top-image

Σπίτι Πολιτισμού Κορούντι

Ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Ροβανιέμι για να εξοικειωθείτε με τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία είναι το Σπίτι Πολιτισμού Korundi , που αποτελείται από την Ορχήστρα Επιμελητηρίου της Λαπωνίας και το Μουσείο Τέχνης Rovaniemi , που βρίσκεται στην άκρη του πυρήνα του Ροβανιέμι πόλη.

Το μουσείο τέχνης στεγάζεται σε μια παλιά αποθήκη λεωφορείων, ένα από τα λίγα κτίρια που επέζησαν από τον καταστροφικό βομβαρδισμό του Ροβανιέμι (και μεγάλο μέρος της Λαπωνίας) στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο που κατέστρεψε το 90% όλων των κτιρίων στην πόλη του Ροβανιέμι. Οι μόνιμες και περιστρεφόμενες συλλογές επικεντρώνονται στη σύγχρονη φινλανδική τέχνη από τη δεκαετία του 1940 και μετά, με ιδιαίτερη προσοχή για τους καλλιτέχνες του Βορρά, ακόμη και με έναν τοπικό καλλιτέχνη του μήνα.

Η 340 θέσεων αίθουσα συναυλιών Korundi φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις όλο το χρόνο και είναι το σπίτι της Ορχήστρας Lapland Chamber.

Συμβουλή: Πριν πάτε στο Ροβανιέμι, ελέγξτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων του Κορούντι για επερχόμενες παραστάσεις και κάντε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων για να ζήσετε τις μουσικές και δραματικές τέχνες της Φινλανδικής Λαπωνίας.