top-image

Πάρκο της Μαρίας Λουίζα και Πλαιεία της Ισπανίας ( Parque de María Luisa και Plaza de España )

Μέσα στο Parque de María Luisa, η Plaza de España είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Σεβίλλης λόγω της κλίμακας και του μεγαλείου της. Η τεράστια πλατεία 50.000 τετραγωνικών μέτρων περιβάλλεται από τα κιγκλιδώματα μπαλκόνια ενός αναγεννησιακού κτηρίου νεο-μαυριτανικού στιλ. Αυτό το ημικυκλικό κτίριο στρέφεται γύρω, ακολουθώντας το σχήμα του καναλιού που διατρέχει την πλατεία.

Ένα μνημειακό σιντριβάνι είναι ένα χαριτωμένο κεντρικό τεμάχιο της πλατείας, ενώ το γαλήνιο κανάλι διασχίζεται από τέσσερις γέφυρες. Οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν μια βάρκα με κουπιά για το απόγευμα για να ζήσουν τη "Βενετία της Σεβίλλης" ή να επιλέξουν μια εξίσου ρομαντική βόλτα με άμαξα στο πάρκο.

Η Parque de María Luisa, με την πλατεία Plaza de España στο κέντρο της, ήταν η τοποθεσία των Exposiciones Universales το 1929. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στον ποταμό και η κύρια είσοδος βρίσκεται στην Avenida de Isabel la Católica. Αυτός ο εκτεταμένος και όμορφος χώρος πρασίνου δημιουργήθηκε από την Infanta María Luisa Fernanda de Borbón. Οι χώροι είναι γεμάτοι με εξωτικούς φοίνικες, πορτοκαλιές, λεύκες και μεσογειακά πεύκα.

Υπέροχα ιστορικά κτίρια και πολύχρωμα πλακάκια πάγκου προσθέτουν την ονειρική ατμόσφαιρα του πάρκου και ο εξωραϊσμός διαθέτει διακοσμητικά παρτέρια, σκιερές λεωφόρους, μαυριτανικές πηγές και διακοσμητικές πισίνες.

Πρόσβαση: Σταματήστε στην στάση του τραμ "Prado De San Sebastian" (Κόκκινη γραμμή, T1) και περάστε πίσω από το πάρκο Jardines del Prado de San Sebastian.