top-image

Αλπικά Χωριά Ευρυτανίας-Καρπενήσι

Αλπικά Χωριά Ευρυτανίας-Καρπενήσι

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ: ΟΔΙΚΩΣ

Χρειάζεστε βοήθεια;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οποιαδήποτε απορία, ζητήστε την βοήθεια μας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

+30 2310-244400 

+30 2310-231170

+30 2310-449997

Μοιράσου το με τους φίλους σου


  Γενικές Πληροφορίες   

 

Πληθυσμός: 7.183

Χρήσιμες πληροφορίες για το Καρπενήσι:Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Τυμφηστός, σε ένα πανέμορφο τοπίο, βρίσκεται το Καρπενήσι.Αποτελεί πρωτεύουσα του Νομού Ευρυτανίας και το μοναδικό αστικό κέντρο του νομού. Η απόσταση του από την Αθήνα είναι 295 χιλιόμετρα, από τη Θεσσαλονίκη 370 χιλιόμετρα και από τη Λαμία μόλις 75. Είναι μία μικρή πόλη, ανάμεσα σε επιβλητικά βουνά καλυμμένα από ελατοδάση, ένα εκπληκτικά όμορφο φυσικό τοπίο, γεγονός που το καθιστά μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας και συχνά αποκαλείται ως η "Ελβετία της Ελλάδας". Η ιστορία της πόλης ξεκινά από την αρχαιότητα και εικάζεται ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλοί διάσπαρτοι οικισμοί, στα περίχωρα της σημερινής πόλης. Σε έναν από αυτούς βρέθηκε ο περίφημος "Θησαυρός του Καρπενησίου", ο οποίος αποτελείται από 35 αριστουργήματα ελληνιστικής χρυσοχοΐας. Ως ενιαίος οικισμόςεμφανίζεται κατά τη βυζαντινή εποχή. Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, οι πρώτοι οικιστές του Καρπενησίου προκειμένου ναεπιλέξουν το ιδανικό σημείο κτίσης της πόλης, έκοψαν τρία κομμάτια κρέατος και τα τοποθέτησαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Ύστερα από μερικές μέρες επέστρεψαν και το έλεγξαν. Το ένα από τα τρία, αυτό που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή που σήμερα είναι ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής, το βρήκαν σε προχωρημένη σήψη, ένδειξη, ότι ο τόπος είναι απάνεμος και ζεστός. Έτσι, κατά την παράδοση πάντα, αυτό το "απόγωνο σημείο" επέλεξαν να χτίσουν τα πρώτα σπίτια τους. Την περίοδο της τουρκοκρατίας αναπτύσσεται οικονομικά λόγω της αγροκτηνοτροφίας. Από το 1645 έως το 1814 στο Kαρπενήσι λειτουργούσε Σχολή για ανώτερη μόρφωση που ίδρυσε ο μεγάλος διδάσκαλος του Γένους Eυγένιος Γιαννούλης ο Aιτωλός και εξελίχθηκε σε μεγάλο  εκπαιδευτικό κέντρο. Το δύσβατο της περιοχής ευνοεί την παρουσία αρματωλών και κλεφτών και ξεσπούν συχνά εξεγέρσεις σε όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, μέχρι την Επανάσταση του 1821, όπου υπό την ηγεσία των Γιοδασαίων και Βράσκα, η πόλη απελευθερώθηκε. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο γεννήθηκε  εδώ η ένοπλη Εθνική Αντίσταση υπό την ηγεσία του Άρη Βελουχιώτη, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση της χώρας. Κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, το Καρπενήσι αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο σημαντικών ιστορικών γεγονότων και οι βουνοπλαγιές αποτέλεσαν και πάλι τόπους σύγκρουσης. Στις 20 Ιανουαρίου 1949 έγινε επίθεση και οι αντάρτες κατέλαβαν το Καρπενήσι για 18 ημέρες. Το 1949 τελείωσε ο εμφύλιος, αφήνοντας ανυπολόγιστες καταστροφές πίσω του. Σήμερα το Καρπενήσι έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ιδιαίτερα το χειμώνα, και διαθέτει χιονοδρομικό κέντρο αλλά και σύγχρονες τουριστικές υποδομές, που υπόσχονται ποιοτική χαλάρωση για τους φυσιολάτρεις και όχι μόνο. στο Λονδίνο, φροντίστε να ανατρέχετε συχνά στη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο.

 

 

 

 
 Αξιοθέατα   

Μονή Προυσού

Σε απόσταση 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου βρίσκεται η Μονή Προυσού (ή Προυσσού). Είναι χτισμένη σε ένα επιβλητικό τοπίο, σε μία βραχώδη και απόκρυμνη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, της οποίαη μνήμη τιμάται στις 23 Αυγούστου. Το όνομα της μονής οφείλεται στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσα, η οποία κατάγεται από την Προύσα της Μ. Ασίας και εικάζεται ότι αποτελεί έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, η μονή ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα, την εποχή που ήταν αυτοκράτορας ο Θεόφιλος ο οποίος ήταν εικονομάχος. Υπό το φόβο ότι θα καταστραφεί η εικόνα, φυγαδεύτηκε στη Στερεά Ελλάδα. Ο νέος που τη μετέφερε μαζί με τον υπηρέτη του, αποφάσισαν να ιδρύσουν μοναστήρι στο σημείο αυτό, καθώς διαπίστωσαν ότι ήταν αδύνατο να μετακινήσουν την εικόνα από εκεί. Οι ίδιοι έγιναν μοναχοί με τα ονόματα Διονύσιος και Τιμόθεος. Παρ’ όλο το δύσβατο της περιοχής, η μονή παρέμεινε ενεργή όλα τα χρόνια που ακολούθησαν. Το 1587 μία πυρκαγιά προκάλεσε τεράστιες ζημιές και το 1748 η μονή έγινε Σταυροπηγιακή, δηλαδή υπάγεται άμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το 1821 αποτέλεσε καταφύγιο για πολλούς αγωνιστές, όπως ο Λάμπρος Κατσαντώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Μάρκος Μπότσαρης κ.ά. Στα χρόνια που ακολούθησαν την απελευθέρωση, η μονή παρήκμασε οικονομικά. Στις 16 Αυγούστου του 1944 οι Γερμανοί έκαψαν μεγάλο μέρος της μονής και καταστράφηκαν πολλά κειμήλια,σκεύη, χειρόγραφα και βιβλία, αλλά σώθηκε η εικόνα της Παναγίας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε κρύπτη. Μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της και στα χρόνια που ακολούθησαν αναστηλώθηκε εντελώς. Στην μονή λειτουργεί το Ιστορικό της μουσείο με αξιόλογα εκθέματα, όπως εικόνες από τον 15ο αιώνα, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραΐσκάκη κ. α.

 

 

 

Λίμνη Κρεμαστών

Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται ανάμεσα στο νομό Αιτωλοακαναρνίας και Ευρυτανίας και είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από τη συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Οι ποταμοί συλλέγουν τα νερά των δυτικών και νότιων περιοχών της κεντρικής ζώνης της οροσειράς της Πίνδου και έτσι σχηματίζεται μία λεκάνη απορροής,με επιφάνεια 3.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έχει επιφάνεια 81 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστη χωρητικότητα 4.750.000.000 κυβικά μέτρα.Όταν έγιναν όλα τα έργα και ολοκληρώθηκε το φράγμα (1963), δεκάδες χωριά, γεφύρια και εκκλησίες, πολλά σπουδαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς διαγράφηκαν από το χάρτη, όταν τα νερά κάλυψαν την προκαθορισμένηπεριοχή. Ανάμεσα τους και ο βυζαντινός ναός της Επισκοπής, κτίσμα του 8ου αιώνα,που ήταν στην Παναγία. Κάποιες εικόνες και τοιχογραφίες και ό,τι διασώθηκε από αυτόν, φυλάσσονται σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Αθηνών. Φαράγγι «Πάνταβρέχει» Ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ευρυτανίας, στο οποίο η πρόσβαση είναι από δύσκολη (κατά το καλοκαίρι) έως και αδύνατη (το χειμώνα). Αυτό είναι κάτι που ισχύει για την Ευρυτανία γενικότερα. Το Πάνταβρέχειδεν είναι ένα συνηθισμένο φαράγγι με την έννοια του ορισμού, αλλά αποτελεί το στενότερο σημείο του Κρικελοπόταμου, ανάμεσα στα βουνά Καλιακούδα και Πλατανάκι.Στο εντυπωσιακό αυτό φαράγγι, μήκους 100 μέτρων, μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της Καλιακούδας να πέφτουν νερά από μεγάλο ύψος, που με τα χρόνια διέβρωσαν το έδαφος και του έδωσαν αρνητικές κλίσεις. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνουν οι διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης. Από το Καρπενήσι θα φτάσετε περνώντας τη Σήραγγα της Τυμφρηστού και από κει (14 χλμ.) ακολουθείτε τη διαδρομή για Κρίκελλο (18 χλμ.),Δομνίστα (26 χλμ.), Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή γράφει 60 χλμ. όπου μέχρι τη Δομνίστα είναι άσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος μέτριας βατότητας. Από το σημείο που παρκάρετε το όχημα περπατάτε κοντά στα 35 λεπτά κατά μήκος του Κρικελιώτη για να φτάσετε στο Πάνταβρέχει.

 

 

Κορυσχάδες

Ένα μικρό χωριό και γραφικό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από το Καρπενήσι. Οι Κορυσχάδες βρίσκοντα μέσα σ’ ένα μαγευτικό τοπί περιτριγυρισμένο από ελατοδάση. Υπάρχουν πολλές εικασίες για το πού οφείλεται η ονομασία του χωριού και έχουν επικρατήσει τρεις εκδοχές. Η πρώτη αναφέρει ότι προέρχεται από τη λέξη κορύνη που σημαίνει σιδερόδετο ρόπαλο, η δεύτερη από την λέξη κόρυς που σημαίνει περικεφαλαία και η τρίτη από τη λέξη κορύσσω που σημαίνει εφοδιάζω. Αξιοθέατο του χωριού αποτελεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας στις 14 Μαΐου 1944. Στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου το οποίοι χτίστηκε το 1901. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα παλιά αρχοντικά που σώζονται στο δήμο και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που χρονολογείται από το 1865. Το χωριό διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή και οργάνωση.

 

 
 

Μεγάλο Χωριό

Σε υψόμετρο 720 μέτρων, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι, βρίσκεται το Μεγάλο Χωριό. Είναι χτισμένο στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο. Τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής αρχοντικά του, τα στενά δρομάκια του και τα άφθονα τρεχούμενα νερά του,το έχουν καταστήσει ως έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό και όχι άδικα, αφού θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τα χρόνια της Επανάστασης του 1821, με πολλές μάχες να έχουν λάβει χώρα εδώ. Αξιοθέατα στο χωριό αποτελούν το Λαογραφικό Μουσείο του, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και το εκκλησάκι του Αγίου Θανάση, λίγο πριν την είσοδο του χωριού, που προσφέρει μία εκπληκτική θέα. Αξίζει να βρεθείτε στο Μεγάλο Χωριό την παραμονή των Φώτων, όπου αναβιώνει ένα πολύ παλιό έθιμο, κατά το οποίο οι άνδρες του χωριού βγαίνουν το απόγευμα και λένε τα κάλαντα. Με τα χρήματα που μαζεύουν στήνεται ένα παραδοσιακό γλέντι ανήμερα των Φώτων, όπου συμμετέχει όλος ο κόσμος.

 

 

Κεφαλόβρυσο

Το Κεφαλόβρυσο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι. Εκεί έγινε μία από τις σημαντικότερες μάχες της Επανάστασης του 1821,στις 8 Αυγούστου 1823, όταν ο Μάρκος Μπότσαρης με δύναμη 450 Σουλιωτών επιτέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού. Οι απώλειες για τους Τούρκους υπήρξαν βαριές, περίπου 1000 άνδρες, ενώ για τους Έλληνες ήταν ελάχιστες, αναγκάστηκαν ωστόσο να υποχωρήσουν, όταν σκοτώθηκε στη μάχη ο Μάρκος Μπότσαρης. Μία παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι υπήρξε η πρώτη μάχη στη παγκόσμια πολεμική ιστορία με τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων καταδρομών.Σήμερα το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη και της μάχης στέκει εκεί, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες την ιστορική σημασία του Κεφαλόβρυσου. Εκτός των άλλων, αποτελεί ιδανική τοποθεσία για χαλάρωση και ξεκούραση.

 

 
 

Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου

Το Καρπενήσι διαθέτει ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Απέχει 284 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 368 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και μόλις 12 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1978, από ιδιωτική πρωτοβουλία. Βρίσκεται στην τοποθεσία Διαβολότοπος του όρους Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 1840 μέτρων και φτάνει περίπου στα 2100. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν 9 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους) με δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου 5.000 ατόμων ανά ώρα, καταστήματα ενοικίασης και πώλησης ειδών σκι,σχολή σκι και ιατρείο για την άμεση παροχή βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά. Στο χώρο επίσης υπάρχει σαλέ που διαθέτει καφέ και εστιατόριο.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τουχιονοδρομικού.  http://www.velouxi-ski.gr/ski/

 

 
 

Μικρό Χωριό

Το Μικρό Χωριό είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του νομού. Αποτελείται από το Παλαιό και Νέο Μικρό Χωριό, που βρίσκονται μέσα σ’ ένα σύμπλεγμα απίστευτης ορεινής ομορφιάς, στο σημείο όπου συναντιούνται τα βουνά Βελούχι, Καλιακούδα καιΧελιδόνα. Το Παλαιό Μικρό Χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Νέο Μικρό Χωριό. Είναι ένα μέρος μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς στις 18 Δεκεμβρίου 1942 πραγματοποιήθηκε μάχη μεταξύ των ανταρτών του Άρη Βελουχιώτη και 2000 Ιταλών. Οι κατακτητές σε αντίποινα, έκαψαν ζωντανούς και εκτέλεσαν 13 άτομα. Η μάχη αυτή θεωρείται πανευρωπαϊκά ως η πρώτη μάχη αντίστασης απέναντι στο φασιστικό καθεστώς .Άλλος ένας σταθμός στην ιστορία του χωριού είναι η μεγάλη καταστροφή που γνώρισε το πρωί της Κυριακής στις 13 Ιανουαρίου 1963. Μετά από βροχοπτώσεις που διήρκησαν πολλές μέρες, μία κατολίσθηση κατέστρεψε ολοσχερώς τα ⅔ του χωριού και χάθηκαν ακόμα 13 άνθρωποι. Τον Απρίλιο του 1963 ξεκίνησε έρανος για την ανοικοδόμηση του Νέου Μικρού Χωριού, που ολοκληρώθηκε το 1968. Το Νέο Μικρό Χωριό, απέχει 2 χιλιόμετρα από το Παλαιό Μικρό Χωριό και αποτελεί ένα μέρος με ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Εντός του χωριού υπάρχει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτίριο όπου παλιότερα λειτουργούσε ως Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Μικρού Χωριού. Το μουσείο διαθέτει Αίθουσα προβολών Πολλαπλών Χρήσεων όπου προβάλλονται βίντεο με την ιστορία του χωριού και μία πολύ αξιόλογη βιβλιοθήκη η οποία φιλοξενεί βιβλία Μικροχωριτών και Ευρυτάνων και βιβλία που αναφέρονται στην περιοχή.  Τηλέφωνο Μουσείου: 22370 – 41023 Ιστοσελίδα:  http://www.mikrohorio.gr/

 

 

Λόφος Αγίου Δημητρίου και παρατηρητήριο

Πρόκειται για λόφο πυψωμένοςου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη του Καρπενησίου. Το βράδυ θα παρατηρήσετε το φωτισμένο εκκλησάκι στην κορυφή του. Είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο ή εναλλακτικά μπορείτε να το δείτε ως κοντινή βόλτα. Από το παρατηρητήριο έχει κανείς θέα και στις δύο πλευρές της πόλης του Καρπενησίου με φόντο πάντα το Βελούχι. Χαρακτηριστικό σημείο μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ο σταυρός.

 

 
 
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - 4 Αναχωρήσεις
Αναχώρηση
Πακέτο
Ξενοδοχείο

23 Δεκ 2021
169,00 €
1° Παιδί: 115,00 €
90,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 135,00 €
110,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 139,00 €
115,00 €

30 Δεκ 2021
169,00 €
1° Παιδί: 115,00 €
90,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 135,00 €
110,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 139,00 €
115,00 €

03 Ιαν 2022
169,00 €
1° Παιδί: 115,00 €
90,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 135,00 €
110,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 139,00 €
115,00 €

06 Ιαν 2022
169,00 €
1° Παιδί: 115,00 €
90,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 135,00 €
110,00 €
199,00 €
1° Παιδί: 139,00 €
115,00 €
 Αλπικά Χωριά Ευρυτανίας-Καρπενήσι
 
 Οδικώς 4 ημέρεςς
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

1η μέρα: Θεσσαλονίκη  - Καρπενήσι                                                                                  

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας στις νωρίς το πρωί για Καρπενήσι, με ενδιάμεσες στάσεις, σε Τέμπη, Βόλο, Στυλίδα. Άφιξη στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος με τη συνοδεία του συνοδού μας, στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά και φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Άφιξη  αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας

2η ΜΕΡΑ: Καρπενήσι Λίμνη Κρεμαστών - Παναγία Τατάρνα – Saloon Park – Καρπενήσι

Αναχωρούμε μετά το πρωινό για την όμορφη Λίμνη Κρεμαστών για να επισκεφτούμε το  Μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας. Η διαδρομή είναι μοναδική. Η φύση θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω για αυτά το 60 χιλιόμετρα που θα κάνουμε μέχρι να φτάσουμε στην λίμνη των Κρεμαστών. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά της λίμνης, του τοπίου αλλά και του μοναστηριού. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε , θα επισκεφτούμε το εξαιρετικό εκκλησιαστικό μουσείο της μονής  όπου θα μας ξεναγήσουν. Συνήθως μας κερνούν καφεδάκι και λουκούμι. Αφού απολαύσουμε την γαληνεμένη ομορφιά της περιοχής και πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας , θ επισκεφτούμε περίπατο ή ένα ζεστό ρόφημα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας

3η ΗΜΕΡΑ : Καρπενήσι- Παναγιά Προυσιώτισσα-Μεγάλο & Μικρό Χωριό –Κορυσχάδες            

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε  προς την Παναγία την Προυσσιώτισσα, αφού πρώτα περάσουμε από το Κεφαλόβρυσο και συζητήσουμε για την μεγάλη μάχη όπου έπεσε ο Μάρκος Μπότσαρης. Φυσικά θα δούμε και το μνημείο που υπάρχει εκεί. Συνεχίζουμε κάνοντας μια υπέροχη διαδρομή. Θα περάσουμε και από ένα σημείο όπου θα δούμε τα βήματα της Παναγίας χαραγμένα πάνω στον βράχο. Φτάνοντας στην ιερά μονή της Παναγίας , θα έχουμε χρόνο να προσκυνήσουμε , να πάρουμε Αγίασμα , να δούμε το μικρό μουσείο όπου βρίσκονται και τα άρματα του Καραϊσκάκη και θα αναχωρήσουμε για το Μεγάλο  Χωριό  όπου εκεί μπορούμε να ψωνίσουμε τα  εκπληκτικά παραδοσιακά προϊόντα πχ, γλυκά, αυγά, χυλοπίτες μέχρι και κρέας. Συνεχίζουμε για Το Μικρό Χωριό είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του νομού. Αποτελείται από το Παλαιό και Νέο Μικρό Χωριό, που βρίσκονται μέσα σ’ ένα σύμπλεγμα απίστευτης ορεινής ομορφιάς, στο σημείο όπου συναντιούνται τα βουνά Βελούχι, Καλιακούδα και Χελιδόνα. Το Παλαιό Μικρό Χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Καρπενήσι και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το Νέο Μικρό Χωριό. Συνεχίζουμε  για Κορυσχάδες που βρίσκονται μέσα σ’ ένα μαγευτικό τοπίο περιτριγυρισμένο από ελατοδάση. Αξιοθέατο του χωριού αποτελεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, όπου συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας στις 14 Μαΐου 1944. Στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου το οποίο χτίστηκε το 1901. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα παλιά αρχοντικά που σώζονται στο δήμο και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που χρονολογείται από το 1865. Επιστροφή στο Καρπενήσι το μεσημέρι. Απόγευμα ελεύθερο να περπατήσετε στο παραδοσιακό Καρπενήσι.

4η μέρα Καρπενήσι-Υπάτη-Μονή Αγάθωνα-Γοργοπόταμος – Επιστροφή               

 Αναχώρηση για Υπάτη και Μονή Αγάθωνα. Συνεχίζουμε για την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που βρίσκεται πάνω απ' το χωριό του Γοργοποτάμου και ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Πάνω της περνά ακόμη και σήμερα ο κύριος Σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942 ,  αντιστασιακές οργανώσεις  μαζί με Άγγλους  Σαμποτέρ, ύστερα από απόφαση του συμμαχικού  στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική, γράφοντας έτσι  μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Γεύμα εξ ιδίων  και ξεκινούμε για Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεση στάση στη Λάρισα.  Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας .

Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα προτόκολλα αντιμετώπισης του COVID-19 την περίοδο της εκδρομής.

Προσοχή: H εταιρεία μας , σε αυτό το ταξίδι, δεν δέχεται μη εμβολιασμένους ενήλικες ταξιδιώτες.

 

Ειδική Ασφάλεια από την νόσο Covid-19

Η εταιρεία μας έχει ετοιμάσει ένα πακέτο ασφάλισης ειδικά για την περίοδο των εορτών με σκοπό να σας προστατέψει από τον Covid-19 και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο ταξίδι σας.

Σας παροτρύνουμε να κλείσετε την ασφάλειά σας μαζί με την δήλωση συμμετοχής σας στην εκδρομή. Η ασφάλεια που σας προτείνουμε σας καλύπτει εκτός των άλλων και με τα ακόλουθα:

 • Με πλήρη επιστροφή των χρημάτων σας , εάν νοσήσετε πριν την ημέρα αναχώρησης
 • Σε περίπτωση που αρρωστήσετε από Covid-19 , σας καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας, διαμονής και του κόστους επιστροφής πίσω στη πόλη μας .
 • Τιμή ασφάλειας κατά άτομο: 15€

 

Χρήσιμες Πληροφορίες και Παρατηρήσεις :

 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
 • Μην ξεχάσετε πρίν αναχωρήσετε από το σπίτι σας, να ελέγξετε ότι έχετε πάρει μαζί σας , όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το ταξίδι σας ( διαβατήριο / ταυτότητα , πιστοποιητικά εμβολιασμού , ενημερωτικό εκδρομής κ.λ.π )
 • Σας προτείνουμε να επιλέγετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας και να υπολογίζετε ότι όσο πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται το ξενοδοχείο τόσο ακριβότερο είναι . Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε το κόστος μετακίνησης εάν θα έχετε σε μετακινήσεις εκτός προγράμματος εκδρομής
 • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις, είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο κατά τη διέλευση από Σκόπια και Σερβία. Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Comsote,Vodafone,κτλ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις μέσω internet
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες Mastercard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος μετάβασης από πόλη σε πόλη είναι πάντα σχετικώς και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα 
 • Στα ξενοδοχεία που προτείνονται με καθέτους, η τιμή αναφέρεται και στα δύο.
 • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούν απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις (βάσει σχετικής νομοθεσίας για τα ωράρια των οδηγών) σε τακτά διαστήματα (ανά 2 μιση ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα καθώς και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητά τους δεν είναι πάντα η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50 λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο, καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεων.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 
.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
 • Τη μεταφορά , εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • ΦΠΑ

 

   
 
 
Δεν περιλαμβάνονται
 
 
 
   
 
 • Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διαμονής.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδίου λόγω ασθένειας COVID19  ( επιστροφή όλου του ποσού της εκδρομής) 15 €

   

   

 

 

 

 

Επιλέγουμε το πεδίο Τιμοκατάλογος στην παρουσίαση της εκδρομής, όπου παρουσιάζονται οι διαθέσιμες αναχωρήσεις, τα ξενοδοχεία και οι τιμές.

 

 

H Online κράτηση ξεκινάει από πλήκτρο Κάντε Κράτηση Οnline που βρίσκουμε στη λίστα των αναχωρήσεων του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει.  

 

Επιλέγουμε την επιθυμητή αναχώρηση του ταξιδιού και πατάμε το πλήκτρο  Κάντε Κράτηση ONLINE..

 

 

Ακολουθώντας απλά βήματα δηλώνουμε τον αριθμό των επιβατών, επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι που επιλέξαμε,  δηλώνουμε τα στοιχεία μας και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.

 

Στο βήμα 1  (Αριθμός Επιβατών) δηλώνουμε πόσους ενήλικες, παιδιά ή βρέφη θα έχουμε μαζί μας στο ταξίδι.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

Στο βήμα 2  (Επιλογή Υπηρεσιών) επιλέγουμε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο ταξίδι.

 

Εφόσον το ταξίδι μας διαθέτει υπηρεσία Διαμονή, το σύστημα αυτόματα μας φέρνει την επιλογή του τύπου δωματίου που μπορεί να φιλοξενήσει το δηλωμένο αριθμό ενηλίκων/παιδιών/βρεφών.  Στο σημείο αυτό και ανάλογα με το επιλεγμένο ταξίδι μπορούν να εμφανίζονται περισσότερες από μία υπηρεσίες, κάποιες από αυτές υποχρεωτικές για επιλογή και κάποιες προαιρετικές. 

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

 

Στο βήμα 3  (Στοιχεία Επιβατών) δηλώνουμε τα στοιχεία μας (Στοιχεία κράτησης).

 

Συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία που αναφέρονται με αστερίσκο.

Στα Στοιχεία Κράτησης, εισάγουμε τα πεδία Επώνυμο,Ονομα με κεφαλαία Ελληνικά (εφόσον αφορά Ελληνικό Ονομα).

Στα Στοιχεία Επιβατών δηλώνουμε τα ονόματα των επιβατών και τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου τους (υποχρεωτικό πεδίο). 

Εφόσον έχουμε δηλώσει παιδιά  δηλώνουμε και την Ημερομηνία Γέννησής τους (υποχρεωτικό πεδίο).

Η συμπλήρωση των ονομάτων επιβατών γίνεται με κεφαλαία Ελληνικά εφόσον το ταξίδι  είναι στο Εσωτερικό ή με κεφαλαία Λατινικά εφόσον το ταξίδι είναι εκτός Ελλάδας (όπως αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό μας).

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Συνέχεια.

 

 

Στο βήμα 4  (Επισκόπηση και Ολοκλήρωση) κάνουμε έναν έλεγχο στα στοιχεία που δώσαμε.

 

Μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα βήματα πατώντας πάνω στο αντίστοιχο βήμα και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον χρειάζεται.

Στο πεδίο Παρατηρήσεις - Ειδικές απαιτήσεις μπορούμε να καταγράψουμε κάποια πληροφορία ή ζήτηση την οποία θα εξετάσει το τμήμα οργάνωσης της εταιρείας Ζοrpidis για το συγκεκριμένο ταξίδι. 

 

Επιλέγουμε έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής:

 1. ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (προεπιλεγμένος)  για εξόφληση όλου του ποσού με πιστωτική κάρτα. 
 2. ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 30% για εξόφληση  30% του συνολικού ποσού με κατάθεση εντός 24 ωρών από την ώρα κράτησης στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται.

 

Με το πλήκτρο Οροι συμμετοχής μπορούμε να διαβάσουμε τους Ορους συμμετοχής της εταιρείας.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή  Εχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και την πολιτική για την προστασία των δεδομένων.

 

Μετά πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή και Ολοκλήρωση.

 

 

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Κατάθεση Προκαταβολής,  στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κράτηση on line και λάβαμε την επιβεβαίωση κράτησης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.   

Τραπεζικοί Λογαριασμοί:

 • ΕΘΝΙΚΗ : 207/470157-72 , ΙΒΑΝ : GR 34 0110 2070 0000 2074 7015 772
 • EUROBANK : 00260124390200098338 , IBAN : GR 94 026012 40000 39 02000 98338
 • ALPHA : 474002002001926 , IBAN : GR 08 0140 4740 4740 0200 2001 926
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 5239003397964 , IBAN : GR 680172 2390 0052 3900 3397 964  (χρήση πεδίου «Μεταφορές» και όχι το πεδίο «Πληρωμές»)

Δικαιουχος: ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στο αιτιολογικό πρέπει να αναφέρουμε: Κωδικό κράτησης  ID και όνομα & επίθετο  

Η εξόφληση των εκδρομών γίνεται το αργότερο :

 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εξωτερικού  το αργότερο έως 7 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για αεροπορικές & οδικές εκδρομές  εσωτερικού το αργότερο  έως 4 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση  
 • Για ημερήσιες εκδρομές το αργότερο  έως 1 ημέρες πριν την αναχώρηση  

 

Εφόσον ο τρόπος πληρωμής είναι με Πιστωτική Κάρτα, πηγαίνουμε σε επόμενη οθόνη όπου εμφανίζεται μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει ότι θα συνδεθούμε με το σύστημα ασφαλών τραπεζικών συναλλαγών της AlphaBank.  

Πατάμε το πλήκτρο ALPHA BANK για να προχωρήσουμε.

 

 

 

 


Σε αυτό σημείο αναμένουμε να μεταφερθούμε στο ασφαλές περιβάλλον της σελίδας Alpha Bank και δεν κλείνουμε το παράθυρο μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα Alpha e-Commerce,  όπου και εμφανίζεται το σύνολο της πληρωμής της κράτησής μας.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Πατάμε το πλήκτρο Πληρωμή για να προχωρήσει η συναλλαγή.

 

 

Mετά την επιτυχημένη συναλλαγή, στην οθόνη μας και στο email που δηλώσαμε παίρνουμε την επιβεβαίωση της κράτησής μας, με όλους τους κωδικούς και τα στοιχεία επιβεβαίωσης. 

Η εταιρεία Zorpidis Travel Services θα επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαμε για περισσότερες πληροφορίες για τo ταξίδι μας. 

 

 

Καλό Ταξίδι!