top-image

Σε αντίθεση με το μάλλον επίπεδο τοπίο γύρω από την πόλη του Λουξεμβούργου, οι Αρδέννες είναι εκεί όπου θα βρείτε ψηλά δασώδη οροπέδια, απόκρημνους βράχους, δασώδεις λόφους και κρυφές κοιλάδες, καθώς και αμέτρητη εντυπωσιακή θέα. Η περιοχή - διάσημη ως το μέρος όπου ο Χίτλερ διοργάνωσε την τελευταία του μεγάλη εκστρατεία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου - διαθέτει πολλά κάστρα, φρούρια και οχυρωμένα αγροκτήματα που ξεκινούν από τις κορυφές των λόφων.

Μία από τις ομορφότερες πόλεις, το Wiltz , αποτελείται από μια άνω και κάτω πόλη και φημίζεται για το υπαίθριο θέατρο και το φεστιβάλ μουσικής. Υπάρχει επίσης ένα Μουσείο Μάχης του Bulge στο Κάστρο Wiltz.

Ένα άλλο μουσείο σημείωσης με θέμα τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο στις Αρδέννες είναι το Γενικό Μουσείο Patton και το μνημείο στο Ettelbruck.

Το γραφικό χωριό Clervaux αξίζει επίσης να επισκεφθείτε. Ενώ το χωριό βρίσκεται μέσα σε μια βαθιά και στενή κοιλάδα δίπλα στον ποταμό Clerve, το Benedictine Abbey του St. Maurice και το St. Maur (επίσης γνωστό ως Clervaux Abbey) χτίστηκε το 1910 σε ρωμαϊκό-βουργουνδικό στιλ και κυριαρχεί στην κοιλάδα. Οι επισκέπτες εδώ μπορούν να απολαύσουν εκθέματα που σχετίζονται με τη μοναστική ζωή, καθώς και τις Γρηγοριανές μάζες.