top-image

Η συνοικία Nikolai του Βερολίνου (Nikolaiviertel) βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης και είναι εκεί όπου θα βρείτε πολλά από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή αξιοθέατα, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε πέρα ​​από τα συνηθισμένα τουριστικά αξιοθέατα.

Αυτή η φιλική προς τους πεζούς συνοικία είναι γνωστή για τα πολλά μικρά κτίρια που στεγάζονται σε στενά δρομάκια γεμάτα γωνίες και γωνίες, όπου φιλοξενούνται εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα, καθώς και εργαστήρια χειροτεχνίας που πωλούν τα πάντα, από καλαθοπλεκτική έως ξύλινα χειροτεχνήματα.

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν πολλά παλιά σιντριβάνια, φανάρια και παράθυρα δικτυωτού πλέγματος στα παλαιότερα σπίτια και ιστορικά κτήρια όπως το παλάτι Ephraim , χτισμένο το 1760, το οποίο έχει εκθέματα αφιερωμένα στην πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική ιστορία του Βερολίνου, καθώς και μια εξαιρετική μεγάλη σκάλα . Αξιοσημείωτο είναι το Knoblauch House , χτισμένο το 1760 και αντιπροσωπευτικό των πρώην σπιτιών των πλούσιων Εβραίων εμπόρων και εμπόρων της πόλης.

Ένα άλλο αγαπημένο τουριστικό σημείο είναι ο πιο διάσημος δρόμος του Βερολίνου, το Unter den Linden . Αυτή η ευρεία λεωφόρος εκτείνεται περίπου 1.400 μέτρα και συνδέει τον Pariser Platz μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου με το Lustgarten .

Σήμερα, οι δύο λωρίδες αυτοκινήτων χωρίζονται από μια ευρεία, κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή που εκτείνεται σε μεγάλο μέρος του δρόμου και παρέχει ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε και να περάσετε στην πολυσύχναστη πόλη γύρω σας. Δημοφιλή αξιοθέατα είναι το Gendarmenmarkt, η Όπερα και ο καθεδρικός ναός του St. Hedwig.

Διεύθυνση: Nikolaikirchplatz, 10178 Berlin