top-image

Το Εθνικό Παλάτι του Queluz βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λισαβόνας και 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Sintra. Χτισμένο μεταξύ 1747 και 1794 για τον βασιλιά Pedro και τη σύζυγό του, αργότερα βασίλισσα Μαρία Ι, αυτό είναι ένα από τα πιο πολυτελή παλάτια της Πορτογαλίας.

Αρχικά σχεδιάστηκε από τον Mateus Vicente , μαθητή του Johann Friedrich Ludwig, ο οποίος έχτισε το Mosteiro Palacio Nacional de Μάφρα , το Palacio Nacional de Queluz είναι ένα ορόσημο τόσο πορτογαλική αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό του τοπίου, αν Γάλλο αρχιτέκτονα Jean-Baptiste Robillon αργότερα προστέθηκε πλούσιο εσωτερικό ανθίζει και τους επίσημους κήπους.

Όσο ένα μουσείο ως ιστορικό μνημείο, η σημαντική συλλογή αντικατοπτρίζει την υπερβολική γεύση των δικαστηρίων του 18ου και του 19ου αιώνα, και περιλαμβάνει μπαρόκ, ροκοκό και νεοκλασικά κομμάτια. Τα κυριότερα αξιοθέατα της περιήγησης περιλαμβάνουν το κομψό δωμάτιο θρόνου , το οποίο χρονολογείται από το 1774. Διακοσμημένο με καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής και επιχρυσωμένα αγάλματα όλα κάτω από μια όμορφη οροφή, αυτή είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κρατικές αίθουσες του παλατιού.

Το μεγάλο Sala do Embaixadores , με τη σκαλιστή διακόσμηση από ξύλο πευκοδάσος, πορσελάνη chinoiserie και την εκπληκτική οροφή trompe l'oeil είναι το σημείο όπου δέχθηκαν διπλωμάτες και υπουργοί Εξωτερικών. Το υπέροχο περίτεχνο Dressing Room και το Dom Quixote Room , όπου γεννήθηκε και πέθανε ο βασιλιάς Pedro VI είναι ιδιαίτερα εξωτικοί στη διακόσμηση τους.

Έξω, οι γαλήνιοι κήποι , που χρησιμοποιήθηκαν για τη διοργάνωση συναυλιών και άλλων βασιλικών συγκεντρώσεων, είναι διακοσμημένοι με τοπία, σιντριβάνια και τη μεγαλύτερη συλλογή γλυπτών από τον Άγγλο John Cheere (1709-1787) έξω από την Αγγλία. Σε ορισμένες ημέρες, οι λόγοι παρέχουν το σκηνικό για βιρτουόζες επιδείξεις ιππασίας από την Πορτογαλική Σχολή Ιππικής Τέχνης , η οποία εδρεύει στο παλάτι. Επιπλέον, το παλάτι φιλοξενεί επίσης εκθέσεις γερακιού .

Το Palácio Nacional de Queluz είναι προσβάσιμο με το τρένο Sintra από το Rossio προς το σταθμό Queluz-Belas. Σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια από τις πινακίδες θα σας οδηγήσει στο παλάτι και τους κήπους.

Διεύθυνση: Largo do Palácio, Queluz

Επίσημη ιστοσελίδαwww.parquesdesintra.pt