top-image

Το Château de Versailles που αναφέρεται στη UNESCO είναι ένα θαύμα της κλασικής γαλλικής αρχιτεκτονικής. Σχεδιασμένο από τον Jules Hardouin-Mansart, το Παλάτι των Βερσαλλιών ήταν το σόου του βασιλιά Λουδοβίκου XIV, ο οποίος ενσαρκώνει την πίστη του 17ου αιώνα στην απόλυτη εξουσία και το θεϊκό δικαίωμα του μονάρχη.

Το περίφημο Hall of Mirrors σχεδιάστηκε για να εντυπωσιάσει τους βασιλιάδες του βασιλιά. Αυτός ο υπερβολικός, αφρώδης διάδρομος έχει γιγάντια επιχρυσωμένους καθρέφτες που αντανακλούν το φως του ήλιου, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Άλλα κυριώτερα σημεία του κάστρου περιλαμβάνουν το πολυτελές διακοσμημένο Queen's Bedroom , με εξαιρετική οροφή Rococo και το Hercules Salon , στολισμένο με την οροφή The Triumph of Hercules από τον François Lemoyne, καθώς και δύο αριστουργήματα της Veronese.

Το Château de Versailles περιβάλλεται από 800 εκτάρια πάρκων και επίσημων κήπων ( Les Jardins ) που δημιουργήθηκαν από τον διάσημο σχεδιαστή τοπίου André Le Nôtre. Γεμάτο σιντριβάνια, τέλεια διακοσμημένους θάμνους και τακτοποιημένα παρτέρια, οι άψογα περιποιημένοι κήποι ανταγωνίζονται το κάστρο ως προς το εκπληκτικό τους αποτέλεσμα.

Οι Βερσαλλίες απέχουν 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού και είναι εύκολα προσβάσιμα με το τρένο, το οποίο διαρκεί μία ώρα ή λιγότερο (ανάλογα με το σημείο αναχώρησής σας). Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια επίσκεψη στο Château de Versailles, συνιστάται μια οργανωμένη περιήγηση.