top-image

Γεμάτη γοητεία του Παλαιού Κόσμου, αυτή η μικρή ιστορική πόλη βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Ο Σενλής ήταν μια σημαντική θρησκευτική πόλη (το βλέμμα ενός επισκόπου) από τον 3ο αιώνα έως το 1790.

Η παλιά πόλη κυριαρχείται από το μεγαλοπρεπές Cathédrale Notre-Dame de Senlis , που χτίστηκε μεταξύ 1153 και 1184. Αυτός ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός αντιπροσωπεύει διάφορα γοτθικά στιλ, καθώς το οικοδόμημα ανακαινίστηκε τον 13ο αιώνα και τον 16ο αιώνα. Η πλούσια σκαλισμένη κύρια πόρτα απεικονίζει το θρίαμβο της Παναγίας. Το όμορφο εσωτερικό, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, είναι ένας από τους πρώτους γοτθικούς τάφους στη Γαλλία.

Κοντά στον καθεδρικό ναό βρίσκονται τα ερείπια των γαλλορωμαϊκών τειχών της πόλης και τα υπολείμματα ενός μεσαιωνικού κάστρου, το Château Royal . Στο πάρκο του Château Royal βρίσκεται το Musée de la Vénerie (Μουσείο κυνηγιού), το οποίο απεικονίζει την τέχνη και την ιστορία του κυνηγιού. το μουσείο εμφανίζει όπλα, κοστούμια, κέρατα κυνηγιού και τρόπαια.