top-image

Το μικρό λιμάνι της Καλλίπολης βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία σε ένα βραχώδες νησί στο Golfo di Taranto και συνδέεται με μια γέφυρα με το σύγχρονο προάστιο της ηπειρωτικής χώρας. Στο ανατολικό άκρο της γέφυρας βρίσκεται εδώ ένα σιντριβάνι ελληνικής προέλευσης το 1560. Το παλιό ψαρολίμανο βρίσκεται κοντά στη βρύση.

Πέρα από τη γέφυρα βρίσκεται το castello , που χτίστηκε τον 14ο αιώνα και ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα. Διαθέτει ακόμη τους τέσσερις γωνιακούς πύργους του και οι αίθουσες του χρησιμοποιούνται για εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η παλιά πόλη είναι ένα κουβάρι από στενά, στριφογυρισμένα δρομάκια και λωρίδες που χρονολογούνται από τη μαυριτανική κυριαρχία στη δεκαετία του 900, και στη μέση της, θα βρείτε τον καθεδρικό ναό της Αγίας Αγάτας .

Ξεκίνησε το 1629, είναι σε μπαρόκ αρχιτεκτονικό στιλ και διαθέτει πανέμορφες χορωδίες και ψηλό βωμό από πολύχρωμο μάρμαρο. Το Δημοτικό Μουσείο έχει περίεργα διάφορες συλλογές που καλύπτουν τα πάντα, από τη θαλάσσια ζωή έως τα μουσικά όργανα, μαζί με μια σπάνια σαρκοφάγο από τη Μεσαπική εποχή, γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ