top-image

Κύθηρα, οι παραλίες που θα ερωτευτείτε!

Blog

Όπου κι αν έχετε ταξιδέψει, όσα κι αν έχετε δει, σαν τα Κύθηρα είναι σίγουρο πως άλλο νησί δεν θα έχετε συναντήσει! Λίγο από Κυκλάδες, λίγο από Επτάνησα, λίγο από Κρήτη και λίγο από Πελοπόννησο, τα Κύθηρα αποτελούν μία μοναδική σύνθεση εικόνων και εμπειριών, ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό αισθήσεων και απολαύσεων.

Ιδανική επιλογή τόσο για όσους αναζητούν ηρεμία και ξεκούραση όσο και για εκείνους που θέλουν στις διακοπές τους και νυχτερινή ζωή, τα Κύθηρα προσφέρουν τα πάντα. Και πάνω απ’ όλα… μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας!

Άλλες οργανωμένες άλλες περισσότερο ερημικές, άλλες με άμμο κι άλλες βοτσαλωτές, στα 90 χιλιόμετρα των ακτογραμμών του ο επισκέπτης θα βρει εκείνη που του ταιριάζει περισσότερο αλλά, σίγουρα, θα μαγευτεί από όλες!

  • Καλαδί

Βοτσαλωτή παραλία, από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, με τιρκουάζ νερά, στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακριβώς δίπλα από την Παλαιόπολη. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και δεν έχει φυσική σκιά, οπότε χρειάζεται να  έχετε μαζί σας τα απαραίτητα.

  • Μελιδόνι

Οργανωμένη παραλία με άγρια ομορφιά, το Μελιδόνι είναι ένας μικρός κόλπος με ψιλή άμμο και σμαραγδένια νερά. Σε μικρή σχετικά απόσταση από την ακτή, βρίσκεται η εντυπωσιακή βραχονησίδα Χύτρα. Ντόπιοι βαρκάρηδες, από τον κοντινό οικισμό Καψάλι, μπορούν να σας μεταφέρουν εκεί για μια βουτιά στο μαγευτικό φωσφορίζον μπλε των νερών της θαλάσσιας σπηλιάς που βρίσκεται στη νότια πλευρά της κι αν είστε τυχεροί να κολυμπήσετε παρέα με τις φώκιες που διατηρούν εκεί τη φωλιά τους.

  • Χαλκός

Η «αδερφή» παραλία του Μελιδονίου αφού βρίσκεται από την άλλη πλευρά της Χώρας. Πανέμορφη, βοτσαλωτή, με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, η πολυσύχναστη παραλία του Χαλκού είναι οργανωμένη με καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

  • Διακόφτι

Η απόλυτα εξωτική παραλία των Κυθήρων με νερά ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά και κατάλευκη άμμο. Μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις παραλιακές ταβέρνες.

  • Καλάμι

Παραλία για …λίγους! Η πρόσβαση απαιτεί περίπου 15 λεπτά ποδαρόδρομο και σύντομη καταρρίχηση στο τέλος της διαδρομής με τη βοήθεια σχοινιού. Ωστόσο, το μαγευτικό τοπίο με τα καταγάλανα νερά και την άγρια ομορφιά του θα ανταμείψει τους τολμηρούς.

  • Αβλέμονας

Κολπίσκος στο γραφικό ψαροχώρι του Αβλέμονα, με τυρκουαζ νερά. Οι βράχοι που τον περικλείουν είναι ιδανικές για βουτιές. Εκεί, θα βρείτε και καταστήματα για φαγητό, αναψυκτικό ή καφέ.

  • Καψάλι

Οργανωμένη παραλία, μισή με βότσαλα και μισή με άμμο, μπροστά από τον κοσμοπολίτικο οικισμό Καψάλι, με υπέροχη θέα στο Κάστρο της Χώρας και στη βραχονησίδα Χύτρα. Στο Καψάλι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε θαλάσσια σπορ ή να νοικιάσετε θαλάσσιο ποδήλατο.

  • Φυρή Άμμος (Κάλαμος)

Εντυπωσιακή, πολυσύχναστη, οργανωμένη παραλία με άμμο και βότσαλα σε κόκκινο χρώμα Βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, δίπλα στο χωριό Κάλαμος.

  • Κομπονάδα

Από τις πιο άγριες παραλίες, στα ανατολικά του νησιού, με βαθιά νερά, ωστόσο οργανωμένη.

  • Λορέντζου

Μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλο.Ιδιαίτερο ατού της η θέα προς τον Κάβο Μαλιά.