top-image

Η εκκλησία του Santo Spirito είναι επίσης γνωστή ως Chiesa del Vespro ή Εκκλησία των Vespers, αναφέρεται σε ένα σκοτεινό περιστατικό στην ιστορία του Παλέρμου. Ήταν μπροστά από αυτήν την εκκλησία που οι Σισιλιάνοι Βέσπεροι - όταν όλοι οι Γάλλοι στο Παλέρμο (και αργότερα σε ολόκληρη τη Σικελία) δολοφονήθηκαν ή εκδιώχθηκαν από τους κατακτητές της Αραγονίας - ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 1282. Ήταν αυτό το γεγονός που ενέπνευσε τον Βέρντι να γράψει την όπερα του με το ίδιο όνομα.

Η εκκλησία χτίστηκε το 1173-78 ως ορατόριο μιας μονής Κιστερκιανού έξω από τα τείχη της πόλης εκείνη την εποχή. Με την πάροδο των χρόνων, άλλαζε συχνά, ειδικά όταν ο ιερέας Domenico Caracciolo έβαλε το αβαείο το 1782 για να αφήσει χώρο για το νέο νεκροταφείο. Μόλις το 1882, η 600η επέτειος των Σικελικών Βεσπερών, αποκαταστάθηκε στην αρχική του μορφή.

Η βόρεια πλευρά είναι εντυπωσιακά πολύχρωμη, όπως και η ανατολική πλευρά με τις διασταυρούμενες καμάρες των τριών αψίδων από λάβα. Μπορείτε να δείτε σημάδια παλαιότερων μονών στο νότο. Το εσωτερικό, με ψηλό τέμπλο και δύο σειρές στρογγυλών κολόνων που στηρίζουν τις γοτθικές στοές, αντικατοπτρίζει την αυστηρότητα της Κιστερκιανής Τάξης.