top-image

Ρόδος το Νησί των Ιπποτών

Ρόδος το Νησί των Ιπποτών

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΔΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Πακέτο διακοπών

Αερ. Ρόδος 4 μέρες Fly & Drive. Docx

 Ρόδος το Νησί των Ιπποτών
 
 Αεροπορικώς 4 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Ρόδος.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την απευθείας πτήση για Ρόδο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

2η  – 3η Μέρα | Ρόδος – Ελεύθερη μέρα

Πρωινό και στη συνέχεια ελεύθερη μέρα στο νησί των Ιπποτών.

 

4η Μέρα | Ρόδος –  Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και ελεύθερη ώρα μέχρι την πτήση της επιστροφής.

 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.


Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΔΟΣ - 1 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

04 Μαϊ 2024
269,00 €
1° Παιδί: 189,00 €
-
285,00 €
1° Παιδί: 229,00 €
-
295,00 €
1° Παιδί: 225,00 €
-
309,00 €
1° Παιδί: 245,00 €
-
309,00 €
1° Παιδί: 245,00 €
-
319,00 €
1° Παιδί: 209,00 €
2° Παιδί: 249,00 €
-
329,00 €
1° Παιδί: 245,00 €
-
349,00 €
1° Παιδί: 265,00 €
-
349,00 €
-
349,00 €
-
359,00 €
1° Παιδί: 265,00 €
-
369,00 €
1° Παιδί: 189,00 €
2° Παιδί: 269,00 €
-
369,00 €
-
375,00 €
1° Παιδί: 265,00 €
-
379,00 €
1° Παιδί: 189,00 €
2° Παιδί: 279,00 €
-
389,00 €
-
389,00 €
1° Παιδί: 259,00 €
-
389,00 €
1° Παιδί: 189,00 €
2° Παιδί: 289,00 €
-
389,00 €
1° Παιδί: 189,00 €
2° Παιδί: 289,00 €
-
399,00 €
1° Παιδί: 269,00 €
-
439,00 €
1° Παιδί: 279,00 €
-
Φόροι, Επίναυλοι Καυσίμων και ΦΠΑ: 45,00 €

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
 • Περιλαμβάνεται μία χειραποσκευή 8 κιλών και μία αποσκευή 23 κιλών κατ’ άτομο.
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
 • Πρωινό ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής σας ( καθημερινά).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.


   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 

 

 • Σύνολο φόρων 45€ κατ’ άτομο.
 • Τέλη διαμονής.
 • Είσοδοι σε μουσεία κτλ.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.                                                                                                                                                                                                                        
   

 

 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
04/05/24
AEGEAN AIRLINES
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
14:05
15:20
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
07/05/24
AEGEAN AIRLINES
ΡΟΔΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
16:00
17:15
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ρόδος

Η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο ελληνικό νησί μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο, αποτελεί σταθερά έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Νησί των έντονων αντιθέσεων, η Ρόδος συνδυάζει αρμονικά το μεσαιωνικό με το παραδοσιακό στοιχείο, τις δαντελένιες παραλίες με τα πευκόφυτα βουνά, ορεινά χωριά με παραθαλάσσιους οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, μεσαιωνικά μνημεία και κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα με παραδοσιακά καταλύματα σχηματίζοντας έναν ασυναγώνιστο προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε προσδοκία.

 

Αξιοθέατα στην Ρόδο

 

Κάστρο Κρητηνιάς

Ο Κάστελλος, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ένα εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για να προστατεύσει το χωριό ενάντια στις οθωμανικές επιδρομές.Ανεγέρθηκε το 1472 σύμφωνα με τα σχέδια του  γλύπτη και αρχιτέκτονα Giorgio da Sebenico .Ο Καστέλλος είχε ένα τυχερό πλεονέκτημα, προσφέροντας θέα 360 μοιρών στο Αιγαίο και το νησί. Λόγω της παρουσίας του φρουρίου στην ακτή, το χωριό έφερε το όνομα Καστέλι μέχρι την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων.Το Κάστρο της Κρητηνίας βρίσκεται σε υψόμετρο 131 μέτρων. Δεν είναι δύσκολο να το φτάσει κανείς, αλλά η πεζοπορία μπορεί να είναι επίπονη κάτω από τον καυτό ήλιο και για τους ανθρώπους που δεν είναι σε φόρμα. Αξίζει καλά την προσπάθεια, καθώς προσφέρει φανταστική θέα της Κρητηνίας, της θάλασσας, της νήσου της Χάλκης και ορισμένων άλλων νησίδων κοντά στη Ρόδο.


Πηγές της Καλιθέας

Σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου θα συναντήσετε τις περίφημες Πηγές της Καλλιθέας.  Οι Πηγές της Καλλιθέας είναι γνωστές από την αρχαιότητα ακόμη, για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού που ανάβλυζε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναβλύζει από τους βράχους. Μάλιστα προσέλκυαν κόσμο τόσο από τα γύρω νησιά και τα Μικρασιατικά παράλια όσο και από τα βάθη της Ανατολής. Τα νερά των πηγών είναι θεραπευτικά για παθήσεις όπως αρθρίτιδα, διαβήτη, δερματοπάθειες, άσθμα κ.ά. Μια περιήγηση εδώ είναι αρκετή για να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, απλώς παρατηρώντας τη μεγαλοπρέπεια του χώρου, τα εντυπωσιακά μωσαϊκά, την αίθουσα της Ροτόντας με τον ύψους 14 μ. θόλο και την περίτεχνη διακόσμηση. Στον κλειστό κυκλικό της χώρο φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ενώ στο open air μέρος της πραγματοποιούνται συναυλίες, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες κ.ά. με θέα στη θάλασσα.


Πάρκο Ροδίνι

Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο και  ίσως για το αρχαιότερο πάρκο στον κόσμο, μια μικρή κοιλάδα γεμάτη ροδοδάφνες, πλατάνια, τρεχούμενα νερά και δροσερές καταπράσινες λιμνούλες γεμάτες νούφαρα, τις οποίες διασχίζουν γεφυράκια. Ο περίπατος στα υπέροχα μονοπάτια συμπληρώνουν ένας κήπος με τριαντάφυλλα, καθώς κι ένας μικρός ζωολογικός κήπος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα περίφημα ελάφια της Ρόδου. Εξάλλου τα παγώνια, που κινούνται ελεύθερα μέσα στην έκταση του Πάρκου Ροδίνι δίνουν μια εντυπωσιακή όσο και εξωτική νότα.Στο Πάρκο Ροδίνι είχε στην αρχαιότητα τη Σχολή Ρητορικής του ο Αισχίνης, στην οποία μαθήτευσαν σπουδαίοι ρήτορες της Αρχαιότητας, μεταξύ των οποίων ο Κικέρωνας και ο Ιούλιος Καίσαρας.Την εποχή της Ιπποτοκρατίας στο Πάρκο Ροδίνι βρισκόταν η έπαυλη των Μεγάλων Μαγίστρων των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ρόδου, ενώ η κοιλάδα ήταν Πάρκο και επί Τουρκοκρατίας. Μέσα στο Πάρκο λειτουργεί και αναψυκτήριο.


Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στεγάζεται στο πρώην Νοσοκομείο των Ιπποτών του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, στη Μεσαιωνική Πόλη. Η ανέγερση του συγκεκριμένου κτηρίου ξεκίνησε το 1440 και ολοκληρώθηκε επί Μεγάλου Μαγίστρου d' Aubusson, μεταξύ 1476-1503.Σε αυτό το εντυπωσιακό, μεσαιωνικό κτήριο γοτθικού ρυθμού με αναγεννησιακά στοιχεία φιλοξενούνται αρχαιολογικά ευρήματα από διάφορες περιοχές της Ρόδου, αλλά και από τα γύρω νησιά, τα οποία εκτίθενται στον κήπο και τις έξι αίθουσες στον όροφο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ανάμεσά τους, θα παρατηρήσετε μικροαντικείμενα από ταφικά σύνολα της αρχαίας Ιαλυσού και την αρχαίας Καμείρου από τη γεωμετρική και την κλασική περίοδο, μια συλλογή κλασικών, ελληνιστικών και ρωμαϊκών γλυπτών, ψηφιδωτά δάπεδα της ελληνιστικής εποχής από τη Ρόδο και της παλαιοχριστιανικής εποχής από την Κάρπαθο, αλλά και επιτύμβιες πλάκες της εποχής των Ιπποτών με ανάγλυφες αναπαραστάσεις.


Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Το πιο σπουδαίο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί της Ρόδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου εμφανίζεται εντυπωσιακό και επιβλητικό αφού ανηφορίσετε την οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Χτισμένο στην κάτω Ακρόπολης της Αρχαίας Ρόδου, στην αρχική θέση του ναού του Θεού Ήλιου, το παλάτι δημιουργήθηκε το 14ο αιώνα από τους ιππότες του Αγίου Ιωάννη, προκειμένου να αποτελέσει την προσωπική κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως το διοικητικό κέντρο της πόλης. Το παλάτι καταστράφηκε το 1856 μετά από μια έκρηξη πυρίτιδας και ανακατασκευάστηκε το 1940 από τους Ιταλούς, οι οποίοι ακολούθησαν τα αρχικά σχέδιά του, και αποτέλεσε το διοικητήριο και την κατοικία του Ιταλού διοικητή. Αντικείμενα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον είναι τα ψηφιδωτά δάπεδα, τα μεσαιωνικά έπιπλα, οι κίονες , καθρέπτες και πίνακες.


Μεσαιωνική πόλη

Η πανέμορφη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ,ανακηρύχτηκε το 1998 από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια εντός των τειχών της θα δείτε να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας θρύλοι, μύθοι και παραμύθια με ιππότες.Οι πιο εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική της είναι εκείνες του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, αλλά και των Οθωμανών. Σήμερα, η Μεσαιωνική Πόλη αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό, όπου χτυπάει δυνατά η καρδιά του τουρισμού, του εμπορίου και της ψυχαγωγίας στο Σμαραγδένιο Νησί.


Φρούριο Αγίου Νικολάου

Το φρούριο του Αγίου Νικολάου, είναι ένα ακόμη οχυρό που έκτισαν οι ιππότες της Ρόδου με στόχο να ενισχύσουν την άμυνα του νησιού. Το φρούριο του Αγίου Νικολάου κατασκευάστηκε από τον Μεγάλο Μάγιστρο Piero Raimondo Zacosta το 1464 στην θέση όπου υπήρχε εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου κι ετσι το κάστρο πήρε το όνομα του Αγίου προστάτη των ναυτικών. Από τις πολιορκίες και από το σεισμό του 1481 το κάστρο του Αγίου Νικολάου έπαθε ζημιές και έτσι χρειάστηκε επιδιορθώσεις που τις έκανε ο Μεγάλος Μάγιστρος Pierre d' Aubusson, που μάλιστα το ενίσχυσε και του έδωσε τη τελική του μορφή. Από τα μέσα του 17ου αιώνα λειτούργησε πάνω στο φρούριο φάρος, που τον αντικατέστησε το 1863 ένας πέτρινος που υπάρχει εως σήμερα.


Φιλέρημος

Στα  247 μέτρα υψόμετρο  αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα και όμορφα σημεία που θα συναντήσει κανείς στο νησί.Ο ι Μινωίτες έμεναν εδώ το 1500 π.Χ, ενώ το 14ο αιώνα επικρατούν οι Μυκηναίοι και οχυρώνουν το λόφο. Τα νέα οχυρά, χτίζονται αργότερα, το 1100 π.Χ και είναι τότε που η περιοχή αποκτά το απαράμιλλο στίγμα της. Εδώ έφτασε ο Φόρβαντος, ο περιπλανώμενος άστεγος που κλήθηκε να σώσει τους Ρόδιους από τα φίδια. Μα από εδώ είναι που πήδησε και έδωσε τέλος στη ζωή της και μια Βασιλοπούλα όταν κατάλαβε πως δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι με τον άντρα που αγαπά.Πέρα από την ιστορία και τους μύθους θα θαυμάσετε  το πελώριο σταυρό που δεσπόζει στην κορυφή της Φιλερήμου  από το 1996, και έχει ύψος 18 μέτρα, ενώ χρόνια πριν στη θέση του υπήρχε άλλος σταυρός, μήκους 30 μέτρων χτισμένος από τους Ιταλούς. Θα επισκεφτείτε και το μοναστήρι που χτίστηκε από τους Ιππότες το 14ο αιώνα πάνω στα ερείπια Βυζαντινής εκκλησίας, η οποία με τη σειρά της είχε χτιστεί πάνω στα θεμέλια του Ναού της Ιαλύσιας Αθηνάς, τμήμα του οποίου σώζεται ως και σήμερα, αποτελώντας μια εξαιρετική αφορμή για ένα περίπατο στο μακρινό παρελθόν.


Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκα

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν υπέροχη γραφική θέα σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον μπορούν να απολαύσουν μια επίσκεψη στη Μονή Τσαμπίκα που βρίσκεται σε έναν λόφο, περίπου 25 χλμ. από την πόλη της Ρόδου.Δεσπόζει στα τριακόσια μέτρα, προσφέροντας μια επιβλητική θέα της ακτής, τόσο στα βόρεια πέρα από την Κολυμπία αλλά και στα νότια πέρα από την παραλία Τσαμπίκα μέχρι τη Λίνδο. Ο μύθος λέει ότι οι γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, θα πρέπει να ανέβουν στο μοναστήρι ξυπόλητες και να προσευχηθούν στην Παναγία. Εάν η γυναίκα αποκτήσει παιδί, θα το ονομάσει σύμφωνα με την παράδοση, Τσαμπίκο εάν είναι αγόρι και Τσαμπίκα εάν είναι κορίτσι. Ο μύθος πρέπει να είναι αληθινός αφού πολλοί κάτοικοι του νησιού απαντούν σε αυτό το όνομα. Η προέλευση του πρώτου μοναστηριού είναι ασαφής, αλλά ένα λειτουργικό μοναστήρι κατασκευάστηκε το 1770.  Η Παναγία Τσαμπίκα γιορτάζει στις 7 Σεπτεμβρίου.


Ακρόπολη Ρόδου

Στο υψηλότερο σημείο της πόλης της Ρόδου,στο λόφο του Μόντε Σμιθ,δεσπόζει η αρχαία ακρόπολη. Η απαράμιλλη θέα στο απέραντο γαλάζιο δεν αφήνει κανένα επισκέπτη ασυγκίνητο. Η ακρόπολη της Ρόδου δεν έχει οχυρωματικό χαρακτήρα, όπως οι άλλες ακροπόλεις των ελληνικών πόλεων, αλλά ήταν μια μνημειακή ζώνη με ναούς, υπόγειους τόπους λατρείας, άλση, στάδια, γυμναστήρια, ωδεία...Η φυσιογνωμία της αρχαίας Ακρόπολης άρχισε να αποκαλύπτεται στις ανασκαφές που πραγματοποίησε η Ιταλική αρχαιολογική σχολή κατά το διάστημα κατοχής του νησιού 1912 -1945. Στη συνέχεια τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές της Ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την Ιστορία και τοπογραφία του χώρου. Οι ανασκαφές συνεχίζονται μέχρι σήμερα . Στο χώρο της ακρόπολης μπορείτε να θαυμάσετε το αναστηλωμένο αρχαίο στάδιο του Διαγόρα και λίγο πιο πέρα το μαρμάρινο αρχαίο θέατρο, το οποίο μέχρι και σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Λόφος πήρε το όνομα με το οποίο είναι γνωστός σήμερα από τον Άγγλο ναύαρχο Σίντεϊ Σμιθ, που είχε στήσει εδώ το παρατηρητήριο του το 1802 προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις του στόλου του Ναπολέοντα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του πολέμου του με τους Τούρκους.


Επτά Πηγές

Οι Επτά Πηγές είναι το καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού της Ρόδου.  Βρίσκονται κοντά στο χωριό Αρχάγγελος σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Η διαδρομή προς τις Επτά Πηγές και η ρεματιά με τα πλατάνια και τα πεύκα είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Σε όλο το πλάτος της ρεματιάς υπάρχουν γεφυράκια, λίμνη με πάπιες και το ροδίτικο γκιζάνι.Η σήραγγα των Επτά Πηγών έχει μήκος 150 μέτρα και στο μέσον της περίπου υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός το δε βάθος της είναι 13 μέτρα. Περνώντας κανείς μέσα από τη σήραγγα και περπατώντας μέσα στο νερό, νιώθει να βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση.Περνώντας μέσα από τη σήραγγα μήκους 150 μέτρων φτάνουμε στη λίμνη,η οποία έχει βάθος από 1 έως 8 μέτρα και μήκος περίπου 200 μέτρα και στην οποία μπορεί κάποιος να κολυμπήσει. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε χάρη στην κατασκευή ενός φράγματος από τους Ιταλούς.Η λίμνη των Επτά Πηγών είναι ο μοναδικός χώρος στη Ρόδο που μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο σε γλυκό νερό και να απολαύσει τη δροσιά του τρεχάμενου νερού και του δάσους που περιβάλει τη λίμνη. Μετά την έξοδο από τη σήραγγα πρέπει να προχωρήσει κανείς αριστερά για να φτάσει στο φράγμα με τον καταρράκτη.


Πλατεία Ιπποκράτους

Μπαίνοντας στην Παλιά Πόλη από τη Θαλασσινή Πύλη, την εντυπωσιακότερη όλων, θα συναντήσετε την πλατεία Ιπποκράτους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι γεμάτη κόσμο, που είτε κάθεται στα τραπεζάκια των καφέ και των εστιατορίων, είτε φωτογραφίζεται στο μαρμάρινο σιντριβάνι, είτε περιμένει τα ραντεβού του στα σκαλάκια της Καστελανίας. Από την πλατεία Ιπποκράτους ξεκινάνε δύο από τους κεντρικότερους δρόμους της Παλιάς Πόλης: Η οδός Αριστοτέλους, που οδηγεί ανατολικά στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, και η οδός Σωκράτους, ο πολυσύχναστος δρόμος της παλιάς αγοράς.


Κάστρο Μονόλιθου

Θεωρείται  το πιο εντυπωσιακό κάστρο της Ρόδου και βρίσκεται πάνω σ’ ένα βράχο ύψους 236 μ., με θέα στο πέλαγος και στη Χάλκη καιστην Αλιμιά. Όπως μαρτυρεί ο φθαρμένος θυρεός πάνω από την πύλη, η κατασκευή έγινε όταν την ηγεσία του τάγματος είχε ο Μέγας Μάγιστρος D’ Aubusson 1476-1503.Με διάταγμα του 1479 αναφέρει πως σ’ αυτό έπρεπε να καταφύγουν οι κάτοικοι της Απολακκιάς σε περίπτωση επίθεσης.Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο εκκλησάκια, το ένα δίπλα στ’ άλλο, ένα ερειπωμένο κι ένα ανακαινισμένο –ο Αγιος Παντελεήμονας, του 15ου αιώνα. Ο δρόμος φτάνει μέχρι τη ρίζα του βράχου και από εκεί ανεβαίνει στο κάστρο μονοπάτι με σκαλοπάτια. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το όνομα Μονόλιθος δεν οφείλεται στο βράχο πάνω στον οποίο είναι χτισμένο το κάστρο, αλλά σε ένα μαύρο μονόλιθο με μεταφυσικές δυνάμεις, που έφεραν οι Ιππότες από τους Αγίους Τόπους. Λένε μάλιστα πως ο μονόλιθος αυτός βρίσκεται ακόμα εκεί, θαμμένος και αν ποτέ τολμήσει κανείς να τον ξεθάψει, θα καταποντιστεί ολόκληρο το νησί!


Ενυδρείο

Στο βορειότερο σημείο του νησιού της Ρόδου, στην ευρύτερη περιοχή του Νιοχωρίου, κτισμένο σε μια αμμουδερή γλώσσα, που εκτείνεται προκλητικά μέσα στα βαθυγάλανα νερά, βρίσκεται το Ενυδρείο, όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει σπάνια είδη ψαριών και άλλα είδη της θαλάσσιας πανίδας. Πρόκειται για τον Πρώτο Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου και ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Το κτίριο του Ενυδρείου έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, διακεκριμένο δείγμα αρχιτεκτονικής του «Διεθνούς Στυλ». Εκτός όμως από ερευνητική μονάδα το Ενυδρείο λειτουργεί και ως εκθετήριο καθώς στους σκοπούς του περιλαμβάνονται η διατήρηση και προβολή ταριχευμένων και ζωντανών εκθεμάτων του θαλάσσιου μεσογειακού χώρου. Οι περίπου 200.000 επισκέπτες το χρόνο μπορούν να θαυμάσουν, στο υπόγειο του κτιρίου, όλο τον πλούτο της θαλάσσιας ζωής, και γενικότερα, το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. Στις ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές, που είναι γεμάτες με θαλασσινό νερό και οι οποίες έχουν άριστη σήμανση, μπορεί να δει κανείς ανθόζωα, μαλάκια, γαστερόποδα, καβούρια, αχινούς, κεφαλόποδα καθώς και θαλάσσιες χελώνες, ενώ εξαιρετική είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν ο εσωτερικός διάκοσμος, οι πέτρινοι τοίχοι και ο χαμηλός φωτισμός. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συλλογή που φιλοξενείται στο ισόγειο του Ενυδρείου και περιλαμβάνει ταριχευμένα θαλάσσια θηλαστικά και μεγάλα ψάρια, όστρακα, κοράλλια, καθώς και ωκεανογραφικά όργανα.


Μανδράκι

Το λιμάνι ακριβώς έξω από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ονομάζεται Μανδράκι και πιθανολογείται ότι αποτέλεσε το κεντρικό λιμάνι της Ρόδου κατά την αρχαιότητα. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη μάνδρα (κλειστό-περιτειχισμένο λιμάνι), ενώ χρησιμοποιήθηκε από το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη για το δέσιμο του πολεμικού τους στόλου. Σήμερα  προσφέρεται για μια περιήγηση δίπλα στη θάλασσα, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τα ενδιαφέροντα αξιοθέατά του. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το σημείο που εντοπίζονται οι χτρεις μύλοι και συνεχίστε με κατεύθυνση προς την είσοδο της μαρίνας. Εκεί, υψώνονται σε κυλινδρικές κολόνες-σημεία αναφοράς της Ρόδου, ο Έλαφος και η Ελαφίνα, στο σημείο όπου κάποτε δέσποζε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου.


Προφήτης Ηλίας

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να ανεβείτε στο υψηλότερο σημείο, στον Προφήτη Ηλία. Αυτό το μικρό χωριό περιβάλλεται από επιβλητικούς  βράχους και μια βρυχηθμένη θάλασσα που το καθιστά ένα μέρος όπως κανένα άλλο στο νησί. Μπορείτε να  κάνετε πεζοπορία απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο που είναι γεμάτο με πεύκα, κέδρους και κυπαρίσσια. Η βλάστηση που συναντάμε όλες τις εποχές του χρόνου ξεκινάει από ένα πλούσιο δάσος από πουρνάρια και θάμνους και ακολουθεί μία ομαλή ανάβαση ανάμεσα από κυπαρίσσια ανακατεμένα με λίγα πεύκα. Εδώ μπορεί να συναντήσει κανείς και το ελάφι της Ρόδου της οικογένειας Platoni ή Dama Dama και το γεράκι Petritis. Η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής και προστατευμένη από το πρόγραμμα Natura 2000. Το χωριό είναι γεμάτο με ελικοειδή μονοπάτια που θα σας ταξιδέψουν στην περιοχή και από ιστορικές κατασκευές, όπως μια παραθαλάσσια βυζαντινή εκκλησία γνωστή για τις τοιχογραφίες της. Στην κορυφή και λίγο πριν το τέλος της διαδρομής συναντάμε και δύο μαγευτικά ξενοδοχεία, το «Έλαφος» και το «Ελαφίνα», που κτίστηκαν τη δεκαετία του 1930.


Αρχαία Κάμειρος

Με τις ανασκαφές του 1929 αποκαλύφθηκαν τα ερείπια της Αρχαίας Καμείρου, σε απόσταση 30 χλμ. νοτιοδυτικά από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου –οι άλλες δύο είναι η Λίνδος και η Ιαλυσός– η οποία αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο του νησιού κατά την Αρχαϊκή και την Ελληνιστική περίοδο. Στον αρχαιολογικό χώρο σώζονται μέχρι σήμερα τμήματα σπιτιών και κτηρίων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ίχνη από το ναό της Αθηνάς, η αρχαία Αγορά, το ελληνιστικό τέμενος, ο δωρικός ναός και κάποιες αψίδες, καθώς και ερείπια του υδραγωγείου.

 


Η κοιλάδα με τις πεταλούδες

Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού της Ρόδου, περίπου πέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του χωριού Θεολόγος. Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του νησιού που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Κατά το μήνα Αύγουστο, χιλιάδες πεταλούδες, οι οποίες ανήκουν στο σπάνιο είδος Panaxia Quadripunctaria, συρρέουν στην κοιλάδα για να αναπαραχθούν. Κατά την περίοδο των βροχών, οι πεταλούδες, που είναι ακόμα στο μεταβατικό στάδιο της κάμπιας, παραμένουν στο Μεσογειακό αυτό δασύλλιο, που αποτελείται από κουμαριές, μυρτιές και θάμνους και τρέφονται με φυλλώματα. Καθώς πλησιάζει το τέλος της βροχερής περιόδου, προς τα τέλη Μαΐου, ολοκληρώνεται το τελευταίο στάδιο μεταμόρφωσης της πεταλούδας και η πεταλούδα ξεπροβάλλει μεγαλοπρεπής όπως τη γνωρίζουμε όλοι. Κινούνται διαρκώς προς περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας, ακολουθώντας πάντα τα ρεύματα και κατά τους πιο θερμούς μήνες φτάνουν στην κοιλάδα.Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, το είδος Panaxia Quadripunctaria ολοένα και μειώνεται, εξαιτίας ποικίλλων παραγόντων. Ένας από τους πιο σημαντικούς εξ’αυτών είναι η αναστάτωση που προκαλείται στις πεταλούδες από τους επισκέπτες της κοιλάδας. Κατά την περιήγηση μας στην κοιλάδα επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και διακριτικοί.


Λίνδος

Η Λίνδος είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος της Ρόδου με κέντρο το βράχο της όπου δεσπόζει η ακρόπολη. Χτισμένη σε απότομο βράχο ύψους 116 μέτρων, είναι ένας αληθινός εξώστης με θέα στο πέλαγος.Πάνω από τη σύγχρονη πόλη δεσπόζει η αρχαία ακρόπολή της, μια φυσική οχυρωματική θέση που αξιοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής, και μετέπειτα από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιωαννίτες Ιππότες και τέλος, από τους Τούρκους.


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!