top-image

Ανοιχτό Μουσείο «Ισπανικό Χωριό» ( Poble Espanyol )

Το Ισπανικό Χωριό το οποίο βρίσκεται στο λόφο του Μονζουίκ και πολύ κοντά  το Palau Nacional ιδέα του Josep Puig i Cadafalch είναι ένα μικρό  χωριό με διαφορετικές γειτονιές οι οποίες αντιγράφουν το στυλ των σπιτιών και της αρχιτεκτονικής των διαφόρων περιοχών της Ισπανία.Eίναι ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος το οποίο κατασκευάστηκε με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση του 1929 μέσα σε 13 μήνες.Περιλαμβάνει 117 κτίρια σε μια έκταση 42.000 τ.μ. με δρόμους, πλατείες, εκκλησίες, θέατρο και εστιατόρια.

Στο Poble Espanyol βρίσκεται επίσης μια ολόκληρη σειρά από εξειδικευμένα καταστήματα και εργαστήρια χειροτεχνίας από τα οποία μπορείτε  να προμηθευτείτε μοναδικά κομμάτια κεραμικής και ιδιαίτερα δώρα από γυαλί, δέρμα και κοσμήματα όπως και  παραδοσιακά Ισπανικά προϊόντα. 

Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και κατά καιρούς διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για όσους ταξιδεύουν με παιδιά όπως  καθώς επίσης  είναι ο χώρος για την διάσημη παράσταση Φλαμένκο στο tablao de Carme.

Ιστοσελίδα: http://www.poble-espanyol.com/en