top-image

Έχοντας το προνόμιο να είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, ακριβώς απέναντι από την Αφρικανική ακτή, με ήπιο κλίμα και θερμοκρασία που σπάνια πέφτει κάτω από τους 12C όλο το χρόνο, η Ιεράπετρα θεωρείται η πλέον ηλιόλουστη περιοχή παραθερισμού σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Μαγευτική για την ιστορία της, ευνοημένη από τη φύση, ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εξορμήσεις σε παραδοσιακά ορεινά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, άρτια οργανωμένη τουριστικά περιμένει να σας φιλοξενήσει στη ζεστή αγκαλιά της.

Περπατήστε στα ήσυχα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, διαλέξτε χειροποίητα αναμνηστικά από τα υπαίθρια παραδοσιακά εργαστήρια και απολαύστε τα χρώματα, τους ήχους και τις γεύσεις της Κρήτης μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της «παλιάς γειτονιάς». Επισκεφτείτ Το «Σπίτι του Ναπολέοντα», όπου σύμφωνα με την παράδοση διανυκτέρευσε ο μεγάλος άνδρας τον Ιούλιο του 1798.
Επισκεφθείτε ακόμη την παλιά Οθωμανική Σχολή, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου στεγάζονται ευρήματα της περιοχής από τη μινωική μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή.Το πιο γνωστό όμως αξιοθέατο της πόλης είναι το ενετικό φρούριο Καλές (13ος αι.,) που ακόμη προστατεύει το λιμάνι της Ιεράπετρας,