top-image

Το Κάστρο του Γκούτενμπεργκ

Ακριβώς πάνω από το χωριό Balzers στα νότια του Λιχτενστάιν βρίσκεται το μαγευτικό κάστρο Gutenberg (Burg Gutenberg), ένα υπέροχο διατηρητέο ​​φρούριο που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα.

Ο λόφος ύψους 70 μέτρων, στον οποίο βρίσκεται το κάστρο, κατοικήθηκε από τη Νεολιθική εποχή, με πολλά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα - συμπεριλαμβανομένου του αρχαίου αγάλματος Mars von Gutenberg - που στεγάζεται τώρα στο Λιχτενστάιν Landesmuseum .

Τα κυριότερα σημεία μιας επίσκεψης περιλαμβάνουν το παρεκκλήσι και τον κήπο με τριανταφυλλιές, μαζί με τις πολλές διασκεδαστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τους θερμότερους μήνες. Αυτές περιλαμβάνουν υπαίθριες συναυλίες και υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις.

Το κάστρο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και το γεγονός ότι δεν χρεώνουν την είσοδο κάνει μια επίσκεψη σε αυτό το εντυπωσιακό φρούριο ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στο Λιχτενστάιν (οι κήποι είναι ελεύθεροι να επισκεφθούν τα σαββατοκύριακα).

Διεύθυνση: Fürstenstrasse 50, 9496 Balzers