top-image

Σε εξαιρετική τοποθεσία σε έναν βραχώδη γκρεμό που βλέπει στην εξοχή της Προβηγκίας, το Saint-Paul de Vence είναι ένα τυπικό Provençal "village perché" (σκαρφαλωμένο χωριό). Με αυτοκίνητο, η διαδρομή από τη Νίκαια διαρκεί περίπου μισή ώρα, αλλά ο Saint-Paul de Vence αισθάνεται έναν κόσμο μακριά.

Ο Saint-Paul de Vence έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα μέσα στον καλοδιατηρημένο κύκλο των προμαχώνων του 16ου αιώνα. Στενά πλακόστρωτα δρομάκια διασχίζουν το χωριό, οδηγώντας σε υπέροχες βρύσες, πλατείες και γκαλερί τέχνης.

Τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε περιλαμβάνουν το Eglise Collégiale του 14ου αιώνα και το παρεκκλήσι Folon του 15ου αιώνα, διακοσμημένο σε σύγχρονο στιλ από τον Βέλγο καλλιτέχνη Jean-Michel Folon.

Η ομορφιά του χωριού προσέλκυσε τους μετα-ιμπρεσιονιστές, τους αφηρημένους και τους σουρεαλιστές καλλιτέχνες, οι οποίοι ανακάλυψαν τον Saint-Paul de Vence τη δεκαετία του 1920 και δημιούργησαν εξαιρετικά έργα τέχνης. Οι τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν παραδείγματα αυτής της τέχνης στο Fondation Maeght , το οποίο εμφανίζει ψηφιδωτά από τον Chagall. γλυπτά του Mirò; και πίνακες των Bonnard, Chagall, Kandinsky, Léger και Miró.