top-image

Το Château d'Écouen & Musée National de la renaissence

Το Château d'Écouen προεδρεύει σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, που περιβάλλεται από το απέραντο Δάσος του Chantilly, μόλις 20 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού. Αυτός ο εντυπωσιακός αναγεννησιακός πύργος χτίστηκε τον 16ο αιώνα για τον Λόρδο Anne de Montmorency, φιλάνθρωπο και προστάτη των τεχνών. Το πολυτελές εσωτερικό του κάστρου εμφανίζει πολλά αξιοσημείωτα κομμάτια από τη συλλογή έργων τέχνης του Montmorency.

Η διάσημη συλλογή περιλαμβάνει αναγεννησιακές διακοσμητικές τέχνες (έπιπλα, κεραμικά, βιτρό), καθώς και πίνακες ζωγραφικής και ταπετσαρίες. Ένα από τα κυριότερα σημεία είναι μια ταπισερί που απεικονίζει την ιστορία του David και του Bathsheba . Ένα άλλο αριστούργημα είναι η ταπετσαρία Δία και Latona του 16ου αιώνα , ένα κομμάτι που κάποτε ανήκε στην Diane de Poitiers.

Το μουσείο φιλοξενεί επίσης εκθέσεις με θέμα την Αναγέννηση όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες θα θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο εξερευνώντας τους υπέροχους χώρους. Το κατάλυμα Château περιλαμβάνει ένα εστιατόριο, Table la Table des Rois, το οποίο είναι ανοιχτό καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 10:30 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.

Διεύθυνση: Château d'Écouen, Rue Jean Bullant, Écouen

Επίσημη ιστοσελίδαhttp://en.musee-renaissance.fr