και μια κύρια κατοικία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Είναι επίσης

το μεγαλύτερο και αρχαιότερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο καθώς αποτελεί βασιλική κατοικία για σχεδόν 1.000 χρόνια, από την εποχή του Γουλιέλμου

του Κατακτητή! Κατά την πάροδο του χρόνου, όλοι οι μονάρχες έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στο κάστρο, αλλά ο λόφος τριγύρω και εξωτερικοί τοίχοι

είναι ακόμα στην ίδια θέση όπως στην εποχή του Γουλιέλμου.

Η στρατηγική θέση του Γουίντσορ, 20 μίλια δυτικά του Λονδίνου, κοντά στις όχθες του ποταμού Τάμεση, έκανε επιτακτική την ανέγερση ενός φρουρίου.

Ο βασιλιάς Ερρίκος ο Β΄ κατασκεύασε το πρώτο πέτρινο κτίριο στην περιοχή το 1170s. Ο βασιλιάς Εδουάρδος Γ ', ο οποίος γεννήθηκε στο κάστρο, κατεδάφισε

τα περισσότερα κτίρια του Ερρίκου στο 1350 και τα αντικατέστησε με ένα νέο κάστρο με κυκλικό τείχος και με υπερυψωμένο ανάχωμα στο κέντρο του κάστρου.

Αυτή η κεντρική κατασκευή έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, αν και με σημαντικές μετατροπές.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στο φρούριο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Εδουάρδου Δ '(1461-1483).

Το εκκλησάκι ολοκληρώθηκε από το βασιλιά Ερρίκο Θ΄ (1509-1547), ο οποίος είναι θαμμένος εκεί μαζί με εννέα άλλους Βρετανούς μονάρχες.Το πιο αιματηρό

επεισόδιο στην ιστορία του κάστρου του Γουίντσορ πραγματοποιήθηκε κατά τον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, όταν τα στρατεύματα του Όλιβερ Κρόμγουελ κατέλαβαν

το κάστρο και το χρησιμοποίησαν ως φρούριο και έδρα της κοινοβουλευτικής παράταξης.

Ο έκπτωτος μονάρχης Κάρολος, φυλακίστηκε εν συντομία στο και θάφτηκε εδώ μετά τον αποκεφαλισμό του το 1648. Μετά την αποκατάσταση της μοναρχίας το

1660, ο Κάρολος ο Β΄ άρχισε μια από τις πιο εκτεταμένες περιόδους αποκατάστασης και επέκτασης στην ιστορία του Γουίντσορ. Μιμούμενος την υπερβολή των

Βερσαλλιών στη Γαλλία, ο Κάρολος σχεδίασε δεντρόφυτους λεωφόρους και όμορφους κήπους και ανοικοδόμησε και τα βασιλικά διαμερίσματα.

Μετά το θάνατο του Καρόλου Β ', οι διάδοχοι Βασιλείς μέχρι τον Γεώργιο τον Γ΄ προτιμούσαν να ζουν σε άλλα παλάτια και κάστρα στην Αγγλία. Κατά τη διάρκεια

της βασιλείας του γιου του Γεωργίου ΙΙΙ, Γεωργίου Δ΄ (1820-1830), ξεκίνησε μία ανοικοδόμηση που μετέτρεψε το κάστρο στο θεαματικό γοτθικό παλάτι που

βλέπετε σήμερα.

Το Γουίντσορ εξακολουθεί στις μέρες μας να αποτελεί κύρια κατοικία της βασιλικής οικογένειας, αλλά ένα μεγάλο μέρος του είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό

 Άλλα αξιοθέατα στο κάστρο του Γουίντσορ περιλαμβάνουν την καθημερινή αλλαγή της φρουράς, που είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από ότι στα Ανάκτορα

του Μπάκιγχαμ.Οι κοινόχρηστοι χώροι περιλαμβάνουν έναν πλούτο έργων ζωγραφικής, εξαιρετικών διακοσμήσεων και επίπλων αντίκες και μια επίσκεψη στο

Κάστρο του Γουίντσορ θα σας είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Πρόσβαση: Τρένα για το Windsor φεύγουν κάθε μισή ώρα από το σταθμό του Waterloo του Λονδίνου.

Ιστοσελίδα: http://www.windsor.gov.uk/

 

Πινακοθήκες «Τέιτ»  ( Tate Galleries )

Tate Britain London - Museums and galleries - Art Fund


Στην πόλη υπάρχουν δύο γκαλερί του οργανισμού Τέιτ, η Τέιτ Μπρίταιν (Tate Britain) και η Τέιτ Μόντερν (Tate Modern) ενώ το δίκτυο πινακοθηκών Τέιτ

περιλαμβάνει και άλλες δύο πινακοθήκες εκτός Λονδίνου.

H Τέιτ Μπρίταιν είναι η παλιότερα γνωστή πινακοθήκη Τέιτ και παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συλλογή βρετανικής τέχνης στον κόσμο. Εδώ μπορεί κανείς να

εξερευνήσει πάνω από 500 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Οι εκθέσεις αυτής της εκτενούς συλλογής παρουσιάζονται δωρεάν στο κοινό και συμπληρώνονται

όλο το χρόνο από προσωρινές εκθέσεις για την Βρετανική τέχνη.

Η Τέιτ Μόντερν είναι η κύρια πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα για τους επισκέπτες του Λονδίνου

Στεγάζεται σε έναν πρώην σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσιάζει εκθέσεις διεθνούς μοντέρνας τέχνης από το 1900 έως σήμερα.

Στις εκθέσεις συμπεριλαμβάνονται έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, όπως ο Πικάσο, ο Γουόρχολ και ο Νταλί.

Η είσοδος στις εκθέσεις της μόνιμης συλλογής είναι ελεύθερη και το μουσείο οργανώνει επίσης προσωρινές εκθέσεις, οι οποίες μελετούν το έργο μεγάλων

μοντέρνων καλλιτεχνών ή καλλιτεχνικών κινημάτων.

Πρόσβαση: Για την Τέιτ Μπρίταιν ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο Pimlico (γραμμή Victoria) ενώ για την Τέιτ Μόντερν ο Southwark (γραμμή Jubilee).

Ένας άλλος τρόπος για την πρόσβαση είναι με το πλοιάριο της Τέιτ, το οποίο και αναχωρεί κάθε 40 λεπτά και συνδέει μέσω του Τάμεση τις πινακοθήκες Τέιτ

και το London Eye.

Ιστοσελίδα: http://www.tate.org.uk/

 

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου St. Paul's Cathedral

 

St Paul's Cathedral – Limelite Heritage

 Ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου χτίστηκε από τον Christopher Wren μεταξύ 1675 και 1711. Ανήκει στην Αγγλικανική Εκκλησία

και είναι η έδρα του Επισκόπου του Λονδίνου.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης και ο τρούλος του είναι έρχεται δεύτερος σε μέγεθος μετά από εκείνο του Αγίου Πέτρου

στη Ρώμη. Ο τρούλος φθάνει σε ύψος 111 μέτρα και βάρος περίπου 66.000 τόνων. Οκτώ καμάρες στηρίζουν τον τρούλο και στην κορυφή του θόλου στηρίζεται

ένα μεγάλο φανάρι με βάρος 850 τόνων. Τα 560 σκαλοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του τρούλου θα σας περιηγήσουν στις τρεις πινακοθήκες που

στεγάζονται εντός του θόλου ενώ από την κορυφή θα απολαύσετε μία καταπληκτική θέα της πόλης.

O ναός ήταν ο τόπος σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπως η κηδεία του ναυάρχου Νέλσον το 1806 και η κηδεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. Ο πρίγκιπας

Κάρολος και η Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ παντρεύτηκαν εδώ το 1981.

Πρόσβαση: Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι ο ομώνυμος St Paul’s (γραμμή Central).

Ιστοσελίδα: http://www.stpauls.co.uk

 

Αββαείο του Ουέστμινστερ  ( Westminster Abbey )

 

London - Westminster Abbey Museum - The Green Guide Michelin

  Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι το Αβαείο του Ουέστμινστερ, μία όμορφη γοτθική εκκλησία που συγκαταλέγεται στα μνημεία

Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα από τους Βενεδικτίνους μοναχούς ως τόπος λατρείας του Αγίου

Πέτρου, ενώ η σημερινή εκκλησία χτίστηκε το 1245 από τον Ερρίκο τον Γ’ για να αποτελέσει τον τόπο ταφής του, αλλά και των απογόνων του.

Η μακραίωνη ιστορία του μεγαλοπρεπή ναού του έχει συνδεθεί με μεγάλες προσωπικότητες της Βρετανίας, καθώς φιλοξενεί τους τάφους του Κάρολου Ντίκενς,

του Τζέφρι Τσότσερ και του Κάρολου Δαρβίνου. Εντός του Αβαείου εκτίθεται ένας ανεκτίμητης αξίας ιστορικός θησαυρός, με έργα τέχνης χρονολογούμενα από

τον 12ο αιώνα, γλυπτά και ομοιώματα μοναρχών της Βρετανίας.

Άλλα διάσημα εκθέματα του Αβαείου είναι το άγαλμα της Παναγίας με το Θείο Βρέφος και ο τάφος του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στον κυρίως ναό.

Στην πρόσφατη ιστορία της Βρετανίας, το Αβαείο του Ουέστμιντερ φιλοξένησε τον Βασιλικό γάμο του Πρίγκηπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, ένα γεγονός

που προκάλεσε το ενδιαφέρον όλου πλανήτη και πλέον εντός του πραγματοποιούνται ξεναγήσεις με θέμα το μεγάλο αυτό γεγονός.

Το αβαείο δέχεται επισκέπτες καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες και περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί μπορείτε να βρείτε στην επίσημη

ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση: Το Αβαείο του Ουέστμινστερ βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου, δίπλα στο Μπιγκ Μπεν και τα κτίρια του Κοινοβουλίου. Κοντά του βρίσκονται

δύο σημαντικοί σταθμοί μετρό: ο σταθμός Westminster και ο σταθμός Saint James.

Ιστοσελίδα: http://www.westminster-abbey.org/

 

Πάρκο του Αγίου Ιακώβου «Σαιντ Τζέιμς»  ( Saint James's Park )

St James's Park - London for Free

Το Πάρκο του Αγίου Ιακώβου είναι το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο του Λονδίνου με έκταση 230 στρέμματα και βρίσκεται στην περιοχή Ουέστμινστερ, στην

καρδιά της πόλης. Αποτελεί το ανατολικότερο πάρκο στην αλυσίδα των πάρκων που περιλαμβάνουν το Γκριν Παρκ, το Χάιντ Παρκ και τους Κήπους του

Κέσινγκτον.Από το 13ο αιώνα στη θέση του υπήρχε μία ελώδης έκταση και το ομώνυμο Λεπροκομείο του Σαιντ Τζέιμς, μέχρι τον 16ο αιώνα, που αποκτήθηκε

από τον Ερρίκο H’ για να δημιουργηθεί ένα πάρκο που θα φιλοξενούσε τη συλλογή των εξωτικών ζώων του βασιλιά. Εντός του βρίσκεται μία μικρή λίμνη με δύο

μικρά νησάκια, το Δυτικό Νησί (West Island) και το Νησί της Πάπιας (Duck Island), ενώ μία γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα

να δει τη δυτική πλευρά του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.Η τεράστια βιοποικιλότητα που διαθέτει είναι το βασικό χαρακτηριστικό του πάρκου, που φιλοξενεί έναν

σημαντικό αριθμό πουλιών και εντόμων. Άπειρες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, εστιατόρια, καφέ και μοναδικά θεάματα, είναι ότι έχει να προσφέρει

το δημοφιλές πάρκο τους επισκέπτες του.

Πρόσβαση: Από τη στάση του μετρό Saint James's Park

Ιστοσελίδα: http://www.royalparks.gov.uk/St-Jamess-Park.aspx

 

Ενυδρείο Λονδίνου Θαλάσσιας Ζωής  ( Sea LIFE London Aquarium )

 

Discover a magical underwater world filled with amazing creatures only at  Sea Life London Aquarium! | Whale, Endangered animals, Shark images
 Εξερευνήστε τα καταπληκτικά θαλάσσια πλάσματα! Με περισσότερα από 500 είδη και 14 θεματικές ζώνες σε 2 εκατομμύρια λίτρα νερού, το ενυδρείο του

Λονδίνου είναι ότι κοντινότερο στο βυθό μπορείτε να ζήσετε και μία από τις μεγαλύτερες συλλογές θαλάσσιας ζωής στην Ευρώπη.

Ο ύφαλος με τους καρχαρίες φιλοξενεί 16 από αυτούς τους δεινούς κυνηγούς και θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε “πρόσωπο με πρόσωπο” μαζί τους! Εάν

το λέει η καρδιά σας μπορείτε επίσης να τους αγγίξετε! Είναι μία μοναδική ευκαιρία για μεγάλους και παιδιά να μάθετε για τα πλάσματα του βυθού!

Ιστοσελίδα: http://www.visitsealife.com/london/

 

Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς  ( The Royal Observatory of Greenwich )

 

Royal Observatory - Greenwich | Tiqets

 Το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Γκρήνουιτς λειτουργεί από το 1998 ως μουσείο. Ιδρύθηκε το 1675 από τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Β΄, λίγα χιλιόμετρα

έξω από το κέντρο του Λονδίνου.

Είναι το πρώτο κτίριο που είχε ποτέ κατασκευαστεί για να ενισχύσει την έρευνα και σκοπός του ήταν να ασχοληθεί με το να αναπτύξει τεχνικές και όργανα που

να μπορούσαν να διαβάζουν τη θέση των ουράνιων σωμάτων ώστε να βρίσκεται το κάθε φορά ζητούμενο γεωγραφικό μήκος των τόπων, τελειοποιώντας έτσι

τη τέχνη της ναυσιπλοΐας.Σήμερα τα κτίρια του αστεροσκοπείου στεγάζουν ένα μουσείο αστρονομικών και ναυσιπλοϊών οργάνων, που αποτελεί τμήμα του

Εθνικού Ναυτικού Μουσείου. Στα όργανα αυτά περιλαμβάνονται το βραβευμένο θαλάσσιο χρονόμετρο του Τζον Χάρισον, το H4. Επίσης, αρκετά άλλα ωρολογιακά

κατασκευάσματα που οριοθετούν την ιστορία της τηρήσεως του ακριβούς χρόνου για χρήσεις στην Αστρονομία και τη ναυσιπλοΐα. Εκεί στεγάζεται και εκτίθεται

επίσης το διοπτρικό τηλεσκόπιο Grubb των 28 ιντσών.

Το νέο «Πλανητάριο Peter Harrison», 120 θέσεων, άνοιξε επίσημα στις 25 Μαΐου 2007 και προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα στους επισκέπτες.

Ιστοσελίδα: http://www.nmm.ac.uk/places/royal-observatory/

 

Μουσείο Φρόιντ  ( Freud Museum )

Freud Museum - Bowsessed™

 Το σπίτι όπου έζησε ο Φρόιντ όταν φυγαδεύτηκε από την Αυστρία το 1938 μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ναζί, βρίσκεται στο Hampstead, μία

περιοχή του Βόρειου Λονδίνου. Ο Φρόιντ πέθανε ένα χρόνο μετά, το 1939, ωστόσο η οικογένεια του παρέμεινε στο σπίτι αυτό, μέχρι το θάνατο της κόρης του

Άννα, το 1982.Λίγα χρόνια μετά, το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο έχοντας ως στόχο να αποτίσει έναν φόρο τιμής στον πατέρα της ψυχανάλυσης, οι θεωρίες

του οποίου επηρέασαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στο μουσείο αυτό περιλαμβάνεται μία αξιόλογη συλλογή από ελληνικά, αιγυπτιακά, ρωμαϊκά και ασιατικά

αντικείμενα αρχαίας τέχνης τέχνης που είχε στην κατοχή του ο Φρόιντ, καθώς επίσης το γραφείο του, τη βιβλιοθήκη του και πολλά ακόμη προσωπικά του είδη.

Αναμφίβολα, ξεχωριστή θέση στο μουσείο κατέχει το περίφημο ντιβάνι του, που είναι καλυμμένο με χαλιά, κάτω από μία λιθογραφία ενός πίνακα του Pierre-Andre

Brouillet.

Το Μουσείο Φρόιντ αυτό έχει τεράστια αξία για την επιστημονική κοινότητα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως ένα Πολιτιστικό και Επιστημονικό κέντρο,

όπου συχνά διοργανώνονται συνέδρια, συζητήσεις και ειδικές επισκέψεις. Φιλοξενεί επίσης και ένα κατάστημα με βιβλία για τη ζωή και το έργο του Φρόιντ και

διάφορα άλλα αναμνηστικά δώρα που σχετίζονται με τον ίδιο και την επιστήμη της ψυχανάλυσης.

Δέχεται επισκέψεις καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης τις ώρες 12:00 με 17:00, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας, μπορείτε να βρείτε

στην ιστοσελίδα του μουσείου.

Πρόσβαση: Ο πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι ο Finchley Road station.

Ιστοσελίδα: http://www.freud.org.uk/

 

Μουσείο Κάρολου Ντίκενς  ( The Charles Dickens Museum )

 

Charles Dickens Museum - todo.london

 Πρόκειται για μία τυπική γεωργιανή μονοκατοικία όπου έζησε ο Κάρολος Ντίκενς με την οικογένειά του από το Μάρτιο του 1837 έως το Δεκέμβριο του 1839

Παρ’ ότι το διάστημα που έζησε εδώ είναι πολύ μικρό, το συγκεκριμένο σπίτι επιλέχθηκε επειδή είναι το μόνο διασωθέν από τα πολλά σπίτια που άλλαζε ανά

τακτά διαστήματα ο συγγραφέας, όσο οι ανάγκες της οικογένειάς του αυξάνονταν.

Σ’ αυτό το σπίτι ο μεγάλος Άγγλος συγγραφέας ολοκλήρωσε μερικά από τα διάσημα έργα του, όπως “Τα χαρτιά του Πίκγουικ”, το “Όλιβερ Τουίστ” και το

“Νίκολας Νίκλεμπι”. Στους 4 ορόφους του το μουσείο φιλοξενεί μία από τις πλουσιότερες και πιο αξιόλογες συλλογές πινάκων, χειρογράφων, σπάνιων εκδόσεων

και διαφόρων άλλων αντικειμένων που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Ντίκενς, ανάμεσά τους και ο πίνακας “Το όνειρο του Ντίκενς” του βικτωριανού

καλλιτέχνη William Buss, που απεικονίζει τον Ντίκενς ανάμεσα στους ήρωες των βιβλίων του.

Η διεύθυνση του μουσείου διοργανώνει εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Ντίκενς και το έργο του όπως προβολές ταινιών και αναγνώσεις βιβλίων, ενώ πολύ

ενδιαφέρουσες αναμένονται αυτές που θα γίνουν το 2012, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννησή του.

Μία μοναδική εμπειρία που προσφέρεται είναι η ιδιωτική ξενάγηση, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο μουσείο απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί,

μετά τη λήξη του επίσημου ωραρίου. Το Μουσείο Ντίκενς είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες

επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Πρόσβαση: Οι πλησιέστεροι σταθμοί μετρό είναι η Russell Square και το Chancery Lane.

Ιστοσελίδα: http://www.dickensmuseum.com/

 

Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου  ( London National Gallery )

National Gallery London - Museums and galleries - Art Fund

 Φιλοξενώντας περισσότερα από 2.000 έργα τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Μεγάλη Βρετανία και

ταυτόχρονα ένα από τα πιο αξιόλογα του κόσμου.Ιδρύθηκε το 1824 και αρχικά φιλοξένησε μία συλλογή 38 πινάκων που αγοράστηκε από τον τραπεζίτη Τζον

Τζούλιους Ανγκερστάιν. Η συλλογή εκτέθηκε αρχικάστο σπίτι του τραπεζίτη, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για τη στέγασή της. Τελικά το 1831 αποφασίστηκε

η κατασκευή κτιρίου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη.Αν και αρχικά το κτίριο καταλάμβανε πολύ μικρότερη έκταση, με διάφορες

προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν, πλέον οι αίθουσες της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου καταλαμβάνουν συνολικά 46.396 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται

18 αίθουσες, όπου εκτίθενται έργα χρονολογούμενα από από το 13ο έως και τον 20ό αιώνα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φιλοτεχνηθεί από μεγάλους

ζωγράφους του δυτικού πολιτισμού, πολλών διαφορετικών καλλιτεχνικών ρευμάτων.Ειδικά αφιερώματα, περιοδικές εκθέσεις καθώς και ειδικές ξεναγήσεις για

παιδιά, κάνουν την επίσκεψη στην Πινακοθήκη ακόμη πιο συναρπαστική. Εκτός από την έκθεση των έργων τέχνης, διατίθεται κατάστημα με αναμνηστικά, καφέ

και εστιατόριο. Μία μόνο επίσκεψη δεν αρκεί για να δει κανείς όλα τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης - μπορείτε ωστόσο να πάρετε μία ιδέα από την ιστοσελίδα της,

όπου δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης.

Πρόσβαση: Με το μετρό από την στάση Charing Cross (γραμμές Bakerloo και Northern) θα μεταβείτε στην πλατεία Τραλφάγκαρ, όπου βρίσκεται η Εθνική

Πινακοθήκη      Ιστοσελίδα: http://www.nationalgallery.org.uk/

 

Παλάτι του Κένσινγκτον  ( Kensington Palace )

 

Kensington Palace Event Spaces - Prestigious Venues             

Αυτό το παλάτι ήταν το αγαπημένο πολλών διάσημων βασιλέων στην ιστορία. Όταν ο Γουίλιαμ ο Γ΄ μαζί με τη βασίλισσα Μαίρη τη Β΄ ήρθαν στο θρόνο,

η επίσημη κατοικία ήταν το παλάτι του Γουάιτχολ (Whitehall). Αν επισήμως δεν αλλάξανε διεύθυνση, η νέα του κατοικία όπου έμειναν μέχρι που έφυγαν από

τη ζωή ήταν το Κένσινγκτον.Μέχρι σήμερα πολλοί πρίγκιπες και πριγκίπισσες έχουν ζήσει γύρω από εκεί. Τελευταία πιο γνωστή κάτοικος ήταν η πριγκίπισσα

Νταϊάνα της Ουαλίας, που έζησε στο παλάτι μεταξύ του 1981, μετά τον γάμο της με τον πρίγκηπα Κάρολο και του 1997 όπου βρήκε τραγικό θάνατο

σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μπορεί τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της να μην άνοιξαν ποτέ για το κοινό, το παλάτι ωστόσο έχει σε έκθεση αρκετά από τα

φορέματα της στη συλλογή με τα βασιλικά ενδύματα.Το παλάτι άνοιξε ξανά για το κοινό μετά από μία ανακαίνιση που κράτησε 2 χρόνια και κόστισε 12

εκατομμύρια λίρες. Πλέον υπάρχει και ένα καφέ, δύο καταστήματα καθώς και τέσσερις νέες διαδρομές για να εξερευνήσετε το παλάτι.

 

Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου  ( ZSL London Zoo )

ZSL London Zoo, Regent's Park, England - Map, Facts, Location

 Η ιδανική μέρα για όλη την οικογένεια και για τους λάτρεις της άγριας φύσης είναι μία επίσκεψη στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου. Βρίσκεται στηνκαρδιά

του Λονδίνου, στο Ρίτζεντ Παρκ και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.Στο κήπο φιλοξενούνται πάνω από 12.000 είδη ζώων και υπάρχουν διάφορες

επιδείξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ελέφαντες, ρινόκεροι, πίθηκοι, λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις και πολλά πολλά άλλα ζώα φιλοξενούνται εκεί και μπορείτε

να τα δείτε από κοντά. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε όλα αυτά τα υπέροχα πλάσματα και να διασκεδάσετε με μια βόλτα στο Ζωολογικό Κήπο.

Ιστοσελίδα: http://www.zsl.org/zsl-london-zoo

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!