top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Πόρτο

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, νεανική και ζωντανή πόλη με ενδιαφέρον nightlife και ορμητήριο για οινικό τουρισμό στην κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, το Πόρτο είναι ένα ταξίδι από μόνο του . Φαινομενικά κομμένο από γρανίτη κοντά στις εκβολές του ποταμού Douro, τη δεύτερη πόλη της Πορτογαλίας, γνωστή τοπικά ως Πόρτο, εκθαμβωτικά με μια πλούσια συλλογή από πολιτιστικά αξιοθέατα.

Η ιστορική καρδιά του Πόρτο είναι το Ribeira . Αυτό το παραθαλάσσιο bairro επιμένει θετικά να χάσετε τον εαυτό σας ανάμεσα στο λαβύρινθο των στενών δρόμων και να αναζητήσετε μερικούς από τους πιο αγαπημένους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της πόλης. Στην πραγματικότητα, τόσο σπάνια και πολύτιμα είναι τα κτίρια που αποτελούν αυτήν την αξιοσέβαστη γειτονιά που η UNESCO την κήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μεγάλο μέρος του παλαιού Πόρτο μπορεί να περιγραφεί με έντονη προφορά του 18ου αιώνα. Υπερβολικές μπαρόκ εκκλησίες και μεγαλοπρεπή νεοκλασικά κτήρια διακρίνουν τον ορίζοντα, το πιο πολύτιμο περιεχόμενό τους που εμφανίζεται σε μουσεία παγκόσμιας κλάσης σε γραφικές πλατείες.

Εν τω μεταξύ, ο σύγχρονος χαρακτήρας της πόλης είναι εμφανής στην ακμάζουσα σύγχρονη τέχνη της και σε έναν ανησυχητικά φουτουριστικό χώρο μουσικής. Η διασχίζοντας τη σαρωτική γέφυρα προς τη Vila Nova de Gaia είναι ένα αξιοθέατο, όπως και μια ξενάγηση γύρω από ένα από τα λιμάνια. Μια κρουαζιέρα κατά μήκος του Douro πρέπει να εξεταστεί, και για ένα πραγματικά αξέχαστο πανόραμα της πόλης, κάντε μια βόλτα με το τελεφερίκ που γλιστράει από το ένα άκρο της προκυμαίας στο άλλο.