top-image

Etruscan τοποθεσίες Tarquinia και Cerite

Μια εξαιρετική νεκρόπολη Etruscan και δύο μουσεία Etruscan αξίζουν μια ημερήσια εκδρομή βόρεια κατά μήκος της ακτής του Τυρρηνικού. Ακριβώς έξω από τη μεσαιωνική πόλη λόφων του Tarquinia βρίσκονται τα λιγοστά ερείπια της αρχαίας Tarquinii, η πιο αξιοσημείωτη από τις 12 πόλεις της Etruscan ομοσπονδίας. Όμως γύρω από την παλιά πόλη εκτείνεται η νεκρόπολη, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα νεκροταφεία του Ετρούσκου.

Μια περιήγηση στους τάφους διαρκεί από μιάμιση έως πέντε ώρες, ανάλογα με το ενδιαφέρον σας (και την αντοχή). Η υπέροχη ζωγραφισμένη διακόσμηση των τάφων λαξευμένη από μασίφ βράχο δίνει μια εικόνα του πολιτισμού, της τέχνης και της θρησκείας των Ετρούσκων.

Στην πόλη, το υπέροχο γοτθικό / ρωμαμανικό Palazzo Vitelleschi στεγάζει τις σημαντικές συλλογές του Museo Nazionale Tarquiniense , συμπεριλαμβανομένων σαρκοφάγων Etruscan, αγγεία, κοσμήματα, γυαλί, σκαλιστά ελεφαντόδοντα, νομίσματα και θραύσματα μεγάλων διακοσμητικών ανάγλυφων. Παρατηρήστε τα αγάλματα τερακότας των δύο φτερωτών αλόγων από τον τέταρτο ή τον τρίτο αιώνα π.Χ. και τις υπέροχες τοιχογραφίες του Tomba del Triclinio του 5ου αι.

Το Museo Nazionale Archeologico Cerite βρίσκεται κοντά στο κάστρο του Cerite του 13ου αιώνα. Η συλλογή επιπλωμένων τάφων και στολίων από την πρώτη χιλιετία π.Χ. είναι εξαιρετική και συμπληρώνει αυτό που θα δείτε στο Tarquinia. Το νωρίτερο προέρχεται από τη νεκρόπολη Sorbo: δοχεία και κεραμικά είδη, κράνη, μπολ, ινώδεις διακοσμήσεις, χάλκινα και πανοπλία σε σχήμα ατράκτου.

Τα ευρήματα της μεταγενέστερης περιόδου, που ανασκάφηκαν από τη νεκρόπολη Monte Abatone περιλαμβάνουν πολύ σπάνια σκεύη bucchero της πρώτης εποχής που κατασκευάστηκαν από τους πλοίαρχους κεραμικής του Caere του 7ου αιώνα π.Χ. Αυτή η αξιοσημείωτη συλλογή από εξαιρετικά μαύρα αγγεία με λεπτούς τοίχους αξίζει το ταξίδι.