top-image

Σε ένα μοναχικό σημείο στους λόφους βρίσκονται τα ακόμη ανασκαφικά ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Segesta με τον ελλιπή ναό και το θέατρο. Ο ναός στέφει έναν λόφο που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από ένα φαράγγι και πιθανότατα ξεκίνησε το 426 π.Χ. Σε μια βάση 23,12 με 58,35 μέτρα υπάρχουν έξι κίονες σε κάθε άκρο και 14 κατά μήκος των πλευρών.

Δύο από αυτούς σπρώχτηκαν κάποια στιγμή, αλλά ξαναχτίστηκαν τον 18ο αιώνα, έτσι ώστε ολόκληρο να διατηρηθεί, πλήρες με τυμπάνα και θάνατο. Δεδομένου ότι το κτίριο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οι κίονες δεν είναι κυματοειδείς, οι πρωτεύουσες σκαλισμένες κατά προσέγγιση και μπορείτε ακόμα να δείτε τα ανυψωτικά αφεντικά.

Το δεύτερο σημαντικό αξιοθέατο στο Segesta είναι το θέατρο, πάνω σε ένα φυσικό κοίλο στην πλαγιά του λόφου. Σχεδιάστηκε τον τρίτο ή δεύτερο αιώνα π.Χ. και ξαναχτίστηκε από τους Ρωμαίους περίπου το 100 π.Χ., με κάποιες αλλαγές στη σκηνή.

Το ημικυκλικό καθιστικό είναι σκαλισμένο από το βράχο, με τις 20 σειρές καθισμάτων που σχηματίζουν επτά σφήνες χωρισμένες με σκαλοπάτια. Μόνο τα θεμέλια της ρωμαϊκής σκηνής σώθηκαν, οπότε σε αντίθεση με τους αρχαίους επισκέπτες, μπορείτε να δείτε μέχρι το Monte Erica και το Castellammare del Golfo , κάποτε το λιμάνι της Segesta