top-image

Römerberg: Το κέντρο της παλιάς πόλης της Φρανκφούρτης

Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Φρανκφούρτης (Altstadt), το Römerberg είναι μια ακανόνιστα διαμορφωμένη πλατεία με το Justice Fountain (Gerechtigkeitsbrunnen) στο κέντρο του. Δεν είναι μόνο η πιο γραφική δημόσια πλατεία της Φρανκφούρτης, είναι η πιο πολυσύχναστη πεζοδρομημένη ζώνη της πόλης και φιλοξενεί πολλά τουριστικά αξιοθέατα και διασκεδαστικά πράγματα, όπως Χριστουγεννιάτικες αγορές και άλλες εκδηλώσεις.

Στα σημεία ενδιαφέροντος εδώ περιλαμβάνονται τα πολλά ανοιχτά καταστήματα, που ήταν κάποτε κοινά σε ολόκληρη την παλιά πόλη, και το Römer , ένα σύμπλεγμα 11 κτιρίων που συνθέτουν μαζί το μεσαιωνικό παλιό Δημαρχείο (Altes Rathaus), που ανακατασκευάστηκε πιστά το 1954 από το πρωτότυπο Κάτοψη από τον 15ο έως τον 18ο αιώνα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το κομψό Imperial Hall (Kaisersaal), κάποτε η σκηνή των υπέροχων δεξιώσεων.

Άλλα αξιοσημείωτα κτίρια στο Römerberg περιλαμβάνουν το Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus) από το 1908. η γοτθική εκκλησία του Αγίου Leonhard του 14ου αιώνα · και η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου , με τον καρίλον της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το Ιστορικό Μουσείο (Historisches Museum Frankfurt). Ιδρύθηκε το 1878, οι ενδιαφέρουσες συλλογές της σχετίζονται με την πλούσια πολιτιστική ιστορία της Φρανκφούρτης από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη εποχή, και τα έξι κτίρια παραδοσιακού στιλ του Ostzeile .

Το ιστορικό Wertheim House (Haus Wertheym), το μόνο κτίριο που επέζησε από τις αεροπορικές επιδρομές του 1944 που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παλιάς Φρανκφούρτης, μπορεί επίσης να δει κανείς και τώρα φιλοξενεί ένα εστιατόριο.

Διεύθυνση: Römerberg 26, 60311 Frankfurt am Main