top-image

Η περιφραγμένη μεσαιωνική πόλη Pérouges (40 χιλιόμετρα από τη Λυών) είναι ένα από τα " Plus Beaux Villages de France ". Αυτή η απολαυστική απόδραση από τον σύγχρονο κόσμο βρίσκεται σε ένα ευχάριστο ποιμενικό περιβάλλον, σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου με θέα στον ποταμό Ain.

Με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις ατμοσφαιρικές πλατείες, τα παλιά πέτρινα κτίρια και τις βιοτεχνικές μπουτίκ, η πόλη δίνει στους επισκέπτες την εντύπωση να κάνουν πίσω στο χρόνο.

Για να είναι πραγματικά βυθισμένοι στην ατμόσφαιρα του Μεσαίωνα, οι επισκέπτες θα πρέπει να περάσουν τη νύχτα στο Hostellerie de Pérouges . Οι επισκέπτες απολαμβάνουν όμορφα καταλύματα σε ένα όμορφο κτήριο του 15ου αιώνα ή σε παραδοσιακά ρουστίκ σπίτια του χωριού. Στο εστιατόριο του Hostellerie de Pérouges, σερβιτόροι που φορούν κοστούμι εποχής σερβίρουν γεύματα σε μια ντεμοντέ τραπεζαρία.

Το Pérouges έχει επίσης πολλές πολιτιστικές και υπαίθριες δραστηριότητες. Τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά την επίσκεψή σας στο Περού περιλαμβάνουν περιπάτους στη φύση, πεζοπορία και φαγητό. Η ύπαιθρο έξω από το Pérouges έχει πολλά μονοπάτια (το τουριστικό γραφείο της πόλης παρέχει χάρτες για μια ποικιλία από πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια).

Μετά από μια αναζωογονητική πεζοπορία ή μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα, οι τουρίστες θα εκτιμήσουν ένα αυθεντικό γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Η τοπική γαστρονομία είναι γνωστή για τις γαστρονομικές της σπεσιαλιτέ, όπως το Galette Pérougienne (ένα βούτυρο τάρτα που παρασκευάζεται από ζύμη brioche και συμπληρώνεται με πασπαλίζει ζάχαρη)αση