top-image

Μοναδική Κρήτη διακοπές

Μοναδική Κρήτη διακοπές

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΡΗΤΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


 Moναδική Κρήτη διακοπές
 
 Αεροπορικώς 6 ημέρεςς
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1η μέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  - ΗΡΑΚΛΕΙΟ –ΚΝΩΣΟΣ - ΓΟΥΒΕΣ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναχώρηση με απευθείας πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη στην όμορφη Κρήτη, και σας προτείνουμε να κάνετε  ξενάγηση μας στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης , που   ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Το 1910 περίπου ο άγγλος Έβανς απεκάλυψε τεράστιο συγκρότημα ερειπίων της πόλης, που περιλαμβάνει ανάκτορα, αποθήκες, οικίες, τάφους, ναούς με έξοχες τοιχογραφίες αγγεία και ποικίλα ευρήματα. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη, θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. .Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας.  

2η μέρα  : ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΡΕΘΥΜΝΟ -  ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΦΟΔΕΛΕ

Πρωινό και σας προτείνουμε αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο με το Ενετικό φρούριο Φορτέζα  στο λιμάνι όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στα γραφικά στενά και για καφέ. Αναχώρηση για Αργυρούπολη (πηγές), εξωτική τοποθεσία με οργιώδη βλάστηση από υπεραιωνόβιους πλάτανους, μικρούς πανέμορφους καταρράκτες πολλά τρεχούμενα νερά. Γεύμα εξ’ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας το Φόδελε. Τόπος, που κατά την παράδοση χάρισε το φως της μέρας στον μεγαλύτερο σγουράφο ( ζωγράφο) τον  EL GRECO. 

3η μέρα : ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ μπάνιο – ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό και σας προτείνουμε αναχώρηση για την Ιεράπετρα, χτισμένη στην Αρχαία Ιεράπυτνα, με τα πολλά θερμοκήπια γνωριμία με την πόλη και ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και καφέ. Αναχώρηση για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα  ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα.  

4η μέρα : ΕΝΥΔΡΕΙΟ -  ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ -  WATER CITY

Πρωινό και σας προτείνουμε  αναχώρηση για επίσκεψη στο γνωστό Ενυδρείο της Κρήτης, ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Συνεχίζουμε για Κοκκίνη  Χάνι όπου θα επισκεφτούμε  το καινούργιο εμπορικό κέντρο με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα ,ελεύθερος χρόνος για αγορές, μπάνιο και καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το θεματικό υδάτινο πάρκο (δωρεάν είσοδο)που βρίσκεται στην Άνω πόλη και υπόσχεται μια συναρπαστική εμπειρία δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν διακοπές γεμάτες παιχνίδι ήλιο και διασκέδαση και την αδρεναλίνη στα ύψη 

5η μέρα. ΑΝΩΓΕΙΑ – ΖΩΝΙΑΝΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Πρόγευμα, και  σας προτείνουμε εκδρομή στα Ζωνιανά, το ένοπλο άντρο του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί  όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Επόμενος σταθμός μας η γραφική παραλία  της Αγίας Πελαγίας. Χρόνος για μπάνιο, και στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμμουδάρα για προαιρετικό νόστιμο και φθηνό φαγητό. 

6η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Σήμερα το πρόγραμμα της μέρας μέχρι την ώρα αναχώρησης της πτήσης μας θα είναι της επιλογής σας. Μπορείτε  να ξεκουραστείτε ή να απολαύσετε το μπάνιο σας στην Αμμουδάρα, ή να πείτε ένα καφέ στα καφέ της παραλίας της Αμμουδάρας, ή ότι άλλο επιθυμείται. Αναχώρηση για αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Καζαντζάκης». Αναχώρηση με απευθείας πτήση επιστροφής για την πόλη μας.

 

 
.

Σημείωση 1:  Για τις ημερομηνίες 2/8, 9/8 και 16/8 το αεροπορικό εισιτήριο έχει προαγοραστεί από την εταιρεία μας  και περιλαμβάνεται αποσκευή 20 Kg μια χειραποσκευή 8 κιλών. 

Σημείωση 2: Το αεροπορικό εισιτήριο υπολογίστηκε με ναύλο 150€ μαζί με τους φόρους και μια χειραποσκευή 8 κιλών. Σε περίπτωση που η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου κατά την στιγμή της κράτησής σας , παρουσιάζει αύξηση ή μείωση από την τιμή κοστολόγησης , θα σας σταλεί άμεσα ειδοποίηση – ενημέρωση , για να εγκρίνετε αυτή την αναλογική τροποποίηση . Σε περίπτωση που δεν αποδεχθείτε την τροποποίηση η κράτηση θα ακυρώνεται και θα λάβετε την προκαταβολή που ενδεχομένως καταθέσατε άμεσα .
Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με την  Sky Express
  • Μία χειραποσκευή  8 Kg  56Χ45Χ25
  • Πέντε (5)  διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας όπως αναφέρονται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ( στις επιλογές ξενοδοχείων με πρωινό)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
  • ΦΠΑ
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
  • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνονται απευθείας από εσάς στο ξενοδοχείο.
  • Φόροι αεροδρομίου 45€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€ 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eνοικίαση αυτοκινήτου
 
 
   
 

Tιμή για παραλαβή από/προς αεροδρόμιο για Ι.Χ. cat A  1000 cc   

03-30/07       165 €            31/07-28/08     195 €    

 

Tιμή για παραλαβή από/προς αεροδρόμιο για Ι.Χ. cat B  1200 cc

03-30/07       195 €            31/07-28/08     225 €

   
   

 

 

 

 

             

 

 

             

 

 

             

 

 

             

 

Ημερομηνία Αναχώρησης
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
ΣΑΒΒΑΤΟ / ΔΕΥΤΕΡΑ
 
SKY EXPRESS
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
16:00
17:15
 
 
 
 
 
 
 

 

Ημερομηνία Επιστροφής
Αεροπορική Εταιρεία
Από
Προς
Αναχώρηση
Αφιξη
ΠΕΜΠΤΗ / ΣΑΒΒΑΤΟ
 
SKY EXPRESS
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
17:55
19:10
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 634.930

Χρήσιμες Πληροφορίες: Στην Κρήτη της φιλοξενίας ,στην Κρήτη του πολιτισμού , στην Κρήτη της απλότητας αλλά και των πολυτέλειαςΣτην  Κρήτη  του Δαιδάλου και, των του Ίκαρου,των  Μινωικών βάζων και των περίφημων τοιχογραφιών.Αστραφτερή και αστροφώτιστη, με τις μαύρες και  φουρφουλωτές  βράκες και το μαντήλι με τις φράντζες. Κρήτη ερωτική, με τη θάλασσα, τα βράχια, και τα' απαυγάζοντα υψίπεδα.

Ηράκλειο: Το Ηράκλειο, μια πόλη, όπου θα απολαύσετε τις χαρές του σήμερα και την ομορφιά του χθες. Η πόλη του Ηρακλείου αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκονται δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.Είναι μια σύγχρονη πρωτεύουσα με δεκάδες επιλογές στον τομέα του πολιτισμού, της διαμονής, του φαγητού και της διασκέδασης. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις πανέμορφες εκκλησίες, το Ενετικό λιμάνι, το Κάστρο, τα Ενετικά Νεώρια, τα Τείχη, τον τάφο και το κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη, το ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια, την Κρήνη του Μοροζίνι, την Κρήνη Μπέμπο, την Κρήνη Κριούλη καθώς και την αγορά στο κέντρο της πόλης.

Χανιά: Τα Χανιά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!!!Ένας τόπος μαγικός,ένα χαρμάνι πολιτισμού και φυσικού κάλλους!!!Τα Χανιά είναι ο δυτικότερος από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία, έχει χαρακτηριστεί σαν ο τόπος των φαραγγιών με γνωστότερο το φαράγγι της Σαμαριάς. Είναι ένα ψηφιδωτό κατάφυτων εκτάσεων ελαιόδενδρων, ειδυλλιακών παραλιών αλλά και ψηλών βουνών, παραδοσιακών χωριών, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για κάθε περιηγητή.

Ρέθυμνο:Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού της Κρήτης και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της Τουρκοκρατίας με την Ενετική αρχιτεκτονική αναγεννησιακού χαρακτήρα. Ανακαλύψτε το παρελθόν της πόλης μέσα από μια υπέροχη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο μέσα  στα σοκάκια της παλιάς πόλης η οποία είναι  από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις. Βρίσκεται στην καρδιά του σημερινού  Ρεθύμνου μοιάζει για τον επισκέπτη σαν ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή.Θαυμάστε μοναδικά μνημεία όπως το χάνι του Παττακού και την οικία Δρανδάκη, και τα δύο εξαίρετα δείγματα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, καθώς και το τζαμί του Καρά Μουσά πασά Επίσης άλλα αξιοθέατα είναι το μικρό ενετικό λιμάνι με το φάρο, η ενετική Λότζια, η κρήνη Ριμόντι, ο Δημοτικός Κήπος, η Κυρία των Αγγέλων, το Ιστορικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Νεραντζέ Τζαμί, ο Ναός του Αγίου Φραγκίσκου, η Μεγάλη Πόρτα, το τζαμί του Καρά Μουσά Πασά και τα βενετσιάνικα αρχοντικά της οδού Αρκαδίου

Σε αντίθεση με το Ηράκλειο και τα Χανιά, στο Ρέθυμνο επικρατεί κυρίως ο ελληνικός αναγεννησιακός χαρακτήρας, καθώς οι περισσότεροι ευγενείς ήταν Έλληνες, οι λεγόμενοι "Αρχοντορωμαίοι".

Λασίθι: Το Λασίθι εμπνέει όσους αναζητούν το διαφορετικό. Η περιοχή ενδείκνυται για φυσιολατρικές διαδρομές, θρησκευτικό τουρισμό.ιστορικές και αρχαιολογικές αναζητήσεις, από τα δε εύφορα εδάφη της παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών της Κρήτης αλλά και εξαιρετικής ποιότητας λάδι και σταφίδα.  Το Λασίθι διαθέτει επίσης μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης, άλλες αμμουδερές, άλλες με ψιλό βότσαλο, άλλες προστατευμένες από τους ανέμους και άλλες κρυμμένες σε μικρούς και άκρως γοητευτικούς κολπίσκους, με τις γνωστότερες από αυτές να βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο, στην Ελούντα, στο Βάι, στο Μακρύγιαλο και στην Ιεράπετρα.Το νομό Λασιθίου περιβάλλουν επίσης πολλά μικρά νησιά, με τη Σπιναλόγκα να αποτελεί το διασημότερο από αυτά, ενώ εξίσου αξιόλογα είναι οι Άγιοι Πάντες, η Ψείρα και το νησάκι του Αγίου Νικολάου, οι Διονυσάδες, η Ελάσα, οι Γράντες, το Κουφονήσι και η Χρυσή.Η πρωτεύουσα ,ο Αγιος Νικόλαος, Οι ντόπιοι τον λένε απλώς Άγιο. Ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του Αγίου Νικολάου υπήρξε η δεκαετία του ’60, όταν ο Ηλίας Σωτήρχος, με τη βοήθεια του τότε δημάρχου Ρούσσου Καπετανάκη, δημιούργησε το πολυτελές Μίνος Μπιτς, με τα bungalows και τις βεράντες πάνω στη θάλασσα. Το πρωτοπόρο ξενοδοχείο έστρωσε τον δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη του Λασιθίου .Λίγα χρόνια αργότερα άρχισαν να χτίζονται καταλύματα στην Ελούντα και η ευρύτερη περιοχή γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη.Σήμερα ο Άγιος Νικόλαος είναι μια όμορφη, αρκετά «εύκολη» πόλη, γιατί έχει μικρές αποστάσεις. Σήμα κατατεθέν του είναι η λίμνη Βουλισμένη, που συνδέεται με τη θάλασσα μέσω ενός μικρού καναλιού. Στη λίμνη πραγματοποιούνταν οι Παγκρήτιοι Αγώνες μέχρι τη δεκαετία του ’70. Πέρυσι το καλοκαίρι διοργανώθηκαν αγώνες αναβίωσης κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, στο πλαίσιο του 1ου Cliff Diving Show, που περιλάμβανε επίσης καταδυτικό σόου με προσκεκλημένους απ’ όλο τον κόσμο.Πέρα από μια βόλτα στη λίμνη –γύρω από την οποία υπάρχουν μαγαζιά όπου μπορείτε να καθίσετε για φαγητό ή καφέ– υπάρχουν πολλές παραλίες μέσα ή λίγο έξω από την πόλη για να ρίξετε τις βουτιές σας.

 

 

 

 

 

 
 
 Αξιοθέατα   

Ενετικά τείχη

Όλα ξεκίνησαν το 1462. Ο καλύτερος μηχανικός της Βενετίας, ο Michele Sanmicheli, έκανε τα σχέδια και με περισσότερα από 100 χρόνια δουλειάς από τους Κρητικούς, χτίστηκε το επιβλητικό αυτό τείχος, μήκους 3 χλμ. με τις τέσσερις πύλες και τους 7 προμαχώνες.Οι επιθέσεις που δέχθηκε ήταν πολλές με μεγαλύτερη αυτή των 21 ετών που έληξε μόνο με το χρυσάφι των Τούρκων (1648 - 1669). Τα τείχη δεν έπεσαν ποτέ και δεν έχουν σημάδια από τους αιματηρούς πολέμους. Είναι η πιο όμορφη βόλτα περιμέτρικά του Ηρακλείου, με μοναδική θέα, πράσινο και παγκάκια για ξεκούραση.

 

 
 

Λότζια

Η Λότζια ήταν το πιο επιβλητικό και το πιο κομψό από  τα βενετικά μνημεία ολόκληρης της Κρήτης. Χτίστηκε ανάμεσα στα έτη 1625-1628 από τον Φραγκίσκο Μοροζίνι. Το κτήριο χρησιμοποιούνταν για τις συσκέψεις και τις λήψεις αποφάσεων από ευγενείς, άρχοντες και φεουδάρχες του τόπου. Η πρώτη Λότζια ήταν χτισμένη κοντά στη θάλασσα και μάλιστα υπερβολικά εκτεθειμένη στους ανέμους. Κατά συνέπεια οι ευγενείς και οι φεουδάρχες του Χάνδακα (Ηράκλειο) ζήτησαν χτίστηκε η σημερινή και τέταρτη στη σειρά Λότζια από τον Μοροζίνι.Στο οικοδόμημα αυτό αντιπροσωπεύονται οι δύο διάσημοι ελληνικοί ρυθμοί, αφού οι κολώνες του ισογείου είναι δωρικού ρυθμού και οι κολώνες του ορόφου είναι ιωνικού. Εντυπωσιακό είναι το διάζωμα, στο πάνω μέρος του ισογείου, όπου υπάρχουν τρίγλυφες μετώπες που αναπαριστούν το λέοντα του Αγίου Μάρκου, τρόπαια και πανοπλίες .Επί Τουρκοκρατίας στεγαζόταν η Οικονομική Υπηρεσία της Κρήτης και μετά την απελευθέρωση στεγάστηκε ο αρχαιολογικός θησαυρός που είχε συγκεντρώσει ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, μέχρι που το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για τη χρήση αυτή και εγκαταλείφθηκε. Το 1905 έγινε το Δημαρχείο της πόλης, ενώ συνεχίζονταν οι εργασίες αναστήλωσης, οι οποίες διακόπηκαν με τα γεγονότα του πολέμου του 1940. Μετά το τέλος του πολέμου συνεχίστηκε η αναστήλωση και ολοκληρώθηκε το 1960. Σήμερα στη Λότζια στεγάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου. από τη μητρόπολη να τους παραχωρηθεί δημόσιος χώρος στην κεντρική πλατεία για να οικοδομήσουν εκεί τη νέα Λότζια. Έτσι, η δεύτερη χτίστηκε στην κεντρική πλατεία και βρισκόταν απέναντι ακριβώς από τη σημερινή. Ερειπώθηκε όμως το 1540 και ανεγέρθηκε μία τρίτη στη θέση της σημερινής. Η τελευταία χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1625-1628

 

 

Βασιλική Αγίου Τίτο

Είναι ένα μνημείο βυζαντινής αρχιτεκτονικής που προκαλεί δέος. Ο Αγιος Τίτος ήταν μαθητής του Απόστολου Παύλου, καθώς και ο πρώτος επίσκοπος της Κρήτης. Ο ναός χτίστηκε στη Γόρτυνα στα μέσα του 6ου με αρχές του 7ου αι. μ.Χ. Το μεγαλύτερο τμήμα του καταστράφηκε από σεισμό τον 8ο αι. μ.Χ., αλλά στο τμήμα που σώζεται μέχρι και σήμερα, λατρεύεται η Παναγία η Κερά.Αρχιτεκτονικά ο ναός χαρακτηρίζεται ως τρίκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος και τρούλο. Κατά την οικοδόμησή του χρησιμοποιήθηκε πελεκητός πωρόλιθος. Ο ζωγραφικός του διάκοσμος δυστυχώς καταστράφηκε τον 16ο αι. μ.Χ. Στο δυτικό τμήμα του ναού υπήρχε προαύλιο, στο οποίο σήμερα υπάρχουν σαρκοφάγοι από μάρμαρο .

 

 
 

Κρήνη του Μοροζίνη

Η Κρήνη Μοροζίνι βρίσκεται στη πλατεία Λιονταριών απέναντι από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Θεωρείται ένα από τα ωραιότερα ενετικά μνημεία του Χάνδακα και σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση. Εμπνευστής του έργου ήταν ο Φραγκίσκος Μοροζίνι που έδωσε στην κρήνη το όνομά του. Ο λόγος κατασκευής δεν ήταν αισθητικός αλλά η ανάγκη  παροχής νερού στην πόλη του Ηρακλείου. Το νερό ερχόταν από το βουνό Γιούτας  στις Αρχάνες  με ένα υδραγωγείο 15 χιλιομέτρων που έφτανε στο Ηράκλειο.Εκτός από τα λιοντάρια το συντριβάνι έχει στον εξωτερικόο του διάκοσμο δελφίνι ακαι νύμφες,που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο. Επίσημα ονομάζετε πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου και αποτελεί την καρδιά  της πόλης ενώ στην γύρω  περιοχή θα βρείτε πολλά μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια.

 

 
 

Κάστρο Φορτέτζα

Η Φορτέτζα, το βενετσιάνικο φρούριο στο λόφο του Παλαιοκάστρου, με την επιβλητική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος και την πόλη,  κατασκευάστηκε από τους Ενετούς το 1573 και αποτελεί αναμφίβολα το σύμβολο του Ρεθύμνου… Διατηρημένα υποδειγματικά τα οικοδομήματα της Φορτέτζας (το οπλοστάσιο με τα αψιδωτά ανοίγματα, το Επισκοπικό Ανάκτορο, ο Άγιος Θεόδωρος ο Τριχινάς, το τζαμί Σουλτάν Ιμπραήμ, το θέατρο «Ερωφίλη») μεταφέρουν τον επισκέπτη στην εποχή της Ενετοκρατίας. Ολοκληρώστε την περιήγηση στο Ρέθυμνο με μια ξένοιαστη βόλτα στο παλιό Ενετικό λιμάνι• απολαύστε τη θέα προς τη Φορτέτζα ενόσω θα απολαμβάνετε τον καφέ σας ή μια παγωμένη τσικουδιά δίπλα στη θάλασσα…

 

 
 

Κρήνη Rimondi

Η κρήνη Ριμόντι είναι ενετική κρήνη, η οποία ευρίσκεται επί της Πλατείας Ριμόντι στο Ρέθυμνο της Κρήτης στην Ελλάδα. Κατασκευάστηκε περί το 1626. Πήρε την ονομασία της από τον Αλβίζε Ριμόντι, τότε διοικητή της πόλης. Ο θυρεός της οικογένειας Ριμόντι είναι ακόμη ορατός επάνω στο μνημείο. Το οξύ πρόβλημα της υδροδότησης της πόλης εκείνη την εποχή αντιμετωπιζόταν από τους βενετούς διοικητές με την κατασκευή υδραγωγείων και κρηνών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με την Κρήνη Ριμόντι να καλύπτει μεγάλο μέρος των υδρευτικών αναγκών. Ο μύθος λέει ότι όποιος πιει νερό από την  Ο μύθος λέει ότι όποιος πιει νερό από την Κρήνη Ριμόντι  θα μείνει για πάντα νέος…

 

 

Φάρος

Ο φάρος του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου αποτελεί το δεύτερο σε μέγεθος εναπομείναντα Αιγυπτιακό Φάρο της Κρήτης, μετά από το φάρο των Χανίων. Βρίσκεται στην άκρη της παλιάς προβλήτας και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.Ο φάρος που βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε από τους Αιγυπτίους τη δεκαετία του 1830, όταν οι Τούρκοι παραχώρησαν στους Αιγυπτίους την Κρήτη. Πιθανόν, να υπήρχε παλαιότερος ενετικός φάρος στο σημείο που κατασκευάστηκε ο νέος, όπως και στο λιμάνι των Χανίων.Το 1864, ο φάρος πέρασε στη Γαλλική Εταιρεία Φάρων, ενώ σήμερα δε λειτουργεί. Το ύψος του πύργου είναι 9 μέτρα.

 

 

Ιεράπετρα

Έχοντας το προνόμιο να είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, ακριβώς απέναντι από την Αφρικανική ακτή, με ήπιο κλίμα και θερμοκρασία που σπάνια πέφτει κάτω από τους 12C όλο το χρόνο, η Ιεράπετρα θεωρείται η πλέον ηλιόλουστη περιοχή παραθερισμού σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Μαγευτική για την ιστορία της, ευνοημένη από τη φύση, ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εξορμήσεις σε παραδοσιακά ορεινά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, άρτια οργανωμένη τουριστικά περιμένει να σας φιλοξενήσει στη ζεστή αγκαλιά της.Περπατήστε στα ήσυχα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, διαλέξτε χειροποίητα αναμνηστικά από τα υπαίθρια παραδοσιακά εργαστήρια και απολαύστε τα χρώματα, τους ήχους και τις γεύσεις της Κρήτης μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της «παλιάς γειτονιάς». Επισκεφτείτ Το «Σπίτι του Ναπολέοντα», όπου σύμφωνα με την παράδοση διανυκτέρευσε ο μεγάλος άνδρας τον Ιούλιο του 1798. Επισκεφθείτε ακόμη την παλιά Οθωμανική Σχολή, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου στεγάζονται ευρήματα της περιοχής από τη μινωική μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή.Το πιο γνωστό όμως αξιοθέατο της πόλης είναι το ενετικό φρούριο Καλές (13ος αι.,) που ακόμη προστατεύει το λιμάνι της Ιεράπετρας,

 

 

Ελούντα

Η ιστορία της Ελούντας είναι ένα γνήσιο success story. Εργάτες σε αλυκές και λατομεία ακονόπετρας ήταν παλιά οι Ελουντιανοί. Κατά τον Μεσοπόλεμο ξεκίνησε δειλά ένα είδος τουρισμού, λόγω της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας Imperial που χρησιμοποίησε τον κόλπο της Ελούντας ως ενδιάμεσο σταθμό προς τις Ινδίες. Λίγο μετά τον πόλεμο δημιουργήθηκε το κατάλυμα Νέα Ελούντα , όπου διέμεινε η Βρετανίδα συγγραφέας Mary Stewart και έγραψε το βιβλίο «Φεγγαρογνέματα». Το 1963 ο Γουόλτ Ντίσνεϊ γύρισε στην Ελούντα την ταινία «Στα κρόσσια του φεγγαριού», που στηρίχθηκε στο βιβλίο της Stewart. Στις δεκαετίες ’60 και ’70 ανεγέρθηκε το πολυτελές ξενοδοχείο Elounda Beach και από τότε η Ελούντα πήρε τον δρόμο της κορυφής. Σήμερα, η περιοχή είναι γεμάτη από ξενοδοχεία και κόσμο, αλλά θα ήταν κρίμα να αφήσετε αυτή την εικόνα να σας παραπλανήσει. Διασχίστε την Κάτω Ελούντα και κατευθυνθείτε προς την Επάνω, έναν πανέμορφο οικισμό με παραδοσιακό χρώμα, που ζει στους δικούς του ράθυμους ρυθμούς και δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμοπολιτισμό των resorts. Αξίζει, επίσης, μια βόλτα στον οικισμό Μαυρικιανό αλλά και στις αλυκές. 

 

 

Σπιναλόγκα

Η Σπιναλόγκα είναι μια μκρή άνυδρη και άγονη βραχονησίδα κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957.Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Αγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα  να αποτίουν φόρο τιμής στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης. Στο νησί μπορείς να πας από τη μία πλευρά και να κατέβεις απο την άλλη. Είναι μεγάλος κύκλος αλλά η θέα και όσα θα δείτε στο νησί θα σας ανταμείψουν. Λιθόστρωτα σοκάκια , ερείπια σπιτιών, το σχολείο, το νοσοκομείο και το μουσείο όπου υπάρχουν και τα σχετκά εκθέματα.Η ιστορία του νησιού υπάρχει σε βιβλίο και έχει μεταφερθεί και σε τηλεοπτική σειρά στη τηλεόραση το 2010

 

 

Λίμνη Βουλισμένη

Η Βουλισμένη είναι λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου Λασιθίου με διάμετρο 137 μέτρα και βάθος 64 μέτρα. Οι ντόπιοι αναφέρονται λανθασμένα σε αυτή τη λιμνοθάλασσα ως λίμνη Βουλισμένη, ή απλά ως «λίμνη», καθώς παλιότερα, μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, δεν συνδεόταν με την θάλασσα, αλλά το νερό της ήταν γλυκό και λόγω της στασιμότητάς του ήταν βούρκος. Η λίμνη συνδέεται με το λιμάνι της πόλης με ένα κανάλι που ανοίχθηκε το 1870. Πανοραμική θέα της λίμνης προσφέρεται από το πάρκο που βρίσκεται πάνω από αυτήν. Ειδικά αν βρεθείτε Πάσχα στον Αγιο Νικόλαο δεν θα πρέπει να χάσετε το μοναδικό θέαμα του εορτασμού της Ανάστασης με τον Ιούδα να καίγεται στα νερά της λίμνης, ενώ η νύχτα γίνεται μέρα από τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα.Σύμφωνα με μύθο, η Θεά Αθηνά ή και η Άρτεμις λουζόταν σε αυτήν.Αναφέρεται ότι μέλη του γερμανικού στρατού κατά την υποχώρησή τους από την περιοχή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έριξαν μέρος του οπλισμού τους ή/και των οχημάτων τους 

 

 

Οι τάφοι των Βενιζέλων

Ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία που προσφέρουν πανοραμική θέα προς τα Χανιά, είναι οι Τάφοι των Βενιζέλων, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη, στο δρόμο για το Ακρωτήρι και το αεροδρόμιο. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού - και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας - Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1943 μέχρι το 1952.Η θέα των Χανίων από κει πάνω είναι  πραγματικά μαγική. Στον τάφο του Εθνάρχη έχει αναγραφεί ο επικήδειός του, τον οποίο εκφώνησε ο ίδιος το 1932Δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων υπάρχει, επίσης, το πέτρινο άγαλμα της Ελευθερίας που συμβολίζει τους αγώνες των κατοίκων της Κρήτης για την ιδέα της ελευθερίας καθώς και η μικρή εκκλησία του Προφήτη Ηλία και το άγαλμα του Σπύρου ΚαγιαλεδάκηΓια να φτάσει κανείς στους Τάφους των Βενιζέλων αρκεί να πάρει το δρόμο που οδηγεί από το κέντρο των Χανίων προς το αεροδρόμιο (οδός Ακρωτηρίου), στην είσοδο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου.

 

 

Δημοτική Αγορά

Η δημοτική αγορά Χανίων που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης είναι ένα εμπορικό κέντρο σε σχήμα σταυρού, έκτασης  4000τ.μ επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη και  χτίστηκε το 1912 . Μέσα υπάρχουν δεκάδες  καταστήματα και πάγκους που πωλούν τοπικά τρόφιμα, αναμνηστικά και δώρα.Αν και δεν έχει την αίγλη που γνώρισε κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα παραμένει ίσως ένα από το πιο όμορφο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης. Εγκαινιάστηκε το 1913 απο τον Ελευθέριο Βενιζέλο τρείς μέρες δηλαδή μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.Αξίζει να την επισκεφθείτε καθώς μπορείτε να βρείτε πληθώρα πραγμάτων όπως σουβενίρ, μπαχαρικά , κασέρια, σαπούνια , ρακόμελα κα.Ο χώρος είναι υπέροχος και θυμίζει άλλες εποχές.

 

 
 

Βοτανικό Πάρκο και Κήποι της Κρήτης

Το Βοτανικό Πάρκο φιλοξενείται σε μία  έκταση 150-200 στρεμμάτων στο Φουρνέ Χανίων,που κάηκε ολοσχερώς στην πυρκαγιά του 2004 και σήμερα πραγματικά ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Το γκρίζο, θλιβερό τοπίο μετατράπηκε σε ένα περιπατητικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πάρκο που  περιμένει μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και τουρίστες να γνωρίσουν τα περισσότερα από 150 είδη φρουτόδεντρων μαζί με τα δεκάδες βότανα, φαρμακευτικά και καλλωπιστικά φυτά που φιλοξενεί. Για όσους θέλετε να βρεθείτε μακριά από τον θόρυβο της πόλης και τις κοσμικές παραλίες ,το πάρκο απέχει μόνο 18 χιλ. από την πόλη των Χανίων αρκεί να του διαθέσετε αρκετό από τον χρόνο σας γιατί αξίζει να το περπατήσετε με την ησυχία σας. Το υπέροχο και  καταπράσινο τοπίο συμπληρώνει η λίμνη στο κάτω μέρος του πάρκου που προσφέρει στέγη και προστασία σε πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Μέσα στο πολύχρωμο τοπίο στέκεται μια καμένη αιωνόβια ελιά, ως δείγμα μνήμης και σημείο αναφοράς στη θλιβερή πυρκαγιά του 2004, στην ιστορία και στην προέλευση του πάρκου. Η Βρετανική εφημερίδα Guardian σε σχετικό αφιέρωμά της στην στήλη για τον τουρισμό και τα ταξίδια συγκαταλέγει το Βοτανικό Πάρκο στα 10 καλύτερα του κόσμου.

 

 

Παναγία Τριμάρτυρη

Η Παναγία Τριμάρτυρη στα Χανιά είναι ο πολιούχος της πόλης των Χανίων. Η Παναγία Τριμάρτυρη γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου, μέρα αργίας για τα Χανιά.Χρονολογείται  από το 1860 ενώ είναι κτισμένη πάνω στα θεμέλια προγενέστερου Ναού.Ονομάζεται έτσι γιατί το κεντρικό κλίτος της είναι αφιερωμένο στα Εισόδια τςη Θεοτόκου , το βόρειο  στον Αγ.Νικόλαο και το νότιο στους Τρείς ΙεράρχεςΗ ιστορία της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Επί Τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί είχαν μετατρέψει την εκκλησία σε σαπωνοποιείο. Λίγο αργότερα στον Α. Τσεράκη που δούλευε  εκεί εμφανίστηκε μπροστά του η Παναγία σε όραμα και του ζήτησε να φύγει από το σπίτι της γιατί δε ήθελε να ναι πλεον σαπουναριό. Εκείνος έφυγε απο εκεί πέρνωντας μαζι του και την εικόνα. Λιγο αργότερα στο πηγάδι έπεσε ο γιος του Μουσταφλα Πασά και εκείνος σαν αντάλλαμα να σώσει το παιδί του υποσχέθηκε να φύγει από το ναό . Πράγματι η Παναγία έσωσε το παιδί ο Μουσταφά κράτησε την υπόσχεση του και ο Τσεράκης γύρισε πίσω την εικόνα.

 

 
 

Τζαμί Κιουτσούκ Χασάν

Το τζαμί του Κιουτσούκ Χασάνί ή Γιαλί Τζαμισί, προέρχεται από την τοποθεσία του, και σημαίνει “τζαμί δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται στα Χανιά και θεωρείται έργο ισλαμικής τέχνης. Χτίστηκε προς τιμήν του πρώτου φρουράρχου των Χανίων, Κιουτσούκ Χασάν στα μέσα του 17ου αιώνα περίπου.Είναι το μόνο του είδους του που διασώζεται απο την Οθωμανική περίοδο. Η τοποθεσία του είναι στο καλύτερο σημείο της πόλης, στο κέντρο του Παλιού Ενετικού λιμανιού και απέναντι από τον Φάρο. Η αρχιτεκτονική του είναι φανταστική ,κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής,σημείο για φωτογραφήσεις που μέσα φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις.Μετά την επίσκεψη σας μην ξεχάσετε να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα!!!

 

 

Ενυδρείο

Το θαλάσσιο πάρκο της Κρήτης είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.Στόχος του είναι μέσα απά ένα υπέροχο ταξίδι περιπλάνησης να μας μυήσει στον θαλάσσιο κόσμο και στο θαλάσσιο περιβάλλον.Η εμπειρία και η εξερεύνηση του Μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου εκτείνεται σε 60 διαφορετικά ενυδρεία με εκατοντάδες είδη και χιλιάδες οργανισμούς να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί σας .Η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρήτης, όπως τα βράχια των Ματάλων και το βυθό του Βάι.Ελάτε από κοντά και αφεθείτε  στη γοητεία της συμπεριφοράς τους, τα ποικίλα σχήματα και χρώματα του δικού τους κόσμου, τις συνήθειες και τις ανάγκες τους.

 

 
 

Κνωσσός

Η  Κνωσός ή το παλάτι της Κνωσού, είναι το σημαντικότερο κέντρο του Μυκηναικού πολιτισμού.Κατά πάσα πιθανότητα η Κνωσσός ήταν το πολικό και πολιτιστικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού.  Σύμφωνα με την παράδοση αποτέλεσε την έδρα του βασιλιά Μίνωα και πρωτεύουσα του κράτους του. Με το χώρο του ανακτόρου της Κνωσού συνδέονται οι συναρπαστικοί μύθοι του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο. Ένας λαβύρινθος από δωμάτια εργασίας και διαμονής, όπως και αποθηκευτικούς χώρους ενώ στο κέντρο βρίσκεται  μια πλατεία.  Η πόλη της Κνωσού αναπτύχθηκε σε μεγάλη έκταση και ο πληθυσμός της υπολογίστηκε από τον Evans γύρω στους 80.000 κατοίκους.
Λεπτομέριες από  την ζωή των κατοίκων αντλούμε από τις εικόνες που βρίσκονται στους τοίχους του παλατιού.Η Κνωσός εντοπίστηκε το 1878 από το Mίνωα Kαλοκαιρινό. Ο A. Evans το 1900 αγόρασε ολόκληρη την περιοχή και άρχισε συστηματικές ανασκαφές  οι οποίες συνεχίστηκαν έως το 1931 με την ανακάλυψη του ανακτόρου, μεγάλου τμήματος της μινωικής πόλης και των νεκροταφείων.

 

 
 
 
 

Παλιά Πόλη Χανίων

Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει ένας τόπος!!! Πόση παράδοση συγκεντρωμένη μέσα σε μερικά γραφικά καλντερίμια!!!Πόσοι πολιτισμοί συγκεντρωμένοι ,να τους ανακαλύπτεις σε μία μόνο βόλτα!!!Όλες αυτές οι σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό του ταξιδιώτη που επισκέπτεται την Παλιά πόλη των Χανίων. Ένα κομμάτι της πόλης που περικλείεται μέσα στα ενετικά τοίχοι και αγκαλιάζουν το παλιό λιμάνι. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την Δημοτική αγορά ,κλασικό σημείο συνάντησης, χτισμένη το 1913 πάνω στον Ενετικό προμαχώνα Piazza Forma.Kατηφορίζοντας την Μουσούρων ,βασικό εμπορικό άξονα της πόλης ,φτάνοντας στην Χάληδων  θα συναντήσετε τα  Στιβανάδικα. Το ότι είστε κοντά θα το καταλάβετε από την μυρωδιά του δέρματος που πλανιέται στην ατμόσφαιρα . Εδώ είναι  μαζεμένα όλα τα υποδηματοποιεία  που κατασκευάζουν την παραδοσιακή κρητική μπότα , το στιβάνι, σήμα κατατεθέν της κρητικής φορεσιάς. Φυσικά θα βρείτε κάθε λογής δερμάτινο αξεσουάρ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή και αποτελεί οχυρή θέση δίπλα στο παλιό λιμάνι. Εδώ βρίσκονται το παλάτι του Ύπατου αρμοστή Κρήτης κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι από τη μινωική εποχή.  Φτάνοντας στην άκρη της ακρόπολης του Καστελιού απλώνεται μπροστά µας το μαγευτικό βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων µε τις δύο συστάδες ενετικών νεωρίων στα ανατολικά και το λεγόμενο Μεγάλο Αρσενάλι μπροστά στα πόδια µας, που φιλοξένησε το δημαρχείο Χανίων, μέχρι το βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς το 1941. Σήμερα εδώ στεγάζεται το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Στον ανατολικό μυχό του Ενετικού Λιμανιού βρίσκεται το Νεώριο Μόρο, στο οποίο σήμερα στεγάζεται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων. Σας προτείνουμε μία στάση  στο μουσουλμανικό τέμενος, το Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν το οποίο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. εκθέσεις. Στην δυτική άκρη του λιμανιού, ορθώνεται το φρούριο Φιρκάς, εκεί όπου την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε επίσημα η Ελληνική Σημαία για την ένωση της Κρήτης µε την Ελλάδα. Στο τέλος της οδού Θεοτοκοπούλου θα συναντήσετε τα τεράστια αριστοκρατικά σπίτια των Βενετσιάνων και αργότερα Τούρκων ευγενών .Τα περισσότερα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που σήμερα έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργού σαν ξενώνες. Αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το Palazzo της οικογένειας Renier, χτισμένο τον 15ο αι. µε το μικρό οικογενειακό παρεκκλήσι του Αγ. Νικολάου και την εντυπωσιακή είσοδο µε την λατινική επιγραφή και το οικόσημο της οικογένειας. Εκεί θα συναντήσετε την  πλατεία της Σπλάντζιας, σημερινή Πλατεία 1821. Η Σπλάντζια αποτελούσε το κέντρο της πόλης κατά την Τουρκοκρατία  καθώς ήταν η παλιά και μεγαλύτερη μουσουλμανική συνοικία (150 ελληνικές συνοικίες, 780 τούρκικες). Και δεν θα παραλείψετε να επισκεφτείτε τα ατέλειωτα ταβερνάκια και ουζερί ,να δοκιμάστε τους παραδοσιακούς μεζέδες και να πιείτε τσικουδιά .Ποτό συνδεδεμένο με την φιλοξενία στην Κρήτη!!!

 

 

Ιερά Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται κοντά στο χωριό Αμνάτος, 23χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου  Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 500μ, σε ένα πανέμορφο τοπίο με πολλά κυπαρίσια και γραφικά εξωκλήσια, ενώ δίπλα από τη μονή ξεκινάει το όμορφο Αρκαδιώτικο Φαράγγι.Το πότε ιδρύθηκε ο μοναστήρι δεν είναι ακριβώς γνωστό και υπάρχουν δύο εκδοχές  η μια  ότι ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο τον 12ο αιώνα σε φέουδο της οικογένειας Καλλέργη και η άλλη ότι πήρε  το όνομα της σπό  κάποιον μοναχό Αρκάδιο που ίδρυσε τη μονή κατά τον 16ο αιώνα. Κατά τη Τουρκοκρατία η μονή ονομαζόταν και Τσανλί Μαναστίρ (δικαιούχος κώδωνας), καθώς οι μοναχοί της μονής είχαν αποσπάσει το δικαίωμα από τους Τούρκους να κτυπούν την καμπάνα αντί του σήμαντρου.Η μονή καταστράφηκε κατα την περίοδο της Τουρκοκρατίας ενώ το 1866, το Μοναστήρι του Αρκαδίου ανοικοδομήθηκε πλήρως και αναστηλώθηκε στην πρότερή του μορφή. Μόνο ένα μισοκαμένο τέμπλο στα αριστερά της Αγίας Τράπεζας και μια μπάλα κανονιού σφηνωμένη στο αιωνόβιο κυπαρίσσι στα δεξιά στης εκκλησίας μαρτυρούν το αίμα που χύθηκε πριν περίπου 150 χρόνια. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει το Αρκάδι ως Ευρωπαϊκό Μνημείο Ελευθερίας.

 

 

Ζωνιανά

Τα θρυλικά Ζωνιανά είναι ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 640 μέτρων, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων νοτια της πόλης του Ρεθύμνου και σε κοντινή απόσταση από τα Ανώγεια. Το όνομα του χωριού ετυμολογείται από τη φράση "Ζώνε Θεέ", που σημαίνει "άκουσέ με, Θεέ μου". Παρ’ ότι εικάζεται ότι υπάρχει σαν οικισμός από την αρχαιότητα, αναφέρεται για πρώτη φορά το 1577. Το ανυπότακτο νεύμα των κατοίκων του χωριού, κάνει την παρουσία του στους απελευθερωτικούς αγώνες κατά των Τούρκων, αλλά και σε μεταγενέστερους πολέμους, όπου οι Ζωνιανοί προσέφεραν τα μέγιστα, γεγονός για το οποίο οι κάτοικοι είναι περήφανοι ότι το χωριό τους ήταν ανέκαθεν αμιγές ελληνικό και δεν έχει κατακτηθεί ποτέ. Τα τελευταία χρόνια το χωριό απασχόλησε τόσο την επικαιρότητα, όσο και τις διωκτικές αρχές, εξ’ αιτίας των συμπλοκών που έλαβαν χώρα εκεί και εξ’ αιτίας του εντοπισμού φυτειών κάνναβης. Αξιοθέατα στο χωριό αποτελούν το σπήλαιο του Σφεντόνη στην είσοδο του χωριού, ενώ αξίζει και μία επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Ποταμιάνου, που περιλαμβάνει 87 κέρινα ομοιώματα σε φυσικό μέγεθος που αναπαριστούν σκηνές και σημαντικές μορφές από την ιστορία της Κρήτης.

 

 
 Παραλίες   

Αμμουδάρα

Μόλις 5 χλμ από το Ηράκλειο βρίσκεται η παραλία Αμμουδάρα. Τα νερά της είναι αρκετά ζεστά ενώ στην ακτή της θα βρείτει πληθώρα ανέσεων όπως σχολή windsurfing. Για την διαμονή σας θα βρείτε και εδώ πολλές επιχειρήσεις διαμονής (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια,, επιπλωμένα διαμερίσματα, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που θα καλύψουν τις απαιτήσεις σας.

 

 

Αγία Πελαγία

Μόλις 10 χλμ από το Ηράκλειο, στα ανατολικά, βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, η Αγία Πελαγία. Είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της καθώς και για την προστατευμένη από τους ανέμους ακτή της. Στη περιοχή υπάρχουν καταλύματα για την διαμονή σας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, , επιπλωμένα διαμερίσματα, κλπ.) που αναπτύσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η Αγία Πελαγία αποτελεί πόλο έλξης για τις παραλίες της. Καθώς βρίσκεται “προστατευμένη” από τον κόλπο, η θάλασσα παραμένει ήρεμη και καθαρή ανεξαρτήτως αν φυσάει στο Κρητικό Πέλαγος. Εκτός από την εκπληκτική θάλασσα, οι χρυσαφένιες αμμουδιές παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο για την προσέλκυση των τουριστών.Πέρα από τα παραπάνω, η Αγία Πελαγία αποτελεί πόλο έλξης και για τους λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως jet – skiing, ιστιοπλοΐα και κανό ή να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα. Θεωρείται χρήσιμο να σημειωθεί πως τα νερά είναι βαθιά με μεγάλη διαύγεια, για το λόγω αυτό καλό είναι να έχετε εξοπλιστεί με κάποια μάσκα.Ο επισκέπτης καλείται να απολαύσει ένα μαγευτικό περίπατο κατά μήκος της παραλίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής θα συναντήσει ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ με τη δυνατότητα να απολαύσει ότι επιθυμεί με συντροφιά τη θάλασσα.Αν κάποιος επιθυμεί παραλίες με λιγότερο κόσμο, μπορεί να επισκεφτεί τη δυτική πλευρά της Αγίας Πελαγίας, όπου βρίσκονται οι παραλίες Κλαδισσός, Ψαρομούρα, Μονονάφτης.

 

 

Μάταλα

Τα Μάταλα έγιναν ευρέως γνωστά τη δεκαετία του '60 για την ανεμελιά και το διαφορετικό τρόπο ζωής εκείνων που αποφάσισαν να κατοικήσουν στις αμέτρητες σπηλιές και κοιλότητες που έχουν σχηματιστεί στα βράχια από τη μανία των κυμάτων και την αλμύρα της θάλασσας, (Την περίοδο της χούντας εκδιώχθηκαν οι "καταληψίες" από τα σπήλαια των Ματάλων, ύστερα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γορτύνης). Μπορεί να μην έχουν διατηρηθεί όλα αυτά στις ημέρες μας αλλά αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία τους. Η αμμουδερή παραλία, μήκους 300 μέτρων, που σχηματίζει ημικύκλιο στις δύο πλευρές, όπου υψώνονται βράχοι που καταλήγουν σε μικρό κλειστό απάνεμο κόλπο. Επιτρέπει στους λουόμενους να κολυμπήσουν στα υπέροχα νερά του Λυβικού πελάγους έχοντας συντροφιά τα επιβλητικά βράχια που είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής.

 

 
 
 

Μπάλος

Ο Μπάλος είναι μια μαγευτική παραλία απερίγραπτης ομορφιάς με τοπίο εξωτικό και χαρακτηριστικά αντίστοιχα με το Ελαφονήσι. Πολυφωτογραφημένο τοπίο με τυρκουάζ νερά και λευκή “ροζίζουσα” άμμο. Η ομορφιά της φύσης άγρια αλλά εντυπωσιακή με τα βράχια πίσω από την παραλία να τονίζουν ακόμη περισσότερο την αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά. Η πρόσβαση γίνεται με αυτοκίνητο, τμήμα της διαδρομής είναι χωματόδρομος, ή με καραβάκι από την Κίσσαμο. Απέναντι από το Μπάλο βρίσκετια το νησί Γραμβούσα.

 

 
 

Ελαφονήσι

Το Ελαφονήσι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στον κόσμο και πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί το αναφέρουν στις καλύτερες παραλίες. Η ψιλή λευκή άμμος και τα τυρκουάζ νερά του δίνουν ένα εξωτικό χαρακτήρα.. Η άμμος αποκτά μια ροζ απόχρωση από τη σκόνη θρυμματισμένων κοχυλιών και επιτείνει τη μαγεία του τοπίου. Το Ελαφονήσι, είναι ένα νησάκι σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τη στεριά αλλά έχει δώσει το όνομα σε ολόκληρη την περιοχή. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και μπορείτε να φτάσετε στο νησί με τα πόδια. Ιδανική παραλία για παιδιά και μεγάλους. Η πλαζ είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

 

 

Αγία Μαρίνα - Πλατανιάς

Μόνο λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων θα συναντήσετε τους οικισμούς Κάτω Σταλός, Αγία Μαρίνα, Πλατανιά, που πρακτικά είναι ενωμένοι και βέβαια τις ομώνυμες παραλίες. Πρόκειται για την πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραλίες οργανωμένες και γεμάτες ζωή. Πόλος έλξης για τη νεολαία που έρχεται για μπάνιο αλλά και διασκέδασης στην παραλία όλη την ημέρα, ενώ τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είναι γεμάτα μέχρι να έρθει το ξημέρωμα.

 

 

Φαλάσαρνα

Η παραλία στα Φαλάσαρνα είναι επίσης από τις πιο φημισμένες στης Κρήτης. Είναι μια τεράστια παραλία που εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πέντε συνεχόμενες παραλίες με κεντρική την Παχιά Άμμο η οποία είναι η πιο οργανωμένη και προσελκύει τον περισσότερο κόσμο. Η παραλία με την ψιλή άμμο τα κρυστάλλινα νερά έχει ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα και εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Καθώς κοιτάζει στα δυτικά η παραλία Φαλάσαρνα έχει συνήθως κύμα και γι αυτό είναι η αγαπημένη των σέρφερς.

 

 

Πλακιά

Η αμμώδης και άρτια οργανωμένη παραλία Πλακιά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νομού.Έχει μήκος 1,3 χιλιομέτρου και στα ανατολικά της κλείνεται από ένα ψηλό, λείο, ασβεστολιθικό τοίχωμα, κάτω από το οποίο κρύβονται οι γυμνιστές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.  Η παραλία Πλακιά αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκδρομές και αθλητικές δραστηριότητες στη φύση, καθώς εκεί λειτουργεί κέντρο θαλάσσιων καταδύσεων. Επίσης, κατά μήκος της παραλίας υπάρχει ένας παραλιακός δρόμος, ιδανικός για βόλτα με τα πόδια ή με ποδήλατο. Επιπλέον, μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι Κοτσιφού , ή και να περπατήσετε μέσα στο εντυπωσιακό φαράγγι Κουρταλιώτη, που βρίσκονται ανατολικότερα στην περιοχή.

 

 
 

Μπαλί

Το Μπαλί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στα δυτικά του Ρεθύμνου και παρά τους… εξωτικούς συνειρμούς που προκαλεί το όνομά του, στην τοπική διάλεκτο σημαίνει “μέλι.Οι  απάνεμες παραλίες Μπαλί είναι πέντε σε αριθμό. Η πρώτη παραλία που προσεγγίζει ο επισκέπτης, είναι κι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις. Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη παραλία, εξού και μαζεύει τους περισσότερους λουόμενους κατά την θερινή περίοδο.Η δεύτερη παραλία βρίσκεται λίγο ανατολικότερα, είναι εντελώς ανοργάνωτη και ιδανική για χαλάρωση. Η τρίτη παραλία  είναι μικρή κι απάνεμη, αρκετά οργανωμένη, με αρκετές ψαροταβέρνες να βρίσκονται τριγύρω της. Κοντά στην τέταρτη παραλία, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του οικισμού με μια μικρή παραλία δίπλα, εξίσου οργανωμένη, ενώ η πέμπτη και τελευταία παραλία του οικισμού,  θεωρείται κι η πιο γραφική.

 

 
 

Παραλία Ρεθύμνου

Όταν μιλάμε για παραλία σε πόλη συνήθως αναφερόμαστε στην προσιτή αλλά όχι και τόσο καλή επιλογή. Αυτό όμως δεν ισχύει για την παραλία του Ρεθύμνου.Μιλάμε για μια αχανής παραλία μήκους 18 χιλιομέτρων με μεγάλο πλάτος, πεντακάθαρα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι βέβαια οργανωμένη, χωρίς λόγω μεγέθους να ασφυκτιά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για κάθε κατηγορία λουόμενου.

 

 
 

Πρέβελη

 Είναι από τις ομορφότερες στην Κρήτη αλλά και όλου του  κόσμου. Επίσημα ονομάζεται Φοίνικας από το μοναδικό φοινικόδασος πίσω από την παραλία.Το σπάνιο φοινικόδασος αποτελείται από αυτοφυή κρητικό φοίνικα και αν και κάηκε το 2010 ευτυχώς ανακάμπτει δριμύτατα. Η παραλία έχει άμμο με βοτσαλωτό βυθό και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Όλη η περιοχή είναι μαγευτική καθώς πριν εκβάλει στη θάλασσα ο ποταμός σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα επιτείνοντας την ομορφιά του τοπίου. Η παραλία δεν είναι, ευτυχώς, οργανωμένη ωστόσο υπάρχει μια καντίνα για τα βασικά. Η πρόσβαση στην παραλία απαιτεί μια διαδρομή 20 λεπτών με τα πόδια από τη Μονή της Πρέβελης, η οποία είναι πραγματικά μαγευτική αλλά κάπως δύσκολη στο ανέβασμα το μεσημέρι.

 

 
 

Μεγάλη παραλία Ιεράπετρας

Η Μεγάλη παραλία, εκτείνεται, για μερικά χιλιόμετρα, ανατολικά της Ιεράπετρας, κοντά στο χωριό Κουτσουνάρι περιλαμβάνοντας αρκετούς κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά. Βράχια εναλλάσσονται με στρώματα αργίλου, και λεπτά βότσαλα, προσδίδοντας ξεχωριστές καλοκαιρινές νότες στο σπάνιο τοπίο. (Δυνατότητα για θαλάσσια σπορ)

 

 
 

Βάι

Η πιο διάσημη παραλία της Κρήτης 25χλμ από την Σητεία. Η οργανωμένη αμμουδερή παραλία με τα γαλοζοπράσινα νερά και φόντο το προστατευμένο φοινικόδασος θα σας μαγέψει. Μια εξωτική αμμουδερή παραλία με φόντο χιλιάδες φοινικόδεντρα που θυμίζει αφρικανικά τοπία και την Καραϊβική, δεσπόζει στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, στον νομό Λασιθίου. Το Βάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Σητείας....

 

 
 

Ίστρο

 Η παραλία του Ίστρου βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Αγίου Νικολάου, στο δρόμο προς Ιεράπετρα. Τα κρυστάλλινα νερά και η λευκή άμμος είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά που έχουν κάνει αυτήν την παραλία τόσο δημοφιλή.Είναι περιτριγυρισμένο από καταπράσινες πλαγιές, που καλύπτονται με μεγάλη βλάστηση και δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο και μία υπέροχη χρωματική αντίθεση στον καμβά της φύσης. Υπάρχουν διάφορες εγκαταστάσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και καντίνες για φαγητό και ποτό. Επίσης, ο επισκέπτης θα βρει πολλές ταβέρνες που προσφέρουν κρητική κουζίνα και φρέσκα θαλασσινά. Η παραλία του Ίστρου είναι ήσυχη και ιδανική για χαλάρωση.

 

 
 

Γαϊδουρονήσι - Χρυσή

Το νησάκι Χρυσή, ή αλλιώς, Γαϊδουρονήσι, βρίσκεται σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νότια της Ιεράπετρας, μέσα στο Λιβυκό Πέλαγος. Το νησί δεν κατοικείται, αλλά έχει υπέροχες παραλίες και μια μακρά ιστορία. H Χρυσή είναι σχεδόν επίπεδη, το υψηλότερο σημείο της είναι περίπου 31 μέτρα (η θέση «Κεφάλα»). Φυσικά, θα αφιερώσετε τον περισσότερο χρόνο σας στο κολύμπι, καθώς το νησί διαθέτει αμμώδεις παραλίες με γαλάζια, κρυστάλλινα νερά.

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!