top-image

The Bock Casements, Πόλη του Λουξεμβούργου

Ο βράχος Bock του Λουξεμβούργου (Bockfiels), με τις οχυρώσεις του και τα παραθυρόφυλλα, είναι εκεί όπου θα βρείτε την είσοδο στο διάσημο Casemates (Casements du Bock), ένα δίκτυο 21 χιλιομέτρων υπόγειων διαδρόμων λαξευμένων από στερεό βράχο. Ικανός να στεγάσει χιλιάδες υπερασπιστές, καθώς και εξοπλισμό και άλογα, στεγάζει επίσης εργαστήρια, κουζίνες και σφαγεία.

Συνολικά, τα Casements - μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον ισπανικό κανόνα το 1644 - καλύπτουν ένα εντυπωσιακό 40.000 τετραγωνικά μέτρα. Σήμερα, πολλά από αυτά τα αξιοθαύμαστα οχυρώματα μπορούν να εξερευνηθούν με τα πόδια, ενώ οργανώνονται οργανωμένες ξεναγήσεις για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία των σηράγγων.

Στο οροπέδιο του Bock υπάρχουν τα ερείπια του παλιού κάστρου, που ανακαλύφθηκαν το 1963. Υπάρχει υπέροχη θέα στο προάστιο του Grund και στο Rham Plateau, στους παλιούς στρατώνες του 19ου αιώνα και στους μεγάλους πύργους και τα ερείπια του τείχους του Wenceslas που χρονολογείται από 1390.

Διεύθυνση: 10 Montée de Clausen, 1343 Λουξεμβούργο