top-image

Κροατία

Τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά τείχη του Ντουμπρόβνικ, η εξαιρετικά καλοδιατηρημένη ρωμαϊκή αρένα της Πούλα (στη χερσόνησο της Ίστρια), το παλάτι του Διοκλητιανού στο Split και η πολύχρωμη αρχιτεκτονική παλέτα του Ζάγκρεμπ θα κρατήσουν –με μια πληθώρα από διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ– ζωηρό το ενδιαφέρον των πολιτιστικά ανήσυχων. Οι σκαφάτοι θα αράξετε σε κάποιον άβατο κολπίσκο (στα πάνω από χίλια νησιά του Archipelago Kornati υπάρχουν αναρίθμητοι), οι αθλητικοί θα ανακαλύψετε με ποδήλατο ή κανό την πιο ειδυλλιακή νησιώτικη γωνιά, ενώ οι γκουρμέ θα διχαστείτε ανάμεσα στα κομψά εστιατόρια της πρωτεύουσας και τα μοναδικά ντόπια κρασιά της Δαλματίας.

Σπλιτ
Το Split είναι κάτι πολύ περισσότερο από το υπέροχο αρχιτεκτονικό τοπίο.
Ριέκα
Η μεγαλύτερη πόλη του Kvarner Riviera είναι η Ριέκα, η οποία, με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της.
Κόρτσουλα
Το έκτο μεγαλύτερο νησί της Κροατίας, το Korcula έχει μήκος 20 μίλια και μάλλον στενό, κατά μέσο όρο μεταξύ 4 και 5 μιλίων. Αυτό το νησί είναι γνωστό για το πυκνό του δάσος και οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν το νησί Black Korcula) για αυτόν τον λόγο.
Ντουμπρόβνικ
Με την ονομασία «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», η όμορφη πόλη του Ντουμπρόβνικ προσφέρει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων για να εξερευνήσουν οι επισκέπτες.
Ζαντάρ
Το Ζαντάρ είναι η κύρια πόλη της Βόρειας Δαλματίας , με περίπου 75.000 κατοίκους. Πιο διάσημη για την Παλιά Πόλη της, σε μια χερσόνησο που είναι εντελώς πεζοδρομημένη, η πόλη διαθέτει πολλά ρωμαϊκά και άλλα υπέροχα αξιοθέατα και είναι μια απόλαυση που μπορείτε να επισκεφθείτε.
Ζάγκρεμπ
Το Ζάγκρεμπ είναι μια πόλη για περιπλάνηση, με τα περισσότερα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να βρείτε στο κέντρο της πόλης.
Λίμνες Πλίτβιτσε
Μέσα στις Δειναρικές Άλπεις φωλιάζει άλλο ένα μεγαλούργημα της φύσης, αυτή τη φορά μια σειρά από λίμνες που φρόντισε να συμπεριλάβει η UNESCO στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.
Τρογκίρ
Το Trogir ορίστηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1997 και φιλοξενεί πολλά συναρπαστικά ιστορικά αξιοθέατα, το καλύτερο από τα οποία είναι ο καθεδρικός ναός του St Lawrence.