top-image

Καθεδρικός ναός του Μάιντς

Μόλις 44 χιλιόμετρα δυτικά της Φρανκφούρτης στη δυτική όχθη του πανίσχυρου ποταμού Ρήνου, η υπέροχη παλιά πόλη του καθεδρικού ναού του Μάιντς φιλοξενεί μια σειρά από κορυφαία αξιοθέατα που μαζί συνδυάζουν ένα τέλειο ημερήσιο ταξίδι.

Χάρη στα πολλά ωραία μουσεία της, η πλούσια ιστορία της πόλης έχει τεκμηριωθεί και διατηρηθεί. Τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του Μάιντς είναι το Μουσείο Αρχαίας Πλοήγησης (δείτε τα αντίγραφα πλήρους κλίμακας των Ρωμαϊκών σκαφών) και το Ρωμαιο-Γερμανικό Κεντρικό Μουσείο.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο Gutenberg, το οποίο γιορτάζει τη ζωή του Johannes Gutenberg, του δημιουργού της πρώτης κινητής τεχνικής εκτύπωσης στον κόσμο, ο οποίος γεννήθηκε εδώ το 1398.

Το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, ωστόσο, είναι ο υπέροχος καθεδρικός ναός του Mainz (Mainzer Dom). Αν και η κατασκευή αυτού του υπέροχου, έξι πύργου οικοδομήματος άρχισε το 975 μ.Χ., μεγάλο μέρος της παρούσας κατασκευής χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, όταν προστέθηκαν πολλοί από τους τάφους του. Φροντίστε επίσης να επισκεφθείτε το Μουσείο του Καθεδρικού Ναού με τις πολλές εκθέσεις που σχετίζονται με τη μακρά ιστορία του κτηρίου.

Διεύθυνση: Domstraße 3, 55116 Mainz