top-image

Ο Nicolas Fouquet, υπουργός Οικονομικών του Louis XIV, ανέθεσε στους καλύτερους αρχιτέκτονες (Louis Le Vau) και καλλιτέχνες της εποχής του να χτίσουν αυτό το πολυτελές château. Ωστόσο, η απόλαυση του Φουκέτ από το κάστρο του ήταν βραχύβια. Αφού φιλοξένησε μια πλούσια γιορτή για τον Louis XIV στις 17 Αυγούστου 1661 στο νέο του κτήμα, ο Fouquet κατηγορήθηκε την επόμενη μέρα για υπεξαίρεση. Τρεις εβδομάδες αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και η Vaux-le-Vicomte κατασχέθηκε.

Σήμερα το Château de Vaux-le-Vicomte είναι ένα ιδιωτικό κτήμα που αναφέρεται ως ιστορικό μνημείο και είναι ανοιχτό στο κοινό. Το κτήμα χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία για περισσότερες από 80 παραγωγές ταινιών.

Όμορφα διατηρημένο κατά τη διάρκεια των αιώνων, το Vaux-le-Vicomte είναι ένα σπάνιο παράδειγμα ενός γαλλικού κάστρου που διατηρεί τα έπιπλα και τη διακόσμηση του από τον 17ο αιώνα. Τα ιδιωτικά διαμερίσματα του Fouquet στον επάνω όροφο βρίσκονται κυρίως στην αρχική τους κατάσταση.

Ο André Le Nôtre σχεδίασε τους επίσημους κήπους του Vaux-le-Vicomte σε κλασικό στιλ του 17ου αιώνα, με γεωμετρικές γραμμές, περίτεχνα σιντριβάνια και χαριτωμένα αγάλματα. Επειδή ο κήπος έκανε μια τόσο εντυπωσιακή εντύπωση, ο Louis XIV προσέλαβε το Le Nôtre για να οριζοντίσει τους κήπους του Château de Versailles.

Ένα συναρπαστικό μέρος για επίσκεψη, το Château de Vaux le Vicomte διαθέτει δύο χώρους για πικνίκ, ένα απλό εστιατόριο σελφ σέρβις και ένα ρομαντικό εξαιρετικό εστιατόριο που βλέπει στους επίσημους κήπους. Το château φαίνεται πιο μαγευτικό το βράδυ των κεριών , κάθε Σάββατο από τις αρχές Μαΐου έως τις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι κήποι φωτίζονται από περισσότερα από δύο χιλιάδες κεριά που τρεμοπαίζουν.

Το château φιλοξενεί επίσης εκδηλώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως πάρτι κοστουμιών περιόδου και χριστουγεννιάτικες γιορτές . Για τα παιδιά, ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στο κάστρο είναι το ετήσιο κυνήγι αυγών του Πάσχα στους κήπους.

Διεύθυνση: 77950 Maincy

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://www.vaux-le-vicomte.com/en/