top-image

Αυτοκρατορικό κάστρο της Νυρεμβέργης

Κυριαρχώντας στον ορίζοντα του βορειοδυτικού τμήματος της Παλιάς Πόλης (Altstadt) υψώνεται το σύμπλεγμα των ιστορικών δομών που μαζί περιλαμβάνουν το Κάστρο της Νυρεμβέργης, το Αυτοκρατορικό Κάστρο της Νυρεμβέργης (Nürnberger Burg), για να δώσει το πλήρες όνομά του. Αυτή η εντυπωσιακή οχύρωση ύψους 351 μέτρων θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιζώντα μεσαιωνικά φρούρια σε όλη την Ευρώπη και ήταν η κατοικία όλων των νόμιμων Γερμανών βασιλιάδων και αυτοκρατόρων από το 1050 έως το 1571.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια επίσκεψη στο κάστρο είναι να συμμετάσχετε σε μια διασκεδαστική περιήγηση με τα πόδια στην Παλιά Πόλη της Νυρεμβέργης . Αυτές οι διήμερες εκδρομές πραγματοποιούν και άλλα σημαντικά ορόσημα κατά μήκος του δρόμου, όπως τα τείχη της πόλης, το περίφημο Hauptmarkt, το ιστορικό σπίτι Albrecht Dürer και την εκκλησία του St. Lawrence.

Στο κάτω άκρο του κάστρου βρίσκονται οι αυτοκρατορικοί στάβλοι που χτίστηκαν το 1495 (τώρα ξενώνας νεότητας), και ο Πενταγωνικός Πύργος, που χρονολογείται από το 1040. Το ψηλότερο είναι το Kaiserburg, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα (αν και πολλά άλλαξε σε μεταγενέστερους αιώνες), μαζί με τον Πύργο του Sinwell με την υπέροχη πανοραμική θέα. Φροντίστε να περάσετε χρόνο για να εξερευνήσετε τις συνοικίες Palas με το μοναδικό διπλό εκκλησάκι του, τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του 13ου αιώνα (οι ακουστικές εκδρομές στην αγγλική γλώσσα διατίθενται με μικρή χρέωση).

Πολλά αντικείμενα που σώζονται από τη μακρά ιστορία του κάστρου μπορούν να προβληθούν στο Imperial Castle Museum, το Bower. Εδώ, θα βρείτε μια εντυπωσιακή συλλογή μεσαιωνικών όπλων και στολών πανοπλίας, μαζί με σέλες και ιμάντες.

Ένα άλλο από τα κορυφαία αξιοθέατα του κάστρου είναι το περίφημο Deep Well . Βρίσκεται στο ελκυστικό παλιό διώροφο Well House που χτίστηκε το 1563, αυτή η ακόμη παλαιότερη ανθρωπογενής κατασκευή βυθίζεται σε βάθος 50 μέτρων και μπορεί να επισκεφθεί μόνο ένας ξεναγός (ξεναγήσεις κάθε μισή ώρα). Φροντίστε επίσης να εξερευνήσετε τους εντυπωσιακούς Κήπους του Κάστρου , ένα ελκυστικό μέρος για μια βόλτα, η οποία μπορεί να εντοπίσει τις ρίζες της μέχρι το 1525.

Διεύθυνση: Auf der Burg 13, D-90403 Nürnberg

Επίσημη ιστοσελίδαwww.kaiserburg-nuernberg.de/englisch/castle/index.htm