top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για το Παρίσι

Είτε ο ήλιος λάμπει στις βεράντες του καφέ της λεωφόρου Saint-Germain ή οι μελαγχολικές ομίχλες του ποταμού Σηκουάνα καλύπτουν τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, η μαγική ατμόσφαιρα του Παρισιού έχει έναν τρόπο να γοητεύσει τους επισκέπτες. Αυτή η ασύγκριτη πόλη είναι γεμάτη με μεγαλοπρεπή μνημεία όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και το Πάνθεον. Ωστόσο, η γοητεία του Παρισιού βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες: τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, τα τέλεια περιποιημένα δέντρα, τα σαλόνια τσαγιού, τα μπρασερί Belle Epoque και οι γκαλερί τέχνης avant-garde. Όπως ένα πραγματικό υπαίθριο μουσείο, τα κτίρια της πόλης είναι έργα τέχνης και η καθημερινή μόδα των Παρισίων αξίζει μια διάδοση περιοδικών.

Ένας κόσμος της ανακάλυψης περιμένει στα διακριτικά τεταρτημόρια (γειτονιές): ο τυλιγμένος λαβύρινθος των παλαιών δρόμων στη μεσαιωνική Λατινική Συνοικία, η θρυλική σκηνή του καφέ στο Saint-Germain-de-Prés και η ατμόσφαιρα του Βοημίας στο χωριό της Μονμάρτρης. Σε κάθε κρυφή γωνία και σε όλα τα διάσημα αξιοθέατα, το Παρίσι κάνει μια μαγεία. Μια επίσκεψη μπορεί να εμπνεύσει μια δια βίου ερωτική σχέση. Βρείτε τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε σε αυτήν τη μαγική πόλη με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Παρίσι.

Όσες φορές και να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι, πάντοτε θα έχει την αίσθηση ότι δεν τα είδε όλα. Κι αυτό γιατί η «Πόλη του Φωτός» είναι απλώς ανεξάντλητη. Θα εντυπωσιαστείτε από την μεγαλοπρέπεια των κτιρίων του, τα μουσεία, τις πλατείες, τις εκκλησίες και τα παλάτια, που θα σας μεταφέρουν σίγουρα σε άλλες εποχές.