top-image

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Μάλαγα

Η Μάλαγα έχει ξεπεράσει τους αιώνες. Ιδρύθηκε πριν από δύο χιλιετίες, η Μάλαγα είναι ένα από τα παλαιότερα λιμάνια της Μεσογείου. Τα ορόσημα αντικατοπτρίζουν την πολύπλευρη κληρονομιά της πόλης. Στρώματα της ιστορίας φαίνονται σε κάθε στροφή: ερείπια ρωμαϊκού θεάτρου, μεσαιωνικό μαυριτανικό κάστρο χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός Φοίνικου φάρου, του Alcazaba του 13ου αιώνα και ενός όμορφου μπαρόκ καθεδρικού ναού.

Εκτός από τα πολιτιστικά αξιοθέατα, η Μάλαγα προσφέρει το εκπληκτικό τοπίο της Costa del Sol μαζί με τον ήρεμο καιρό και τις όμορφες παραλίες. Φυλλώδεις φοίνικες ευθυγραμμίζουν τους παραλιακούς δρόμους και η τροπική βλάστηση ευδοκιμεί σε όλη την πόλη.

Η παλιά ατμόσφαιρα της Μάλαγα μαγεύει τους επισκέπτες που αφιερώνουν χρόνο να εξερευνήσουν. Η περιπλάνηση στο ιστορικό κέντρο οδηγεί σε ανακαλύψεις ευχάριστων πλατειών και στενών πλακόστρωτων δρόμων, που γεμίζουν με μικρές μπουτίκ, υπαίθρια καφέ και εστιατόρια τάπας. Το λιμάνι προσφέρει ανοιχτούς χώρους για γραφική βόλτα, καθώς και εστιατόρια με θέα στη θάλασσα.

Η Μάλαγα είναι γεμάτη με πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε. Ανακαλύψτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη με τη λίστα με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Μάλαγα.