top-image

Φρούριο του ιστορικού Βασιλείου της Γρανάδας, αυτό το αρχαίο μαυριτανικό κάστρο χτίστηκε στα ερείπια ενός ρωμαϊκού προμαχώνα τον 11ο αιώνα και ανακαινίστηκε τον 13ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ηγέτες της πόλης κυβερνούσαν από αυτήν την ακρόπολη για μερικές εκατοντάδες χρόνια.

Πλεονεκτικά σκαρφαλωμένο στο Monte de Gibralfaro, το οχυρωμένο παλάτι σχεδιάστηκε με τρία κυκλώματα αμυντικών τειχών και 110 κύριους πύργους. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικούς από τους υπόλοιπους πύργους, όπως το Torre de la Vela (πύργος), το Arco de Cristo (είσοδος) και το εντυπωσιακό Torre del Homenaje (πύργος).

Το Alcazaba de Málaga είναι ένα ισλαμικό αρχιτεκτονικό κόσμημα της περιόδου Nasrid, με περίπλοκες διακοσμητικές λεπτομέρειες και όμορφους χώρους. Υπάρχουν υπέροχες αυλές στον κήπο με δροσερές βρύσες και διακοσμητικές πισίνες. Μερικά από τα υπαίθρια πλεονεκτήματα προσφέρουν θέα στη θάλασσα.

Κοντά στην Αλκαζάμπα στη δυτική πλευρά του όρους Γιβραλφάρο βρίσκεται το Teatro Romano , τα ερείπια ενός αρχαίου ρωμαϊκού θεάτρου που χρονολογείται από την εποχή του Αυγούστου. Υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται περιστασιακά εδώ.

Διεύθυνση: 2 Calle Alcazabilla, Μάλαγα