top-image

Η πόλη Eger, 140 χιλιόμετρα ανατολικά της Βουδαπέστης στις νότιες πλαγιές των βουνών Bükk, είναι μια από τις ομορφότερες μικρές πόλεις της Ευρώπης, με 17 μπαρόκ εκκλησίες, ιαματικά λουτρά και τούρκικο μιναρέ. Ο υπέροχος καθεδρικός ναός Eger - επίσης γνωστός ως Βασιλική του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Αποστόλου - χτίστηκε το 1837 σε κλασικό στιλ, έχει δίδυμους πύργους και μεγάλη σκάλα που οδηγεί στην στοά του, καθώς και υπέροχη θέα.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το Μουσείο Κάστρου István Dobó και το Μπαρόκ Λύκειο, με τον πύργο ύψους 53 μέτρων και περιστρεφόμενο θόλο με πιο ωραία θέα.

Φροντίστε να εξερευνήσετε τα στενά δρομάκια της Παλιάς Πόλης, όπου υπάρχει μια μεγάλη κεντρική αγορά και η εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, που χτίστηκε το 1773.

Τέλος, καμία επίσκεψη στα αξιοθέατα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να επισκεφθείτε το μεσαιωνικό κάστρο Eger (Egri vár). Χτισμένο τον 11ο αιώνα, επεκτάθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων και είναι απόλαυση να το εξερευνήσετε.