top-image

Κωνσταντινούπολη εκδρομή

Κωνσταντινούπολη εκδρομή

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια,

θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310244400

+30 2310231168

+302310231170

+302310459877

Μοιράσου το με τους φίλους σου


Κωνσταντινούπολη 4 μέρες

1η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση στις 05:30 το πρωί από τα γραφεία μας.Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή τns θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να περιηγηθούμε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα γραφικά στενά κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με τη "Βασιλεύουσα".

2η ημέρα: Μπαλουκλί – Σκεπαστή αγορά – Πριγκηπόννησα  (ή Τοπ Καπί - Αρχαιολογικό Μουσείο)

Πρόγευμα και επίσκεψη στο ιερό Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, όπου υπήρχαν τα ονομαστά "παλάτια των πηγών".Στη συνέχεια επίσκεψη στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά με τα 4000 περίπου καταστήματα -το ανατολίτικο παζάρι Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα, όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, ρούχα, είδη δώρων, αναμνηστικά κ.ά. είναι στη διάθεσή σας, για να εξασκήσετε και τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες.Ακολούθως, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, ξεκινάμε για μία προαιρετική εκδρομή στα μαγευτικά Πριγκηπόννησα (Κόστος:10€).Θα περάσουμε με το λεωφορείο πάνω από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο μέρος της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης , φθάνουμε στο λιμάνι Μπόσταντζι. Επιβίβαση στο καράβι με προορισμό  το μεγαλύτερο νησί των Πριγκηποννήσων, την Πρίγκηπο, όπου θα θαυμάσουμε τις παλιές ελληνικές βίλες με τις εντυπωσιακές αρχοντικές επαύλεις. Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το γύρο του νησιού με τα παραδοσιακά παϊτόνια ή να προσκυνήσουν στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο ψηλότερο σημείο του νησιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.Εφόσον δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή στα Πριγκηπόνησσα θα επισκευθούμε το περίφημο παλάτι Τοπ Καπί αρχική κατοικία των Σουλτάνων (μέχρι τη δημιουργία του Ντολμά Μπαχτσέ το 1853) και διοικητικό κέντρο σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο κατακτητής Μωάμεθ Β΄ και ο Σουλειμάν "ο μεγαλοπρεπής".Επόμενη στάση το αρχαιολογικό μουσείο ένα από τα σημαντικότερα του είδους του παγκοσμίως. Εκθέματα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τη Μεσοποταμία και το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σίγουρα θα προσελκύσουν το θαυμασμό σας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χoρούς και τραγούδια.

3η ημέρα: Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ – Κρουαζιέρα στο Βόσπορο - Ιστορικό κέντρο

Πρωινό και αναχωρούμε για επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων καθώς και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια.Έπειτα προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου (κόστος 15€).Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Πόλης, όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την ελικτή στήλη των Δελφών, την γερμανική κρήνη του 1898, την στήλη του Κωνσταντίνου, το μπλέ τζαμί, τη Βυζαντινή υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού και θα καταλήξουμε στο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, την περίφημη Αγία Σοφία, την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε εάν θέλετε εξ ιδίων . Θα δούμε επίσης καθοδόν τον σταθμό Σίρκεζι, όπου κατέληγε το Όριεντ Εξπρές, το Γενί τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το βράδυ σας προσφέρουμε νυχτερινή πανοραμική περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης.

4η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο - Βλαχέρνα - Istanbul Forum Ενυδρείο - Επιστροφή

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως, όπου μαρτύρησε ο Inσούs και σώζεται μέχρι σήμερα. Θα προσκυνήσουμε τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου του θεολόγου, τον Πατριαρχικό θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζίκου και θα δούμε από μακριά τη Μεγάλη του Γένους Σχολή.
Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626 μ.Χ. ο Ακάθιστος Ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο ως ευχαριστία για τη σωτηρία της πόλης από τους Αβάρους.Καταλήγουμε στο Αγίασμα τns Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα περίφημα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία.Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα περάσουμε από Σιλίβρια (γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου) και θα κάνουμε στάση στην παραλία της Ραιδεστού.Άφιξη στα σύνορα και επιστροφή στην πόλη μας.

Στην συγκεκριμένη εκδρομή που επιλέξατε δεν υπάρχουν άλλες αναχωρήσεις . Επισκεφτείτε τη σελίδα αυτής της εκδρομής μας αργότερα!
  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 11.174.257

Νόμισμα: Τουρκική λίρα (TL)

Αεροδρόμιο/α: Ataturk (IST), Sabiha Gokcen International (SAW)

Χρήσιμες πληροφορίες: Περιζήτητο από αυτοκρατορίες κατά τη διάρκεια των αιώνων, περιπλέκοντας τόσο την Ευρώπη όσο και την Ασία, η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου. Ιδρύθηκε γύρω στο 1000 π.Χ., η αποικία του Βυζαντίου μετατράπηκε στη μεγάλη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης και μετά την οθωμανική κατάκτηση της πόλης, διατήρησε την ένδοξη θέση της ως καρδιά της αυτοκρατορίας τους. Η πόλη (επίσημα μετονομασμένη στην Κωνσταντινούπολη μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας) είναι ελεύθερα διασκορπισμένη με λαμπρά απομεινάρια της μακράς και περίφημης ιστορίας της, και τα αξιοθέατα εδώ θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο κουρασμένο επισκέπτη.Όπως και τα τέσσερα μεγάλα ( Aya Sofya , παλάτι Τοπ Καπί , Μπλε Τζαμί και Μεγάλο Παζάρι ), αφήστε αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε τα άλλα αξιοθέατα. Αν και πολλά τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται στην περιοχή της παλιάς πόλης του Σουλταναχμέτ , ή κοντά, υπάρχει μια εκθαμβωτική σειρά από άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε σε όλο το μακρύτερο σημείο της πόλης. Προγραμματίστε το ταξίδι σας με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στην Κωνσταντινούπολη.

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Istiklal Caddesi και Ταξίμ

Το πεζοδρομημένο Istiklal Caddesi (Independence Street) είναι ένας πολυσύχναστος, μοντέρνος εμπορικός δρόμος με πληθώρα εστιατορίων και καφέ. Το κάτω άκρο του δρόμου είναι προσβάσιμο με τον παλαιότερο υπόγειο σιδηρόδρομο στον κόσμο από κοντά στη Γέφυρα του Γαλατά , το Tünel , που κατασκευάστηκε το 1875. Υπάρχει επίσης ένα περίεργο παλιομοδίτικο τραμ που διασχίζει το μήκος του μέχρι την πλατεία Ταξίμ στην κορυφή του λόφου. Από την πλατεία Ταξίμ, το πολυσύχναστο Cumhuriyet Caddesi είναι γεμάτο με ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια και ψηλές οροφές. Στην ανατολική πλευρά του δρόμου, λίγο μετά την πλατεία, βρίσκεται το Maçka Park, το οποίο φιλοξενεί το ενδιαφέρον Στρατιωτικό Μουσείο .Η περιοχή γύρω από το Istiklal Caddesi φιλοξενεί πολλές εκκλησίες και παλιά κτίρια προξενείων με περίτεχνες προσόψεις. Κοντά βρίσκεται επίσης το Μουσείο Αθωότητας του Orhan Pamuk . Ο Παμούκ είναι ο διασημότερος συγγραφέας της Τουρκίας και ο νικητής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αυτό το μουσείο εννοιολογικής τέχνης βασίζεται στο θέμα του μυθιστορήματός του Το Μουσείο της Αθωότητας και είναι μια μάλλον περίεργη, περίεργη και υπέροχη ατμοσφαιρική εμπειρία.

Διεύθυνση: Istiklal Caddesi

 

 

Αρχαίος Ιππόδρομος

Ο αρχαίος Ιππόδρομος ξεκίνησε από τον Σεπτίμιο Σεβήρο το 203 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. Αυτό ήταν το κέντρο της βυζαντινής δημόσιας ζωής και η σκηνή των θαυμάσιων αγώνων και των αγώνων, αλλά και των φαινομένων συγκρούσεων. Σήμερα, δεν υπάρχει μεγάλο μέρος του Ιπποδρόμου για να δείτε, εκτός από ένα μικρό τμήμα των τειχών της γκαλερί στη νότια πλευρά, αλλά το At Meydani (πάρκο), το οποίο βρίσκεται τώρα στον ιστότοπο, φιλοξενεί μια ποικιλία μνημείων.Στη βορειοδυτική πλευρά υπάρχει μια βρύση , που παρουσιάστηκε στον Οθωμανό σουλτάνο από τον Γερμανό αυτοκράτορα Γουίλιαμ Β 'το 1898. Στη συνέχεια, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά βρίσκονται τρία αρχαία μνημεία: ένας αιγυπτιακός οβελίσκος ύψους 20 μέτρων (από την Ηλιούπολη). η στήλη φιδιών που έφερε εδώ από τους Δελφούς από τον Κωνσταντίνο · και έναν πέτρινο οβελίσκο που αρχικά ήταν επενδυμένος με χρυσό καλυμμένο χάλκινο επίχρισμα μέχρι να κλαπεί από τους στρατιώτες της 4ης Σταυροφορίας το 1204.

 

 

Μεγάλο Παζάρι (Kapali Çarsi)

Για πολλούς επισκέπτες, τα αξιοθέατα στην Κωνσταντινούπολη έχουν να κάνουν με αγορές όπως μουσεία και μνημειώδη αξιοθέατα, και το Μεγάλο Παζάρι είναι όπου έρχονται όλοι. Αυτή η τεράστια σκεπαστή αγορά είναι βασικά το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο, που καταλαμβάνει μια ολόκληρη συνοικία της πόλης, περιτριγυρισμένη από πυκνά τείχη, ανάμεσα στο Τζαμί Nure Osmaniye και το Τζαμί Beyazit . Το Τζαμί Beyazit (χτίστηκε το 1498-1505) καταλαμβάνει τον χώρο του φόρουμ του Θεοδοσίου Ι και έχει αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από το Aya Sofya.Η είσοδος στο παζάρι πραγματοποιείται μέσω μιας από τις 11 πύλες από όπου ένας λαβύρινθος από θολωτές οροφές, με επένδυση από καταστήματα και πάγκους που πωλούν κάθε τουρκικό αναμνηστικό και χειροτεχνία που μπορείτε να φανταστείτε, καλύπτει την περιοχή. Οι διάφορες συναλλαγές εξακολουθούν να διαχωρίζονται ως επί το πλείστον σε συγκεκριμένες ενότητες, γεγονός που διευκολύνει την περιήγηση. Κοντά στην είσοδο Divanyolu Caddesi του παζάρι βρίσκεται η καμένη στήλη . Αυτό το κούτσουρο (ύψους 40 μέτρων) από μια στήλη πορφυρίτη δημιουργήθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο στο φόρουμ του. Μέχρι το 1105, έφερε ένα χάλκινο άγαλμα του Κωνσταντίνου.

 

 

Παζάρι μπαχαρικών (Misir Çarsisi)

Το Spice Bazaar είναι το μέρος για να φτιάξετε φαγητό από λουκουμιού (τουρκική απόλαυση), αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, βότανα και, φυσικά, μπαχαρικά. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που βοήθησαν στην κατασκευή τους προέρχονταν από τους φόρους που επέβαλε η οθωμανική κυβέρνηση στα προϊόντα της Αιγύπτου, και γι 'αυτό το όνομά της στα τουρκικά (Misir Çarsisi) σημαίνει «αιγυπτιακή αγορά». Το Spice Bazaar είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που πρέπει να κάνετε, και σε ορισμένες ώρες της ημέρας γελοιοποιείται γελοία με τεράστιες ομάδες περιηγήσεων από τα ελλιμενισμένα κρουαζιερόπλοια. Προσπαθήστε να έρθετε πριν τις 11πμ ή μετά τις 4μμ.Ακριβώς δίπλα στην κεντρική είσοδο του Spice Bazaar βρίσκεται το επιβλητικό Yeni Camii (Νέο Τζαμί), το οποίο ξεκίνησε το 1615 και τελείωσε το 1663 - αυτό είναι «νέο» για την Κωνσταντινούπολη. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά μέσα στα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς το εσωτερικό είναι πλούσια διακοσμημένο με κεραμίδια και φιλελεύθερη χρήση χρυσού φύλλου.

Τοποθεσία: Yenicamii Meydani, Eminönü

 

 

Παλάτι Dolmabahçe

Το πολυτελές και στολισμένο Παλάτι Dolmabahçe δείχνει τη σαφή επιρροή της ευρωπαϊκής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τον 19ο αιώνα. Χτίστηκε από τον Σουλτάνο Αμπντουλμέκιντ Α το 1854, αντικατέστησε το Παλάτι Τοπ Καπί ως την κύρια κατοικία των σουλτάνων. Οι επίσημοι κήποι είναι διάστικτοι με σιντριβάνια, διακοσμητικές λεκάνες και ανθισμένα παρτέρια, ενώ μέσα στην απόλυτη λαμπρότητα και λαμπρότητα του τουρκικού αναγεννησιακού στιλ είναι εκθαμβωτικό. Οι εσωτερικοί χώροι συνδυάζουν στοιχεία Ροκόκο, Μπαρόκ, Νεοκλασικά και Οθωμανικά, με μαμμούθ κρυστάλλινους πολυελαίους, φιλελεύθερη χρήση χρυσού, έπιπλα γαλλικού στιλ και εκθαμβωτικές οροφές με νωπογραφίες.

Τοποθεσία: Dolmabahçe Caddesi, Besiktas

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.millisaraylar.gov.tr/

 

 

Μπλε Τζαμί (Σουλτάνος Αχμέτ Κάμι)

Το μεγάλο αρχιτεκτονικό δώρο του Σουλτάνου Αχμέτ Α στην πρωτεύουσά του ήταν αυτό το όμορφο τζαμί, γνωστό σήμερα ως Μπλε Τζαμί. Χτισμένο μεταξύ 1609 και 1616, το τζαμί προκάλεσε φασαρία σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο όταν τελείωσε, καθώς είχε έξι μιναρέδες (τον ίδιο αριθμό με το Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας). Ένας έβδομος μιναρές τελικά χαρίστηκε στη Μέκκα για να σταματήσει τη διαφωνία.Το τζαμί παίρνει το ψευδώνυμό του από την εσωτερική διακόσμηση δεκάδων χιλιάδων πλακιδίων Iznik. Ολόκληρη η χωρική και χρωματική επίδραση του εσωτερικού καθιστά το τζαμί ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Μια μεγάλη χαρά στα αξιοθέατα ενός ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη περιπλανιέται μέσα στους κήπους ανάμεσα στο Μπλε Τζαμί και το Aya Sofya για να ζήσουν τους τρούλους τους σε δύο δόξα. Ελάτε το σούρουπο για επιπλέον ατμόσφαιρα, καθώς η κλήση για προσευχή αντηχεί από τον μιναρέ του Μπλε Τζαμιού.

 

 

Φρούριο Yedikule (Yedikule Hisari)

Παρόλο που είναι λίγο προκλητικό στο προαστιακό τρένο για να βγείτε στο Yedikule, αυτό το επιβλητικό φρούριο αξίζει τον κόπο. Χτισμένο τον 5ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Β ', το φρούριο αποτελούσε το νότιο τμήμα των αμυντικών τειχών της Κωνσταντινούπολης. Η μαμούθ αψίδα (μπλοκαρισμένη στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου) ήταν γνωστή ως Porta Aurea (Χρυσή Πύλη), με πόρτες επιχρυσωμένες σε χρυσό. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη, χρησιμοποίησαν το φρούριο για άμυνα, και αργότερα ως φυλακή και τόπος εκτέλεσης.Το Yedikule έχει ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια και μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή των επάλξεων για υπέροχη θέα στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Τοποθεσία: Yedikule Sokak, Yedikule

 

 

Τζαμί Φατίχ

Η συνοικία Φατίχ φιλοξενεί αυτό το σημαντικό τζαμί που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Μεχμέτ τον Κατακτητή, ο οποίος τελικά διέσχισε τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας τη βυζαντινή εποχή. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, οπότε οι πολλαπλοί τρούλοι και οι μιναρέδες του υψώνονται πάνω από την περιοχή, είναι ένα υπέροχο κτήριο Ως το πρώτο από τα μεγάλα αυτοκρατορικά τζαμιά της Κωνσταντινούπολης που θα χτιστεί, καθώς και το σπίτι του τάφου του Σουλτάνου Μεχμέτ, είναι ένα σημαντικό ιστορικό κτήριο και ένας δημοφιλής χώρος προσκυνήματος για τους ντόπιους.

Τοποθεσία: Fevzi Pasa Caddesi, Fatih

 

 

 Άγια Σοφία

Λέγεται ότι όταν ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός μπήκε στην τελική του εκκλησία για πρώτη φορά το 536 μ.Χ., φώναξε «Δόξα στον Θεό ότι έχω κριθεί άξια τέτοιου έργου. Ω Σολομώντα, σε ξεπέρασα!» Η Άγια Σοφία (πρώην Αγία Σοφία) ήταν η υπεροπτική δήλωση του αυτοκράτορα στον κόσμο για τον πλούτο και την τεχνική ικανότητα της αυτοκρατορίας του. Η παράδοση υποστήριξε ότι η περιοχή που περιβάλλει το θρόνο του αυτοκράτορα μέσα στην εκκλησία ήταν το επίσημο κέντρο του κόσμου.Μέσα από τη μετατροπή του σε τζαμί, μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους οθωμανικούς στρατούς, με την περαιτέρω μετατροπή του σε μουσείο τον 20ο αιώνα, το Aya Sofya παρέμεινε ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης.

 

 

 

Τζαμί Süleymaniye

Βρίσκεται ψηλά στο λόφο πάνω από την περιοχή Sultanahmet, το Τζαμί Süleymaniye είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Χτίστηκε για τον Süleyman the Magnificent από τον διάσημο οθωμανικό αρχιτέκτονα Sinan μεταξύ 1549 και 75. Το εσωτερικό, που κυριαρχείται από τον ανερχόμενο θόλο ύψους 53 μέτρων, είναι αξιοσημείωτο για τις αρμονικές αναλογίες και την ενότητα του σχεδιασμού. Έξω στην ήσυχη περιοχή του κήπου βρίσκεται ένα ενδιαφέρον οθωμανικό νεκροταφείο που φιλοξενεί επίσης τους τούρμπ (τάφους) του Σουλτάνου Σουλμάν και της συζύγου του Χέσεκι Χόρεμ Σουλτάνου (γνωστό στα δυτικά ως Ροξέλανα).

 

 

Μουσείο Αρχαιολογίας της Κωνσταντινούπολης

Ακριβώς ένα άλμα, ένα άλμα και ένα άλμα από το παλάτι Τοπ Καπί , αυτό το σημαντικό μουσικό συγκρότημα συγκεντρώνει μια εντυπωσιακή σειρά από αντικείμενα από την Τουρκία και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, το οποίο σαρώνει το τεράστιο εύρος της ιστορίας αυτής της περιοχής. Υπάρχουν τρία ξεχωριστά τμήματα στο συγκρότημα, καθένα από τα οποία αξίζει μια επίσκεψη: το Μουσείο της Αρχαίας Ανατολής . το κύριο Μουσείο Αρχαιολογίας · και το περίπτερο με πλακάκια του Μεχμέτ του κατακτητή , το οποίο κατέχει μια εντυπωσιακή συλλογή κεραμικής τέχνης. Εκτός από όλα τα υπέροχα αντικείμενα που εκτίθενται, μην χάσετε την ενδιαφέρουσα αίθουσα έκθεσης Istanbul Through the Ages στο κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

 
 

Εκκλησία της Χώρας (Kariye Müzesi)

Η Χώρα σημαίνει "χώρα" στα Ελληνικά, και αυτή η όμορφη Εκκλησία (αρχικά ονομαζόταν Εκκλησία του Αγίου Σωτήρα της Χώρας) βρισκόταν λίγο έξω από τα τείχη της παλιάς Κωνσταντινούπολης. Η πρώτη Εκκλησία της Χώρας πιθανότατα χτίστηκε εδώ τον 5ο αιώνα, αλλά αυτό που βλέπετε τώρα είναι η 6η ανακατασκευή του κτιρίου καθώς καταστράφηκε εντελώς τον 9ο αιώνα και πέρασε από πολλά facelift από τον 11ο έως τον 14ο αιώνα.Η εκκλησία (τώρα μουσείο) είναι σωστά παγκοσμίως διάσημη για τα υπέροχα ζωηρά ψηφιδωτά του 14ου αιώνα, διατηρημένα σχεδόν άθικτα στους δύο νάρθηκες και κατακερματισμένα στον κυρίως ναό, καθώς και τις τοιχογραφίες κατά μήκος των τειχών και των τρούλων. Αυτά τα απίστευτα παραδείγματα βυζαντινής τέχνης καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη γενεαλογία του Χριστού έως τις ιστορίες της Καινής Διαθήκης.

Τοποθεσία: Kariye Camii Sokak, Edirnekapi

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://ayasofyamuzesi.gov.tr/tr/content/kariye-m%C3%BCzesi

 

 

Μικρή Άγια Σοφία (Küçük Aya Sofya)

Πριν ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός χτίσει το Aya Sofya, έπρεπε να ελέγξει αν το κτίριο θα λειτουργούσε δομικά, οπότε δημιούργησε πρώτα αυτή τη μικρογραφία. Το αρχικό του όνομα ήταν η Εκκλησία του Σεργίου και του Βάκχου, αλλά οι προφανείς αρχιτεκτονικές παραλληλισμοί με τον Άγια Σοφία οδήγησαν στο παλιό ψευδώνυμό του να γίνει ο επίσημος τίτλος του κτηρίου. Κατά την Οθωμανική εποχή, η εκκλησία μετατράπηκε σε τζαμί και λειτουργεί ως τζαμί σήμερα. Αν και οι αναλογίες του δεν είναι τόσο μεγαλοπρεπείς όσο και οι άλλοι στην Κωνσταντινούπολη, το κτίριο έχει ανακαινιστεί όμορφα και αξίζει να το επισκεφτείτε.Ο περίπατος εδώ, κάτω από στενά σοκάκια με ψηλά κτίρια της Οθωμανικής εποχής - μερικά ανακαινισμένα πολυτελή και άλλα που οδηγούν σε ερήμωση - είναι μια ήρεμη ανάπαυλα από το κεντρικό Sultanahmet. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πιείτε ένα ποτήρι τσάι στον ήσυχο κήπο του Little Aya Sofya για να σας υποστηρίξει για περαιτέρω αξιοθέατα.

Τοποθεσία: Küçük Aya Sofya Caddesi, Sultanahmet

 

 

Πύργος Γαλατά

Αυτός ο πύργος της Γενουάτης χτίστηκε τον 14ο αιώνα και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα της Κωνσταντινούπολης. Πάρτε το ασανσέρ ή τις σκάλες για υπέροχη πανοραμική θέα στην πόλη από το μπαλκόνι. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές θέαμα, οπότε ελάτε νωρίς ή ετοιμαστείτε να περιμένετε στη σειρά.

Τοποθεσία: Bankalar Caddesi, Karaköy

 

 

Μουσείο Τουρκικών και Ισλαμικών Τεχνών (Türk ve Islam Eserleri Müzesi)

Στεγάζεται στο παλάτι του Ιμπραήμ Πασά, ο οποίος ήταν ο Μεγάλος Βεζέρ για τον Σουλτάνο Σουλμάνμαν του Μεγάλου, αυτό το μουσείο είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε για όσους ενδιαφέρονται για την οθωμανική και ισλαμική τέχνη. Η συλλογή χαλιών που εκτίθεται εδώ είναι τεράστια και αναγγέλλεται από ειδικούς στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας ως η καλύτερη στον κόσμο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ρίξετε μια ματιά στην εκθαμβωτική σειρά στυλ τουρκικών χαλιών (μαζί με χαλιά από τον Καύκασο και το Ιράν) κατά τη διάρκεια των αιώνων πριν ξεκινήσετε μια αποστολή αγορών για να αγοράσετε το δικό σας κομμάτι δαπέδου. Υπάρχουν επίσης εξαιρετικά εκθέματα κεραμικής, καλλιγραφίας και ξυλογλυπτικής που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. έως τον 19ο αιώνα.

Τοποθεσία: Στο Meydani Caddesi, Sultanahmet

 

 

Βασιλική Κινστέρνα (Yerebatan Sarniçi)

Το Basilica Cistern είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά τουριστικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Αυτή η τεράστια υπόγεια αίθουσα, που μοιάζει με παλάτι, υποστηρίζεται από 336 κολώνες σε 12 σειρές, κάποτε αποθηκεύοντας την αυτοκρατορική παροχή νερού για τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες. Το έργο ξεκίνησε από τον Μέγα Κωνσταντίνο αλλά ολοκληρώθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό τον 6ο αιώνα.Πολλές από τις στήλες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή ανακυκλώθηκαν από παλαιότερες κλασικές κατασκευές και διαθέτουν διακοσμητικά γλυπτά. Οι πιο διάσημες από αυτές είναι οι βάσεις των στηλών που είναι γνωστές ως οι πέτρες της Μέδουσα στη βορειοδυτική γωνία με τα γλυπτά τους στη Μέδουσα. Μια επίσκεψη εδώ είναι πολύ ατμοσφαιρική με τις στήλες όμορφα φωτισμένες και τη μαλακή, σταθερή στάση του νερού γύρω σας.

Τοποθεσία: Yerebatan Caddesi, Sultanahmet

Επίσημη ιστοσελίδαhttps://www.yerebatan.com/en

 

 
 

Τζαμί Rüstem Pasa

Ίσως το πιο τέλειο τζαμί της Κωνσταντινούπολης, το τζαμί Rüstem Pasa φιλοξενεί τα πιο εκπληκτικά διατηρημένα πλακάκια Iznik στην πόλη. Σίγουρα το Μπλε Τζαμί μπορεί να πάρει όλη τη δόξα, αλλά είναι εδώ - καλύπτοντας τόσο τους εξωτερικούς τοίχους της αυλής όσο και το ίδιο το εσωτερικό του τζαμιού - ότι θα βρείτε τα καλύτερα παραδείγματα αυτών των υπέροχα περίπλοκων ζωγραφισμένων στο χέρι πλακιδίων σε μπλε, κόκκινα και πράσινα. Ακόμα καλύτερα, καθώς είναι λιγότερο γνωστό, είναι πιθανό να μπορείτε να τα θαυμάσετε από κοντά χωρίς να χρειάζεται να πολεμήσετε κανένα πλήθος. Η εύρεση του τζαμιού προσθέτει τη διασκέδαση καθώς σκουριάζει σε μια λεία λωρίδα επενδεδυμένη με πάγκους στην αγορά και πάντα γεμάτη ζωή, κοντά στο Spice Bazaar.

Τοποθεσία: Hasircilar Caddesi, Eminönü

 

 

Παλάτι Τοπ Καπί (Τοπ Καπί Σαράι)

Χτίστηκε για πρώτη φορά από τον Μεχμέτ τον Κατακτητή τον 15ο αιώνα, αυτό το ένδοξο παλάτι δίπλα στο Βόσπορο ήταν όπου οι σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κυβέρνησαν τις κυριαρχίες τους μέχρι τον 19ο αιώνα. Το τεράστιο συγκρότημα είναι μια εκθαμβωτική επίδειξη της ισλαμικής τέχνης, με πολυτελείς αυλές επενδεδυμένες με περίπλοκα ζωγραφισμένα στο χέρι πλακάκια, που συνδέουν μια ποικιλία από όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, όλα οριοθετημένα από τοίχους και πύργους.Από τα πολλά κυριότερα σημεία εδώ, τα πιο δημοφιλή είναι το Harem (όπου πολλές παλλακίδες και παιδιά του σουλτάνου περνούσαν τις μέρες τους) το δεύτερο δικαστήριο, όπου μπορείτε να περπατήσετε μέσα από τις τεράστιες κουζίνες Palace και να θαυμάσετε το εκθαμβωτικό εσωτερικό της αίθουσας του αυτοκρατορικού συμβουλίου · και το Τρίτο Δικαστήριο, το οποίο περιείχε τα ιδιωτικά δωμάτια του σουλτάνου.Το Τρίτο Δικαστήριο εμφανίζει επίσης μια εντυπωσιακή συλλογή λειψάνων του Προφήτη Μωάμεθ στην Ιερή Αίθουσα Φύλαξης και φιλοξενεί το Αυτοκρατορικό Θησαυρό, όπου σας καλωσορίζει με μια κρυφή λαμπερή χρυσά αντικείμενα και πολύτιμους λίθους που θα κάνουν τα μάτια σας να ποτίζουν. Για να δείτε πλήρως το παλάτι Τοπ Καπί, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ημέρα.

Τοποθεσία: Babihümayun Caddesi, Gülhane Park

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://topkapisarayi.gov.tr/en

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

  1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
  2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

  • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
  • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
  • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
  • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!