top-image

Μόλις 10 χλμ από το Ηράκλειο, στα ανατολικά, βρίσκεται μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης, η Αγία Πελαγία. Είναι γνωστή για τα καθαρά νερά της καθώς και για την προστατευμένη από τους ανέμους ακτή της. Στη περιοχή υπάρχουν καταλύματα για την διαμονή σας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, , επιπλωμένα διαμερίσματα, κλπ.) που αναπτύσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η Αγία Πελαγία αποτελεί πόλο έλξης για τις παραλίες της. Καθώς βρίσκεται “προστατευμένη” από τον κόλπο, η θάλασσα παραμένει ήρεμη και καθαρή ανεξαρτήτως αν φυσάει στο Κρητικό Πέλαγος. Εκτός από την εκπληκτική θάλασσα, οι χρυσαφένιες αμμουδιές παίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο για την προσέλκυση των τουριστών.Πέρα από τα παραπάνω, η Αγία Πελαγία αποτελεί πόλο έλξης και για τους λάτρεις των θαλάσσιων δραστηριοτήτων, όπως jet – skiing, ιστιοπλοΐα και κανό ή να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα. Θεωρείται χρήσιμο να σημειωθεί πως τα νερά είναι βαθιά με μεγάλη διαύγεια, για το λόγω αυτό καλό είναι να έχετε εξοπλιστεί με κάποια μάσκα.
Ο επισκέπτης καλείται να απολαύσει ένα μαγευτικό περίπατο κατά μήκος της παραλίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής θα συναντήσει ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ με τη δυνατότητα να απολαύσει ότι επιθυμεί με συντροφιά τη θάλασσα.
Αν κάποιος επιθυμεί παραλίες με λιγότερο κόσμο, μπορεί να επισκεφτεί τη δυτική πλευρά της Αγίας Πελαγίας, όπου βρίσκονται οι παραλίες Κλαδισσός, Ψαρομούρα, Μονονάφτης.