top-image

Επισήμως γνωστή ως Londonderry, το Derry είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι πιο γνωστό για την εκπληκτική ακτή του Ατλαντικού και καλά διατηρημένο αρχαίο τείχος (που χρονολογείται από τον 17 ο αιώνα, που περιβάλλουν την παλιά πόλη και αξίζει μια περιήγηση). Η Derry έχει επίσης σημαντικούς δεσμούς με τη σφαγή της Αιματηρής Κυριακής του 1972, η οποία έλαβε χώρα στο τμήμα της Bogside.

Πρόσφατα, η ιστορική πόλη είχε μια μεγάλη αλλαγή, από το "ok" στο "wow". Μία από τις αναβαθμίσεις περιελάμβανε την Peace Bridge , μια γέφυρα πεζών και κύκλων, η οποία διασχίζει τον ποταμό Foyle . Άνοιξε το 2011. Από τότε, η γέφυρα έχει γίνει ένα εικονίδιο που χρησιμοποιείται ως σκηνικό για συναυλίες, εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και πολλά άλλα.

Η πόλη εργάστηκε επίσης σκληρά για την αναδιάρθρωση της προκυμαίας της. Περιπλανηθείτε στους πολυσύχναστους δρόμους, μπείτε στα μοναδικά καταστήματα ή απολαύστε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και θα νιώσετε τον μοντέρνο θόρυβο που προέρχεται από αυτήν την πολυσύχναστη πόλη.

Φροντίστε να απολαύσετε τη διαδρομή Causeway Coast (με αυτοκίνητο ή τρένο) ενώ βρίσκεστε στην περιοχή. Λίγο μπορεί να νικήσει τη μεγαλοπρέπεια του εντυπωσιακού τοπίου, των αξιολάτρευτων χωριών και των παρθένων παραλιών.