top-image

Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ

Το πιο διάσημο από τις πολλές εκκλησίες του Αμβούργου, το St. Michael's (Hauptkirche Sankt Michaelis) χτίστηκε σε μπαρόκ στιλ μεταξύ 1750 και 1762 και είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης. Ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε αυτήν την καθολική εκκλησία είναι να ανεβείτε στον πύργο ύψους 132 μέτρων, γνωστός τοπικά ως "Michel". Προσβάσιμο μέσω σκάλας και ανελκυστήρα, οι πλατφόρμες προβολής του πύργου προσφέρουν εξαιρετική πανοραμική θέα στην πόλη και το λιμάνι, μια ιδιαίτερη απόλαυση κατά τη διάρκεια των τακτικών εκτεταμένων βραδινών ανοιγμάτων.

Επίσης, φροντίστε να προσέξετε το εντυπωσιακό χάλκινο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που σκοτώνει τον διάβολο, ένα συναρπαστικό έργο τέχνης που μπορεί να δει πάνω από την είσοδο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η κρύπτη της εκκλησίας, ο τελικός χώρος ανάπαυσης περίπου 2.425 ατόμων και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χώρους συναυλιών της πόλης.

Σε μια αυλή στα ανατολικά της εκκλησίας βρίσκονται το Krameramtswohnungen , κατοικίες που χτίστηκαν αρχικά για να στεγάσουν τις χήρες των μελών της τοπικής συντεχνίας καταστημάτων, καθώς και ένα μουσείο.

Μια άλλη κοντινή εκκλησία με νότα είναι ο St. James's (Hauptkirche St. Jacobi), ένα υπέροχο κτήριο του 14ου αιώνα που στεγάζει μεσαιωνικούς βωμούς και ένα όργανο Arp Schnitger.

Διεύθυνση: Englische Planke 1, 20459 Hamburg

Επίσημη ιστοσελίδαwww.st-michaelis.de/en/