top-image

Η παλιά πόλη του Santissimo Salvatore και της Mazara del Vallo

Ο καθεδρικός ναός του Santissimo Salvatore είναι μια σταυρωτή βασιλική με τρία κλίτη χωρισμένα με κίονες, χτισμένη κάτω από τους Νορμανδούς το 1086, λίγο μετά την κατάκτηση της πόλης από τον Roger I. Αναστηλώθηκε σε μπαρόκ στιλ από το 1696 και μετά, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο κάτοψη, και το 1906, του δόθηκε μια νέα πρόσοψη. Ερείπια του αρχικού εξωτερικού φαίνονται στην ανατολική αψίδα. Οι καθαρές αναλογίες και η λεπτή ζωγραφική στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακές. Κυριαρχώντας το τέμπλο είναι μια γλυπτική ομάδα, η Μεταμόρφωση του Χριστού στο Όρος Ταμπόρ , είτε από τον Antonello Gagini είτε από τον γιο του Antonino, το 1537.

Κοιτάξτε στη βορειοδυτική γωνία για μια σαρκοφάγο παρόμοια με εκείνη του Frederick II στο Παλέρμο, αν και δεν είναι στην αυτοκρατορική πορφυρή πορφυρία, αλλά σε πράσινο μάρμαρο. Στο παρεκκλήσι της αψίδας στο βόρειο transept υπάρχει ένας ζωγραφισμένος ξύλινος σταυρός ύψους 3,15 μέτρων, ο οποίος κατασκευάστηκε λίγο μετά το 1200 και είναι πιθανώς ο παλαιότερος από πολλούς ζωγραφισμένους σταυρούς που βρέθηκαν στη Σικελία.

Το δυτικό τμήμα του κτιρίου και ο τρούλος, που χρονολογούνται από την μεταγενέστερη αποκατάσταση, κυριαρχούν στην Piazza della Repubblica , η οποία περιβάλλεται από πολλές άλλες μπαρόκ προσόψεις και το Σιντριβάνι του 1771 από τον Ignazio Marabitti. Θα βρείτε πολλές άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησίες και την πύλη του παλατιού των Ιπποτών της Μάλτας αν εξερευνήσετε τους δρόμους γύρω από το λιμάνι σε αυτήν την παλιά πόλη του λιμανιού.

Διεύθυνση: Piazza della Repubblica, Mazara del Vallo