top-image

Για τα Παιδιά: Το Μουσείο Παιχνιδιών

Το εξαιρετικό Μουσείο Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης (Spielzeugmuseum) - θεωρείται ευρέως ως το κορυφαίο μουσείο του είδους του στον κόσμο - είναι ένα διασκεδαστικό αξιοθέατο για παιδιά όλων των ηλικιών ... και για ενήλικες. Βρίσκεται σε ένα ιστορικό παλιό σπίτι που χρονολογείται από το 1517. Τα κυριότερα σημεία μιας επίσκεψης περιλαμβάνουν συναρπαστικές λεπτομέρειες για την πολιτιστική σημασία των πολλών μοναδικών παιχνιδιών που εκτίθενται από διαφορετικές χώρες και περιόδους. Πολλά από τα παλαιότερα παιχνίδια, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τα μεσαιωνικά χρόνια, κατασκευάστηκαν στην πόλη, η οποία ήταν διάσημη για αιώνες για τους κατασκευαστές κουκλών της.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη συλλογή παιχνιδιών στον κόσμο που κατασκευάστηκε από το EP Lehmann, έναν από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές παιχνιδιών της χώρας, διάσημος για τη σειρά μοντέλων τρένων, μερικά από τα οποία φαίνεται να ταξιδεύουν κατά μήκος της μεγάλης διάταξης σιδηροδρόμων του μουσείου.

Το Toy Museum φιλοξενεί επίσης το Γερμανικό Αρχείο Αγώνων, μια τεράστια συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών και άλλου σχετικού υλικού. Οι παροχές του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν ένα καλά εφοδιασμένο κατάστημα παιχνιδιών, έναν υπαίθριο χώρο παιχνιδιού (συμπεριλαμβανομένου ενός λαβύρινθου), καθώς και έναν εσωτερικό χώρο παιχνιδιού και χειροτεχνίας. Για όσους ενδιαφέρονται για τα αστέρια, μια επίσκεψη στο Πλανητάριο Nicolai Copernicus είναι ένα άλλο διασκεδαστικό πράγμα που κάνει με τα παιδιά.

Διεύθυνση: Karlstrasse 13-15, D-90403 Νυρεμβέργη

Επίσημη ιστοσελίδαwww.museums.nuremberg.de/toy-museum/index.html