top-image

Ιόνια νησιά - Κομμάτια του Παραδείσου σπαρμένα στο πέλαγος!

Blog

Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λευκάδα

Όλα υπέροχα, καταπράσινα, με τις ελιές και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι το κύμα. Με μαγευτικές, αμμώδεις παραλίες και τυρκουάζ κρυστάλλινα νερά. Με κάστρα, μοναστήρια και γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια γεμάτα χρώμα, μουσική και ζωή! Αλλά και το καθένα με τις δικές του ιδιαίτερες ομορφιές που περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

 

Η πανέμορφη, κοσμοπολίτικη Κέρκυρα θα σας συναρπάσει με την ποικιλία εμπειριών που έχει να σας προσφέρει. Η πλούσια κληρονομιά των Ενετών είναι έντονα παρούσα στην πρωτεύουσα του νησιού, τόσο με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά της παλιάς πόλης και τις χαρακτηριστικές καμάρες της αριστοκρατικής Σπινιάδας και της στοάς Λιστόν όσο και με τα επιβλητικά φρούρια που οριοθετούν το ιστορικό της κέντρο.

Ανάμεσα στις βουτιές στα καταγάλανα νερά των διάσημων παραλιών της, του Αγίου Γεωργίου, της Παλαιοκαστρίτσας, της Ροβινιάς, της Μυρτιώτισσας, του Μαραθιά…, αφιερώστε χρόνο για να επισκεφτείτε τον κήπο και την έπαυλη του μον Ρεπό, το Αχίλλειο - το περίφημο ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Σίσσυ, το διάσημο Κανόνι, το Ποντικονήσι αλλά και τα μουσεία Ασιατικής Τέχνης και Αρχαιολογικό. Και βέβαια, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις διάσημες τοπικές σπεσιαλιτέ· παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο αλλά και μαντολάτο ή φογάτσα!

 

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων, θα σας μαγέψει με τις εκπληκτικές εναλλαγές των τοπίων της, τις αμέτρητες παραλίες της με τη χρυσαφένια άμμο και τα σμαραγδένια νερά, τους γραφικούς οικισμούς της, την βενετσιάνικη αρχιτεκτονική της, τα διάσπαρτα μνημεία της αλλά και με τη ζωντάνια και τον μουσικό και λαϊκό πολιτισμό της.

Περιηγηθείτε στο γεμάτο ζωή Αργοστόλι και στο γαλήνιο και κομψό Ληξούρι, απολαύστε φρέσκο ψάρι στο ειδυλλιακό Φισκάρδο, επισκεφτείτε το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, και, οπωσδήποτε, κάντε μια βουτιά στη διάσημη σε όλον τον κόσμο παραλία του Μύρτου!

 

Το φιόρο του Λεβάντε, το «άνθος της Ανατολής», η καλλονή Ζάκυνθος, δεν είναι τυχαίο που έλαβε αυτό το προσωνύμιο. Η φυσική ομορφιά του είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θα σας γοητεύσει αμέσως. Καταπράσινη, με πανέμορφες παραλίες και λευκές αμμουδιές το νησί προσφέρει ευκαιρίες τόσο για χαλάρωση και ξεκούραση όσο και για διασκέδαση και έντονη νυχτερινή ζωή ενώ αποτελεί και αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις των καταδύσεων.  Έχετε το νου σας και τη φωτογραφική σας μηχανή έτοιμη μήπως συναντήσετε θαλάσσιες χελώνες ή φώκιες να κολυμπούν στα καταγάλανα νερά αλλά και για να αποτυπώσετε το έντονο γαλάζιο χρώμα των νερών στις Γαλάζιες σπηλιές της βορειοδυτικής ακτής. Και φυσικά, μην φύγετε χωρίς μία επίσκεψη στη διάσημη παραλία Ναυάγιο!

 

Η Λευκάδα, το σμαραγδένιο νησί, θα σας υποδεχτεί με το εντυπωσιακό, μεσαιωνικό Κάστρο της Αγίας Μαύρας στην είσοδό της. Και οι εκπλήξεις δεν θα πάψουν όσο προχωρήσετε στα ενδότερα της ομώνυμης πρωτεύουσας και αρχίσετε να ανακαλύπτετε τις ομορφιές της: η λιμνοθάλασσα της Γύρας, ο Πόντες,  ο Μαρκάς, τα στενά καντούνια με τα παραδοσιακά σπίτια και τις μωβ βουκαμβίλιες, οι δεκάδες εντυπωσιακοί ναοί με την αναγεννησιακή αρχιτεκτονικής… όλα στα πόδια σας!

Αλλά και τα χωριά της, τόσο αυτά της ενδοχώρας όπως η ορεινή μεσαιωνική Εξάνθεια, με την ανεπανάληπτη θέα στο πέλαγος, η Εγκλουβή με τις ονομαστές φακές της και η καταπράσινη Καρυά, όσο και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της, το πολυσύχναστο Νυδρί, ο Άη Γιάννης με τους ανεμόμυλους, ο Άγιος Νικήτας και τόσα άλλα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

 Όσο για παραλίες… Στη Λευκάδα βρίσκονται μερικές από τις εντυπωσιακότερες όλου του κόσμου: οι ξακουστές Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί με τα λαμπερά τυρκουάζ νερά αλλά και το κοσμοπολίτικο Κάθισμα ή τα Πευκούλια με την άγρια ομορφιά τους.