top-image

Πανόραμα Προβηγκίας - Γαλλική Ριβιέρα - Βαρκελώνη

Πανόραμα Προβηγκίας - Γαλλική Ριβιέρα - Βαρκελώνη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 8 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Αερ. Πανόραμα Προβηγκίας - Γαλλική Ριβιέρα - Βαρκελώνη 8 μέρες DOCX

 

 Πανόραμα Προβηγκίας - Γαλλική Ριβιέρα - Βαρκελώνη
 
Αεροπορικώς 8 ημέρες
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η Μέρα | Θεσσαλονίκη – Βαρκελώνη.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βαρκελώνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

2η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την πρώτη περιπατητική ξενάγηση στην καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό της κέντρο επισκέπτοντας την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio Gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel και ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ομορφότερη και ακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης, την Paseo de Gracia. Θα δούμε τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με τα εστιατόριά τους μέχρι 3 αστέρια Michelin, τις ακριβότερες φίρμες ρούχων των διασημότερων οίκων μόδας του κόσμου, αλλά κυρίως θα θαυμάσουμε τα δύο διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, το Casa Battlo και το Casa Mila, καθώς και τα σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής - του Lluis Domenech I Montaner, του Puig I Cadafalch, του Enric Sagnier και πολλών άλλων. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Flamenco στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

 

3η Μέρα | Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.

Πρωινό και στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για την πρωινή μας ξενάγηση που θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της Sagrada Familia (εισιτήριο εισόδου εξ ' ιδίων), το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το πιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης, τον οποίο θα θαυμάσουμε και εσωτερικά. Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την Barceloneta, το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες. Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία - την Plaza Cataluna - και θα φθάσουμε στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Συνεχίζοντας στην Ramblas, θα δούμε την βρύση καναλέτας για να πιείτε νερό και να επιστρέψετε ξανά στην Βαρκελώνη, σύμφωνα με την τοπική παράδοση. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Σας προτείνουμε επίσης μια επίσκεψη στο περίφημο Parque Guel, έργο του Antonio Gaudi, παράδειγμα αρμονίας της φύσης και αρχιτεκτονικής, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

4η Μέρα | Βαρκελώνη – Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή σε Μονσεράτ – Τεράσα.

Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Μονσεράτ που είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά πάρκα και πολιτιστικό μέρος. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη και αποτελεί έκπληξη για κάθε τουρίστα. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το Αβαείο των Βενεδικτίνων που είναι χτισμένο ανάμεσα από τους τεράστιους βράχους του βουνού. Το Αβαείο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και η συνολική επέκταση του έγινε το 1025 μ.Χ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την Βασιλική που βρίσκεται στο εσωτερικό του, αλλά άλλοι ιεροί χώροι είτε είναι κλειστοί, είτε έχουν ειδικό ωράριο.  Στη συνέχεια κάτι που δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι η επίσκεψη μας στην Βασιλική του Μονσεράτ για να δούμε την Μαύρη Παναγία, προστάτιδα της Καταλονίας που σύμφωνα με τον μύθο ανακαλύφθηκε από τους βοσκούς της περιοχής τον 9ο αιώνα. Εν συνεχεία κάτι που αξίζει την προσοχή μας είναι το Μουσείο  Τέχνης του Μονσεράτ, το οποίο διαθέτει μια τεράστια συλλογή αριστουργημάτων από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο El Greco, ο Caravaggio και ο Berruguete. Τέλος για να φτάσετε στην κορυφή του βουνού υπάρχουν δύο τρόποι: Ένας είναι με τελεφερίκ που η ανάβαση διαρκεί 5 λεπτά και ο δεύτερος τρόπος είναι με το τρένο Cremallera που η διαδρομή θα διαρκέσει 15 λεπτά. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τεράσα η οποία συμμετείχε σημαντικά στην βιομηχανική ανάπτυξη της Καταλονίας και  βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με το καλύτερο διατηρημένο ανά τα χρόνια εκκλησιαστικό συγκρότημα των Βησιγότθων La Seu d’Egara. Το συγκρότημα αποτελείται από τις εκκλησίες Sant Pere και Sante Maria και το μαυσωλείο  του Sant Miquel. Συνεχίζουμε για το Κάστρο Vallparadis που μετέπειτα μετατράπηκε σε αρχοντικό και σήμερα φιλοξενεί το Μουσείο Terrassa. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Βαρκελώνη.

 

5η Μέρα | Βαρκελώνη – Περπινιάν – Άρλ - Μασσαλία.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη πολύχρωμη πόλη της Νότιας Γαλλίας το Περπινιάν. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στα Μεσαιωνικά κάστρα, στα γραφικά πέτρινα σπιτάκια και θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία του Castillet καθώς και στην ιστορική πλατεία Ντε λα Ροζ. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη Άρλ που είναι χτισμένη πάνω στο δέλτα του Ροδανού. Άφιξη στην αγαπημένη πόλη του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν. Η Άρλ διαθέτει σημαντικά μνημεία της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία συμπεριελήφθησαν το 1981 στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Μασσαλία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με την συνοδεία του αρχηγού μας.

 

6η Μέρα | Μασσαλία – Ξενάγηση πόλης – Aix en Provence.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ξενάγηση της πόλης. Διασχίζοντας μεγάλες λεωφόρους με επιβλητικά κτίρια θα καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι και θα δούμε τα δίδυμα κάστρα – φυλάκια του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη  Βασιλική Νορτ Νταμ ντε λα Γκραντ που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και το νησάκι Ιφ με το φρούριο που  έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων και ανάμεσα στους διάσημους ήταν και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και ψώνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς (Aix en Provence), την πόλη των υδάτων, που πήρε το όνομα της από τις πολυάριθμες πηγές,  γενέτειρα  του μεγάλου συγγραφέα Εμίλ Ζολά  και του ζωγράφου  Πολ Σεζάν.  Στην περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην περίφημη οδό Μιραμπό, με τις συστάδες από πλατάνια,  διακοσμημένη με σιντριβάνια, περίτεχνα κτίρια και επαύλεις που χρονολογούνται από τον 16ο μέχρι και τον 18ο αιώνα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος , χτισμένος πάνω στα ερείπια της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Μασσαλίας.

7η Μέρα | Μασσαλία – Νίκαια - Κάννες.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαργαριτάρι της Κυανής ακτής, την κοσμοπολίτικη Νίκαια. Θα ξεκινήσουμε από την παλιά πόλη, που φιλοξενείται η αγορά των λουλουδιών και τα παζάρια της όπως και ο καθεδρικός της ναός, το μέγαρο της δικαιοσύνης και η όπερα. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στη διάσημη πλατεία Μασενά, αφιερωμένη στον ομώνυμο στρατηγό. Θα ολοκληρώσουμε τον περίπατο μας στην οδό Ζαν Μεντεσάν, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου βρίσκεται η Νοτρ Νταμ, ναός μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων. Ελεύθερος χρόνος για τα ψώνια ή τον καφέ σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις Κάννες. Άφιξη στην αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Εποκ, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Ελεύθερος χρόνος και το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

8η Μέρα| Μασσαλία – Αβινιόν - Τζιρόνα – Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής.

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Αβινιόν που από ένα απλό γαλατικό χωριό εξελίχτηκε σε έδρα των Παπών της καθολικής εκκλησίας τον 14ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το παπικό παλάτι και τη γραφική γέφυρα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τζιρόνα, μια πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Onar με πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια.  Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τον Καθεδρικό ναό της πόλης και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία, όπου ζούσαν οι Σεφαρδίτες - οι Εβραίοι της Ισπανίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (El Prat) για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία ξενάγηση.

Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται το κόστος ενοικίασης ακουστικών για τις ξεναγήσεις στις οποίες απαιτείται εκτός και αν αναγράφεται διαφορετικά.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες. 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 

  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
  • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
  • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
  • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Πτήσεις προς / από Βαρκελώνη με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean Airlines.
  • 1 αποσκευή 23Kg. ανά άτομο + Χειραποσκευή 8kg.
  • Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πλήρες πρόγραμμα ξεναγήσεων σε Βαρκελώνη κα Μασσαλία.
  • Εκδρομή στο Περπινιάν και στην Άρλ.
  • Εκδρομή στην ωραιότερη ίσως πόλη της Προβηγκίας την Αίξ Εν Προβάνς.
  • Εκδρομή στην Νίκαια. 
  • Εκδρομή σε Αβινιόν και Τζιρόνα. 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Τέλη διαμονής: 20€.
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 195€.
  • Check points: 25€.
  • Εισιτήριο εισόδου στην Sagrada Familia: 32€ οι ενήλικες και τα παιδιά 0-11 ετών είναι δωρεάν.
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Όρος Μονσεράτ και Τεράσα: Ενήλικες: 30€ / Παιδία 2-12 ετών: 20€ (αγορά κατά τη διάρκεια της εκδρομής: Ενήλικας: 40€ και το παιδί 2-12 ετών: 30€). 
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.
  •  

   

 

 

*Η επιστροφή γίνεται την Κυριακή (9η μέρα)

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
30/07
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
06/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ   (EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
   ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ     (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
13/08
Aegean Airlines
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
(EL PRAT)
22:30
23:50
             
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
20/08
Aegean Airlines
    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ     (EL PRAT)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
01:45
05:30*
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Βαρκελώνη

Ναός της Αγίας Οικογένειας «Σαγράδα Φαμίλια» ( La Sagrada Familia )

H Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia), σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί είναι μια Ρωμαιοκαθολική βασιλική που αποτελεί πλέον σημαντικό σύμβολο της πόλης της Βαρκελώνης  καθώς είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ είναι και ένα από τα ορόσημα της πόλης.Aν και ημιτελής βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Η κατασκευή της ξεκίνησε από τον  αρχιτέκτονα Francesc de Paula Villar , μόλις ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Γκαουντί , ο οποίος αφιερώθηκε πλήρως στο έργο μέχρι τη στιγμή του θανάτου του το 1926. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, Ο Γκαουντί ολοκλήρωσε την κρύπτη και την πρόσοψη της γέννησης στο πλάι.

Η Εκκλησίαέχει έναν κεντρικό ναό με τέσσερα κλίτη στα πλάγια και ένα εγκάρσιο με ένα κεντρικό ναό που πλαισιώνεται από δύο κλίτη που σχηματίζουν λατινικό σταυρό . Η βασιλική έχει επίσης τρεις μνημειακές προσόψεις που η καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει μια από τις βασικές στιγμές στη ζωή του Χριστού: τη γέννησή του (Carrer Marina), το πάθος, τον θάνατο και την ανάσταση του (Carrer Sardenya), και την παρούσα και μελλοντική δόξα του (Carrer Mallorca).Επίσης έχει και 12 πύργους οι οποίοι συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους.

Τα κυριότερα σημεία ξεναγήσεων 

  • Εσωτερική (Skip-the Line) ή εξωτερική επιθεώρηση
  • Το πάθος του Γκαουντί
  • Έμπειρος οδηγός
  • Μουσείο
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το υπόγειο του κτιρίου, όπου έκει θα  δείτε το αυθεντικό σχέδιο του αρχιτέκτονα με ανάποδα κρεμασμένα σακουλάκια τσαγιού.

 

Πρόσβαση: Με το μετρό από την ομώνυμη στάση μετρό Sagrada Familia (μπλε γραμμή L5 και μοβ γραμμή L2).

Ιστοσελίδα: http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/index.php


Λόφος Μονζουίκ ( Montjuïc )


Πάρκ Γκουέλ (Park Güell)

Το Πάρκ Γκιουέλ είναι ένα δημόσιο πάρκο με κήπους και αρχιτεκτονικά στοιχεία στο άνω μέρος της Βαρκελώνης, στη νότια πλαγιά του του λόφου "el Carmel"και σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ο οποίος  ξεδίπλωσε όλη του την αρχιτεκτονική ιδιοφυϊα και εφάρμοσε πολλές από τις καινοτόμες του δομικές λύσεις. Το πάρκο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1900 με 1914 και άνοιξε επίσημος ως δημόσιο πάρκο το 1926.

Το πάρκο περιέχει εκπληκτικές πέτρινες δομές , εκπληκτικά πλακίδια και συναρπαστικά κτίρια.Περιέχει δημιουργήματα του Γκαουντί όπως συντριβάνια με δράκους όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη της Βαρκελώνης.

Στην κορυφή του  βρίσκεται μια ταράτσα από την οποία  έχετε μια υπέροχη θέα του πάρκου και της πόλης της Βαρκελώνης και  καθίσματα από πολύχρωμο μωσαικό πλαικιδίων όπου  μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.  Στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας μέσα στο πάρκο και διασκεδάστε με ερασιτέχνες μουσικούς που παίζουν ζωντανά μουσική ενώ η θέα προς την πόλη είναι μαγευτική.Λόγω της τοποθεσία του πάρκου Γκιουέλ και του μέγεθος του θα χρειαστεί να προγραμματίσετε μαι επίσκεψη τουλάχιστον μισής ημέρας αλλά θα αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο πάρκο γίνετα με το μετρό στην στάση Lesseps (πράσινη γραμμή L3). Αφού αφήσετε το μετρό ακολουθήστε της πινακίδες που οδηγούν στο πάρκο, θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά και να περπατήσετε για περίπου 15-20 λεπτά με τουλάχιστον 200 μέτρα σκαλιά.

Ιστοσελίδα: http://www.parkguell.cat/en/


Αψίδα του Θριάμβου ( Arc de Triom )

Η Αψίδα του Θριάμβου της Βαρκελώνης είναι μια αψίδα που ξεχωρίζει από πολλές άλλες ευρωπαϊκές λόγω του χρώματός της, το μπορντό Φτιαγμένη από τούβλα, χτίστηκε το 1888 με σκοπό να αποτελέσει την πύλη για την Παγκόσμια Έκθεση που φιλοξένησε η Βαρκελώνη εκείνη τη χρονιά.

Ο αρχιτέκτονάς της Josep Vilaseca τη σχεδίασε με κλασικό στιλ και αναλογίες, ως αλληγορία για το σεβασμό της Βαρκελώνης προς τα έθνη και τις επαρχίες που έλαβαν μέρος στην έκθεση. Στα πλαϊνά της υπάρχουν γλυπτά, τα οποία μεταξύ άλλων συμβολίζουν τη γεωργία, την επιστήμη, τις τέχνες, το εμπόριο και τη βιομηχανία.

Tip: Μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας με βόλτα στο πάρκο Σιουταντέλα, το οποίο βρίσκεται λίγο παρακάτω. Εκεί θα σας οδηγήσει ένας πεζόδρομος γεμάτος φοίνικες, και αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε τα πράσινα παπαγαλάκια που λέγεται ότι πετάνε από δέντρο σε δέντρο!

Διεύθυνση: Passeig de Lluís Companys, 8003
Ιστοσελίδα:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/1211/arc-de-triomf.html
Τηλέφωνο: (+34) 932 85 38 34


Παραλία Μπαρτσελονέτα ( La Barceloneta )

Η Barceloneta, είναι η πρώτη από τις παραλίες της Βαρκελώνης και συνεπώς, έχει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.Οι ντόπιοι επισκέπτονται την παραθαλάσσια γειτονιά της La Barceloneta για σέρφινγκ και ηλιοθεραπεία στην παραλία Sant Sebastià, αλλά και για φαγητό σε υπαίθρια εστιατόρια με θαλασσινά και παραδοσιακά μπαρ με τάπας.Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό σε ένα από τα πολλά καταστήματα της παραλίας. Πολυτελή σκάφη γεμίζουν τις λαμπερές μαρίνες.Εάν θέλετε να ξεκουραστείτε, απλά ξαπλώστε και απορροφήστε τη ζέστη του Ισπανικού ήλιου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Σταθμός Μετρό "Barceloneta" (Κίτρινη γραμμή, L4)


Πεζόδρομος Ράμπλα ( La Rambla )

Η Λα Ράμπλα είναι ο πιο πολυσύχναστος  πεζόδρομος στο κέντρο της Βαρκελώνης με μήκος  1,2 χιλιόμετρα με το νοτιότερο τμήμα της να ξεκινάει από το Port Vell και να καταλήγει στο βορειότερο άκρο της την πλατεία της Καταλονίας όπου βρίσκεται και  το γνωστό Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου .Η κεντρική αυτή λεωφόρος αποτελεί το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης και είναι ο ένας ζωντανός περίπατος για του κατοίκους και τους τουρίστες  στα δρώμενα της πόλης. 

Σε όλο το μήκος της είναι καλυμμένη με δέντρα με  πολλά μαγαζιά και μπαρ  .Αποτελείται  από μικρότερους δρόμους, όπως της Rambla de Canaletes, Rambla dels Estudis και πολλές άλλες οι οποίες διακρίνονται  σε υποβαθμισμένες ή μή.

Σε μια καθμερινή μέρα η Λα Ράμπλα είναι γεμάτη με κόσμο και πάρα πολλούς τουρίστες  Μπορείς να βρείς όλων των ειδών τους  καλλιτέχνες να  κάνουν υπαίθριες παραστάσεις, άλλοι  θα αναλάβουν να δημιουργήσουν το πορτρέτο σας την καρικατούρα σας ή θα ζωγραφίσουν ένα τατουάζ. Υπάρχουν όμως και πολλοί ελαφροχέρηδες γι αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί οταν κάνετε την βόλτα σας.

Επίσης υπάρχουν πολλά αξιοθέτα  όπως το  πολύ κομψό  συντριβάνι του 19ου αιώνα, το Font de Canaletes στην Πλατεία τςη Καταλονίας το οποίο είναι  σημείο συνάντησης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρσελόνα πριν και κυρίως μετά τον αγώνα . Άλλα γνωστά μέρη είναι  η Αγορά της Μποκέρια με λίγο τσιμπημένες τιμές αλλά νόστιμα πράγματα  , η Όπερα Λισέου, το Ερωτικό Μουσείο, ενώ κοντά στη   θάλασσα θα βρείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αγίας Μόνικα

Πρόσβαση: H Λα Ράμπλα εξυπηρετείται από τρείς σταθμούς μετρό σε ολόκληρο το μήκος της το οποίο την καθιστά ένα υπέροχο σημείο μετακινήσεων για ολόκληρη την πόλη. Οι πιο γνωστές γραμμές  είναι  από την ομώνυμη στάση μετρό Catalunya (κόκκινη γραμμή L1 και πράσινη L3).


Αγορά της Μποκερία (La Boqueria)

Η αγορά της Μποκερία η οποία βρίσκεται σο κέντρο  της Βαρκελώνης στη μέση της Λα Ράμπλας  είναι μια μεγάλη ανοιχτή αγορά η οποία ανάγεται από  το 1217 όταν και εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πάγκοι που πουλούσαν κρέας.Η αγορά αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο καθώς βρίσκεται και στην καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης.Η μεγάλη σιδερένια είσοδος της Boqueria οδηγεί σε ένα ολοκληρωμένο κόσμο τροφίμων με πλήθος από τουρίστες και ντόπιους.

Στην Αγορά της Μποκερία θα βρείτε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, θαλασσινά, ισπανικά σαλάμια και τυροκομικά, πολύ νόστιμα αν και οι τιμές είναι λίγο τσιμπιμένες ,καθώς και μαγαζάκια για να απολαύσετε καφέ και φαγητό όπως τα τάπας μπαρ.  Τα τάπας είναι οικογενειακές επιχειρήσεις όπου  δημιουργούν και σερβίρουν παραδοσιακά Καταλονικά πιάτα με μεζέδες, ενώ οι πελάτες τα απολαμβάνουν σε μια μπάρα με κρεμασμένα αλλαντικά και τυριά.

Η αγορά τροφίμων Boqueria είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Βαρκελώνη.Εάν αναζητάτε ένα γρήγορο και φθηνό ποιοτικό σνακ προχωρήστε προς το κέντρο της αγοράς ακριβώς πίσω από τα τμήματα των ψαριών. Θα βρείτε ένα μικρό πάγκο ενός Ιταλού με ξύλινο φούρνο που πουλάει πίτσα με το κομμάτι - ένα από τα αγαπημένα του ιδρυτή της El Bulli τον Ferran Adria.

Πρόσβαση: Η στάση μετρό Liceu (πράσινη γραμμή L3) βρίσκεται μόλις μερικά μετρά μακριά από την αγορά της Μποκερία.

Ιστοσελίδα: http://www.boqueria.info/


Πλατεία Καταλονίας ( Plaça de Catalunya )

Η πλατεία της Καταλονίας είναι  το κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και χρονολογείται από τις  αρχές του 20ου αιώνα.Η  έκταση της ειναι 50.000 τμ γεμάτη με  συντριβάνια, αγάλματα και πάρα πολλά περιστέρια! Υπάρχουν έξι ομάδες γλυπτών κατά μήκος της πλατείας που αντιπροσωπεύουν τις 4 καταλανικές πρωτεύουσες, τη σοφία και το μόχθο. Σχεδόν δίπλα στην πλατεία υπάρχει και ένα γοτθικό μοναστήρι.

Όταν ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, το φαγητό σας ή τα ψώνια σας στα μαγαζιά και στα εμπορικά κέντρα που υπάρχουν τριγύρω της.


Ζωολογικός Κήπος της Βαρκελώνης ( Zoo de Barcelona )


Στάδιο «Καμπ Νου» ( Estadio Nou Camp )

Πρόσβαση: Με το μετρό σταματάτε στην στάση Les Corts (πράσινη γραμμή L3) και παίρνετε ευθεία το δρόμο Travessera de les Corts. Από τη στάση Badal (μπλε γραμμή L5) και ανεβαίνετε την οδό Carrer d'Arizala. Με το λεωφορείο μια από τις γραμμές 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 και L62.


Ενυδρείο Βαρκελώνης ( L’ aquarium Barcelona )


Μαδρίτη

Μπορεί να μην είναι από τις πόλεις τις οποίες θα ερωτευτείτε από την πρώτη στιγμή, όπως η «αντίζηλός» της Βαρκελώνη, αλλά δεν θα αργήσει να σας κερδίσει όταν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περιπλανηθείτε στις γειτονιές της, να επισκεφθείτε τα μουσεία της, ή να περπατήσετε στην Plaza Mayor. Στα δυνατά χαρτιά της ισπανικής πρωτεύουσας, οι ρυθμοί της που ακόμη και τα μεσάνυχτα οι κεντρικές πλατείες και οι δρόμοι σφύζουν από ζωή, καθώς και το εκπληκτικό φαγητό.

Η ποικιλία των αρχιτεκτονικών ρυθμών θα σας εντυπωσιάσει επίσης: τα κτίρια της εποχής των Αψβούργων που θα δείτε γύρω από τις Plaza Mayor και την Plaza de la Villa μπλέκονται με τα μπαρόκ της εποχής των Βουρβόνων και τις νεοκλασικές γραμμές αυτών του 18ου αιώνα.

Πληθυσμός: 3.265.038

Νόμισμα: Ευρώ (€)

Αεροδρόμιο/α: Madrid-Barajas (MAD), Torrejon (TOJ)

Γλώσσα: Ισπανικά


Αξιοθέατα στην Μαδρίτη

 

Fuente de Cibeles και Gran Via

Το διάσημο σιντριβάνι της Cybele (Fuente de Cibeles) βρίσκεται σε μια μεγάλη διασταύρωση και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Μαδρίτης. Δημιουργήθηκε το 1782 από τους Francisco Gutiérrez και Roberto Michel, το εντυπωσιακό σιντριβάνι που σταματά την κυκλοφορία απεικονίζει τη Ρωμαϊκή θεά Κυμπέλη να οδηγεί ένα άρμα. Πίσω από τη βρύση βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο Palacio de Cibeles , το οποίο φιλοξενεί εκθέσεις τέχνης και εργαστήρια, συνέδρια και συναυλίες. Το Centro Palacio de Cibeles διαθέτει δύο εστιατόρια: το καφέ Colección Cibeles και το εστιατόριο Cibeles Palace .

Το κοντινό (μέσω Calle de Alcala) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της Μαδρίτης, η Gran Via . Οι τουρίστες θα βρουν πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και θέατρα σε αυτόν τον πολυσύχναστο δρόμο. Ακριβώς έξω από τη Gran Via στην Calle de Jovellanos, το περίφημο Teatro de la Zarzuela προσφέρει φημισμένες παραστάσεις του zarzuela - έναν μοναδικό τύπο σατιρικής όπερας με τραγούδια που συνοδεύονται από κλασική ισπανική κιθάρα.

Διεύθυνση: Plaza de Cibeles, Μαδρίτη


Puerta de Alcalá

Αυτή η μεγάλη νεοκλασική θριαμβική αψίδα ανατέθηκε από τον Βασιλιά Carlos III για να γιορτάσει την άφιξη των μοναρχών στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Το μνημείο σχεδιάστηκε από τον Francesco Sabatini και χτίστηκε μεταξύ 1769 και 1778. Σχεδόν 30 μέτρα ύψος, η κομψή πύλη εισόδου γρανίτη κάνει μια μεγάλη εντύπωση. Η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με γλυπτά, κιονόκρανα και διακοσμητικά ανάγλυφα. Ακριβώς κάτω από το μνημείο, στην οδό Calle de Alcala 54, βρίσκεται το πιο φανταστικό κατάστημα ζαχαροπλαστειών της Μαδρίτης Pastelería Vait , το οποίο προσφέρει υπέροχα κέικ, μπισκότα, αρτοσκευάσματα, καραμέλες από σοκολάτα και ζεστή σοκολάτα.

Διεύθυνση: Plaza de la Independencia, Μαδρίτη


 

Μεγάλη Πλατεία «Πλάθα Μαγιόρ» της Μαδρίτης ( Plaza Mayor )


Προβηγκία

Η περιοχή της Προβηγκίας (Provence) στη Νότια Γαλλία είναι ένας ευλογημένος τόπος. Συνδυάζει το γαλλικό πνεύμα με τις ιταλικές επιρροές κάτω από τον ζεστό μεσογειακό ήλιο. Ο ήλιος, τα κυπαρίσσια, οι ελιές και τα πολύβουα τζιτζίκια είναι για εμάς τους Έλληνες οι εικόνες και οι ήχοι του καλοκαιριού. Tο ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της Προβηγκίας, που δροσίζονται από τον Μιστράλ, τον βόρειο άνεμο που κατεβαίνει από την κοιλάδα του Ρήνου και φτάνει μέχρι τη θάλασσα.


Εξ Προβάνς

Η Aix-en-Provence έχει την κομψότητα του Παρισιού σε συνδυασμό με τη ζεστασιά της Νότιας Γαλλίας. Αυτή η παραδοσιακή πόλη της Προβηγκίας διακρίνεται από τους σκιερούς δεντρόφυτους δρόμους, τις ιστορικές πλατείες και τα περίτεχνα σιντριβάνια. Μια κληρονομιά της αρχαίας ρωμαϊκής κληρονομιάς, χίλια ρέοντα μνημεία βρίσκονται σε όλη την πόλη. Το κέντρο του Aix-en-Provence είναι το Cours Mirabeau , μια μεγάλη λεωφόρος με υπαίθριες καφετέριες που είναι γεμάτες ηλιόλουστες μέρες και ήρεμα βράδια. Άλλα μέρη που είναι κορυφαία στις λίστες των τουριστών είναι τα Cathédrale Saint-Sauveur , με τον επιβλητικό συνδυασμό αρχιτεκτονικών στυλ και το Musée Granet, ένα εξαιρετικό μουσείο καλών τεχνών με αριστουργήματα των Ingres, Rembrandt, Rubens, Cézanne, Monet και Picasso, μεταξύ άλλων. Οι λάτρεις της μετα-ιμπρεσιονιστικής τέχνης θα πρέπει να περιηγηθούν στο Atelier Cézanne (στούντιο), στο Colline des Lauves, όπου ο Cézanne ζωγράφισε τα "νεκρά του" κομμάτια. Κοντά στο στούντιο βρίσκεται ένα σημείο στο Chemin de la Marguerite με θέα στο Mont Sainte-Victoire , το τοπίο που λατρεύει η Cézanne και αυτό τον ενέπνευσε να δημιουργήσει πολλούς πίνακες.

Πολλοί ταξιδιώτες επισκέπτονται το Aix-en-Provence για να γνωρίσουν τις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της Προβηγκίας , που πραγματοποιούνται στις ευρύχωρες πλατείες της πόλης. Στο Place de la Mairie είναι μια δημοφιλής αγορά λουλουδιών που απεικονίζεται σε πολλά τουριστικά φυλλάδια, ενώ οι αγορές φρούτων και λαχανικών βρίσκονται στην Place des Prêcheurs και στην Place de la Madeleine . Η πιο παραδοσιακή αγορά αγροτών της Aix-en-Provence πραγματοποιείται καθημερινά στο Place Richelme . Αυτή η αγορά θεωρείται μία από τις καλύτερες αγορές φρούτων, λαχανικών και γκουρμέ τροφίμων στην Προβηγκία. Το Aix-en-Provence είναι επίσης γνωστό για την τοπική του κουζίνα, τα παραδοσιακά μαγειρικά προϊόντα και τα ειδικά είδη όπως το Calissons d'Aix , τα γλυκά αμύγδαλα. Για καλό φαγητό,Το L'Esprit de la Violette (10 Avenue de la Violette) είναι ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin, το οποίο ετοιμάζει σύγχρονη κουζίνα της Προβηγκίας από τα καλύτερα τοπικά υλικά. Η θρυλική Brasserie Les Deux Garçons (53 Cours Mirabeau) έχει μια πεζοδρόμιο βεράντα όπου οι προστάτες μπορούν να παρακολουθήσουν τον κόσμο να περνά. Η Cézanne ήταν κάποτε τακτική συνήθεια, και ο Picasso, ο Camus, ο Jean-Paul Sartre και ο Edith Piaf περιλαμβάνονται επίσης στους προστάτες των διασημοτήτων.


Αβινιόν: Μεσαιωνική πόλη των Πάπες (Avignon)

Κατά την περιγραφή του Αβινιόν, είναι αδύνατο να ξεκινήσετε οπουδήποτε αλλού από το Palais de Papes. Αυτό το ένδοξο παλάτι της UNESCO χτίστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα όταν η καθολική εκκλησία μετέφερε την παπική αυλή από τη Ρώμη στην Αβινιόν. Το κτίριο που μοιάζει με φρούριο είναι η μεγαλύτερη γοτθική δομή στον κόσμο, με ένα επιβλητικό εξωτερικό με οχυρώσεις και ογκώδεις πύργους άμυνας. Οι υπερβολικοί εσωτερικοί χώροι υπαινίσσονται τον πλούσιο τρόπο ζωής των εννέα Παπών που ζούσαν εδώ μεταξύ 1309 και 1403. Η αίθουσα δεξιώσεων Grand Tinel ήταν κάποτε σκηνή τεράστιων γιορτών και τα πολυτελώς διακοσμημένα ιδιωτικά διαμερίσματαπροτείνει μια πολυτελή προσέγγιση στην καθημερινή ζωή. Τα ιδιωτικά παρεκκλήσια του Palais de Papes δίνουν στους επισκέπτες μια εικόνα για την πνευματικότητα των Πάπες, που εκφράζεται στις βιβλιογραφικές τοιχογραφίες που δημιούργησε ο Ιταλός ζωγράφος Matteo Giovannetti.

Πέρα από το Palais de Papes, η πόλη της Αβινιόν έχει πολλά για τους τουρίστες να εξερευνήσουν. Για όσους εκτιμούν τις καλές τέχνες, το Musée du Petit Palais είναι μια υποχρεωτική στάση. Αυτό το μουσείο εμφανίζει έργα των μεγάλων δασκάλων από την Ιταλία: Giovanni Bellini, Sandro Botticelli και Vittore Carpaccio, μεταξύ άλλων. Το πιο αναγνωρισμένο κομμάτι είναι η ζωγραφική La Vierge et l'Enfant ( Madonna and Child) του Botticelli . Η Αβινιόν έχει δύο σημαντικές εκκλησίες: τον καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα Notre-Dame-des-Doms και το Provençal Romanesque Eglise Saint-Didier . Ένα άλλο διάσημο αξιοθέατο είναι η γέφυρα Saint Bénézet (Pont d'Avignon), μια χαριτωμένη μισή ανέπαφη κατασκευή που εκτείνεται εν μέρει στον ποταμό.

Μακρύτερα, τέσσερα χιλιόμετρα απέναντι από τον ποταμό, βρίσκεται το Villeneuve-lez-Avignon , φημισμένο για την Καρθουσιανή Μονή Val de Benediction που χτίστηκε από τον Πάπα Innocent VI. Στην ύπαιθρο των λόφων (20 χιλιόμετρα από την Αβινιόν) βρίσκεται το Châteauneuf-du-Pape , ένα μεσαιωνικό χωριό όπου οι Πάπες της Αβινιόν έχτισαν τα καλοκαιρινά τους παλάτια.


Νίκαια

Αν και η ιστορία της ξεκινάει από το 350 π.Χ., όταν οι αρχαίοι Έλληνες αφιέρωσαν την πόλη στη θεά Νίκη, η πρωτεύουσα της γαλλικής Ριβιέρας και πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας παραμένει τόσο δροσερή όσο το αεράκι που φυσάει στη παραλιακή της Promenade des Anglais. Εδώ, μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco», έκανε τις βόλτες της όλη η αγγλική αριστοκρατία τον 19ου αιώνα, η οποία πρώτη εκτίμησε τους ήπιους χειμώνες και τα ευχάριστα καλοκαίρια της πανέμορφης αυτής πόλης.


Αξιοθέατα στη Νίκαια

 

Πλατεία Μασένα (Place Masséna)

Η πλατεία Μασένα είναι η κεντρική πλατεία της Νίκαιας. Μέχρι το 1979 σε ένα μέρος της το ομώνυμο καζίνο η κατεδάφιση του οποίου έδωσε περισσότερο χώρο στην ίδια την πλατεία. Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας της πόλης η συγκεκριμένη πλατεία υπήρξε σημείο πολιτικών συγκεντρώσεων και τόπος διεξαγωγής πολιτιστικών φεστιβάλ γιορτών και συγκεντρώσεων. Επιπλέον αποτελεί το μέρος όπου κορυφώνεται η στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου που αποτελεί εθνική γιορτή για τη Γαλλία. Σίγουρα θα ήταν ευχάριστο να περάσετε με τη παρέα σας κάποιες ώρες ενός απογεύματος εδώ. Παράλληλα μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές γεύσεις στα εστιατόρια που την περιβάλουν και να φωτογραφίσετε τα γύρο κτίρια που είναι επηρεασμένα από την ιταλική αρχιτεκτονική.

Πρόσβαση: Χωρικά η πλατεία τοποθετείται δύο τετράγωνα πριν τη συμβολή της οδού Avenue Felix Faure με την οδό Promenade des Anglais. Μπορείτε λοιπόν να παρακάμψετε τον περίπατο στη παραλιακή για λίγες στιγμές ξεκούρασης στην πλατεία. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραμ του οπίου στάση υπάρχει στην πλατεία.

 


Monastère Notre-Dame-de-Cimiez

Κοντά στο Μουσείο Matisse, το Monastère Notre-Dame-de-Cimiez βρίσκεται στην κομψή συνοικία Cimiez, ακριβώς πάνω από τα αρχαία ερείπια της Cemenelum . Κάτω από το μοναστήρι υπάρχουν υπολείμματα από τα ρωμαϊκά λουτρά και το αμφιθέατρο.

Αρχικά ένα θεμέλιο Βενεδικτίνων, το μοναστήρι καταλήφθηκε από τους Φραγκισκανούς τον 16ο αιώνα και επεκτάθηκε τον 17ο αιώνα. Η σημερινή του εμφάνιση χαρακτηρίζεται από την αποκατάσταση που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με γοτθικά μοντέλα το 1850.

Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την περιπλάνηση στους πλούσιους χώρους του μοναστηριού, διαμορφωμένους με μεσογειακά δέντρα και έναν κήπο με τριανταφυλλιές. Πλεονεκτήματα από τον κήπο προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη μέχρι τη θάλασσα.

Διεύθυνση: Place du Monastère, Nice


Κάννες

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την "βασίλισσα" της Κυανής Ακτής, το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο, όχι μόνο των Γάλλων, αλλά και όλης της Ευρώπης. Τα πολυτελή ξενοδοχεία των Καννών χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το Μέγαρο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου μας μεταφέρει την λάμψη των κινηματογραφικών αστέρων.

Οι Κάννες είναι μία αρκετά μικρή πόλη, αλλά μια πόλη με πολλά πρόσωπα. Το κέντρο της αποτελείται από τρία πολύ διαφορετικά σκηνικά. Το διάσημο παραθαλάσσιο δρόμο περιπάτου το γνωστό La Croisette, ένα ζωντανό κέντρο που ξεχειλίζει από μπουτίκ και το γραφικό παλιό λιμάνι με το λόφο Suquet. Αυτά τα τρία σκηνικά συνθέτουν την παλιά πόλη.


Αξιοθέατα στις Κάννες

 

Λα Κρουαζέτ ( La Croisette )

Το Λα Κρουαζέτ (La Croisette) παίρνει το όνομά του από ένα μικρό σταυρό που υπήρχε εγκαταστημένος παλαιότερα στα ανατολικά του κόλπου. Ένα αγαπημένο μέρος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, αυτό το υπέροχος περίπατος στην καρδιά της πόλης αγκαλιάζει τη θάλασσα και την παραλία για αρκετά χιλιόμετρα. Στη βόλτα σας από τη μια πλευρά υπάρχει η Μεσόγειος και τα νησιά îLerins στα ανοικτά των ακτών και η οροσειρά Esterel. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν φοίνικες, κομψά Belle Epoque ξενοδοχεία και μοντέρνες μπουτίκ. Είναι ένα ιδανικό μέρος για «περαντζάδα» ειδικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου!


Φεστιβάλ των Καννών ( Cannes Festival )

Για 12 ημέρες το Μάιο, η πόλη των Καννών μετατρέπεται από ένα ήσυχο παραθαλάσσιο θέρετρο σε ολόκληρο το επίκεντρο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πάνω από 200.000 άνθρωποι - σκηνοθέτες, σινεφίλ και θαυμαστές των σταρ – κατεβαίνουν στην Croisette για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (ή πιο σωστά, το Φεστιβάλ των Καννών). Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων χιλιάδες ταινίες προβάλλονται, χτίζονται σταδιοδρομίες (και καταστρέφονται), και τα αστέρια του σινεμά από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να βρεθούν στο προσκήνιο. Ήδη από τις αρχές του 1950, όταν με ένα προκλητικό μπικίνι η Μπριτζίτ Μπαρντώ (Brigitte Bardot) διασκέδαζε στην παραλία για τις κάμερες, οι Κάννες είχαν αρχίσει να ενσαρκώνουν δύο από τα αγαπημένα θέματα του κόσμου, τον ερωτισμό και τον κινηματογράφο. Οι Κάννες είναι πλέον το πιο διάσημο φεστιβάλ ταινιών και η απλή αναφορά των Καννών φέρνει στο νου εικόνες από κόκκινα χαλιά, φοίνικες, καλοντυμένες στάρλετ, και αναρίθμητες λάμψεις από ένα τις κάμερες των παπαράτσι. Βέβαια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι στην περιοχή γίνονται πάρα πολλά πάρτι με διάσημους του χώρου του σινεμά. Το φεστιβάλ Καννών διεξάγεται στο Palais des Festivals et des Congrès, έναν εκθεσιακό χώρο με 25.000 τ.μ. συνολικό εμβαδόν, με αμέτρητα δωμάτια και 18 αίθουσες συνεδριάσεων.

Ιστοσελίδα: http://www.festival-cannes.com/en.html


 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!