top-image

Ταορμίνα

Πρόκειται για την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Σικελίας που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό των επισκεπτών και δη των πιο προνομιούχων. Ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ως Ταυρομένιο σε μία πλαγιά πάνω από τη Νάξο, την πρώτη αποικία τους στο νησί και σήμερα είναι ένας ρομαντικός και υπέροχος οικισμός που έχει διατηρήσει το μεσαιωνικό του χαρακτήρα.

Στους πλακόστρωτους δρόμους της δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα από τις δύο πύλες (Πόρτα Μεσίνα και Πόρτα Κατάνια) που την περικλείουν, ενώ η κεντρική οδός Κόρσο Ουμπέρτο Α’ φιλοξενεί πλήθος καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και ζαχαροπλαστείων που βρίθουν από κόσμο μέρα και νύχτα.

To κόσμημα της Ταορμίνα δεν είναι άλλο από το διάσημο αρχαίο ελληνικό θέατρο που διασώζεται σε εξαιρετική κατάσταση, το οποίο χτίστηκε στην ελληνιστική εποχή και ανακατασκευάστηκε στα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ χωράει 5.000 θεατές και προσφέρει μοναδική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και στο Όρος Αίτνα.

Φυσικά ούτε από αυτήν την πόλη λείπουν οι όμορφες εκκλησίες, με τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Νικολό και τον υπέροχο Άγιο Παγκράτιο να ξεχωρίζουν, ενώ σε κάθε περίπτωση αξίζει να ζήσετε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα της Ταορμίνα ξοδεύοντας 1-2 διανυκτερεύσεις σε αυτήν.