top-image

Ο Guillaume le Conquérant (William the Conqueror) έχτισε αυτό το κάστρο το 1060 όταν ήταν ο Βασιλιάς της Αγγλίας. Το Château de Caen είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά μνημεία στην Ευρώπη και ένα βασικό σύμβολο της κληρονομιάς του Caen.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το κάστρο ήταν βασιλικό φρούριο και αργότερα χρησίμευσε ως αγγλικό προπύργιο κατά τη διάρκεια των εκατό χρόνων του πολέμου και ως στρατώνας στρατού για ένα σύνταγμα πεζικού κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι προμαχώνες του Château de Caen είναι από τις μεγαλύτερες οχυρώσεις κάστρων στην Ευρώπη. Τα δωμάτια εντός των προμαχώνων στεγάζουν το Musée de Normandie , ένα μουσείο με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής της Νορμανδίας, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας του κάστρου.

Το château εμφανίζει επίσης τη συλλογή του Musée des Beaux-Arts de Caen , το οποίο έχει μια εξαιρετική ποικιλία ευρωπαϊκών έργων ζωγραφικής του 16ου και 17ου αιώνα. Οι θησαυροί του μουσείου περιλαμβάνουν αριστουργήματα των Poussin, Rubens, Veronese και Brueghel, καθώς και ιμπρεσιονιστικούς πίνακες των Monet, Boudin, Corot και Courbet.