top-image

Ίνσμπρουκ: Ολυμπιακή πόλη της Αυστρίας

Μια ευχάριστη διαδρομή δύο ωρών με τρένο (ή αυτοκίνητο) νοτιοδυτικά του Σάλτσμπουργκ, αξίζει να εξερευνήσετε την πρώην Χειμερινή Ολυμπιακή πόλη του Ίνσμπρουκ. Σε ιδανική τοποθεσία στην ευρεία κοιλάδα Inn, το Ίνσμπρουκ υπήρξε από καιρό ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αυστρίας, ανεξάρτητα από την εποχή. Μεγάλο μέρος της δημοτικότητας της πόλης οφείλεται αναμφίβολα στη χαρακτηριστική μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, κυρίως στην φιλική προς τους πεζούς παλιά πόλη του Ίνσμπρουκ, με τα υπέροχα στενά, στριμμένα δρομάκια και τα υπέροχα παλιά κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του Helblinghaus, με την ωραία διακοσμητική διακόσμηση. .

Ένα άλλο αρχιτεκτονικό επίκεντρο που πρέπει να δείτε, και ίσως το πιο εμβληματικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής της πόλης, είναι το περίφημο Golden Roof (Goldenes Dachl), που χτίστηκε το 1496 και αποτελείται από 2.657 επιχρυσωμένα πλακάκια χαλκού. Άλλα κτίρια σημείων περιλαμβάνουν τον καθεδρικό ναό του Ίνσμπρουκ (Ίνσμπρουκ Ντομ), με τους επιβλητικούς πύργους και τους υπέροχους πίνακες ζωγραφικής οροφής, και το εντυπωσιακό Hofkirche, που χτίστηκε το 1563 και φιλοξενεί τον τάφο και το μουσείο του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανός Ι.

Και, φυσικά, κανένα ταξίδι στο Ίνσμπρουκ δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να αφιερώσετε λίγο χρόνο θαυμάζοντας τη θέα από τα πολλά βουνά που περιβάλλουν την πόλη, το υψηλότερο από τα οποία είναι η ομάδα Saile και Serles των 2.403 μέτρων, μαζί με το Patscherkofel των 2.247 μέτρων. , όπου βρίσκεται μερικά από τα καλύτερα σκι της χώρας.