top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για Οξφόρδη

Σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λονδίνου βρίσκεται η Οξφόρδη, μία πόλη 165.000 περίπου κατοίκων, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Πρόκειται για μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Αγγλίας λόγω της γοτθικής αρχιτεκτονικής της, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Άγγλο ποιητή Μάθιου Άρνολντ, που τη χαρακτήρισε ως την “πόλη με τους ονειρεμένους πύργους”.

Η Οξφόρδη είναι διάσημη και για τα υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιά της, που είναι από τα καλύτερα και παλαιότερα στον κόσμο, και πλέον, εκτός από τους σπουδαστές, κεντρίζουν και το ενδιαφέρον των επισκεπτών που σπεύδουν για να θαυμάσουν από κοντά αυτά τα ιστορικής σημασίας κτίρια με την εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Η πόλη αυτή είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Αγγλίας. Η γραφικότητά της οφείλεται στα πολλά κτίσματα γοτθικού ρυθμού που την κατακλύζουν, όπως είναι τα κολέγια, οι πύργοι και οι ναοί, καθώς επίσης και στα όμορφα πάρκα και τους κήπους της. Σημαντικότερα αξιοθέατα της Οξφόρδης είναι ο Πύργος του Κάρφαξ του 13ου αιώνα, το Μουσείο Ασμόλιαν που φιλοξενεί μία αξιόλογη αρχαιολογική συλλογή από όλο τον κόσμο, ο Καθεδρικός Ναός του Χριστού και το διάσημο βιβλιοπωλείο του Μπλάκγουελ. Πολλά θέατρα και μεγάλες ιστορικές αγορές θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν στη λίστα με τα αξιοθέατα της Οξφόρδης.